Ingefærglasert reinsdyrfilet

Ingefærglasert reinsdyrfilet

0
12
Middels60 min
Denne ingefærglaserte fileten smelter i munnen og smaker himmelsk sammen med puré av jordskokk, potet og eple.

Ingredienser

Antall porsjoner

Ingefærglasert viltfilet:

 • 50 g
  ingefær
 • 4 ss
  sukker
 • 1 dl
  vann
 • 600 g
  reinsdyrfiléter (evt. rådyr eller hjort)
 • 2 ss
 • 2 ss
  solsikkeolje

Jordskokk- og eplepuré:

Eplesjy:

Slik gjør du det

 1. 1

  Sett stekeovnen på 120 °C.

 2. 2

  Kutt ingefær i tynne strimler. Kok ingefær med sukker og vann til den blir blank og gjennomsiktig. Brun reinsdyrfilet godt i smør og olje. Pensle fileten med ingefær og bak kjøttet videre i ovn ved 120 °C, til steketermometeret viser 55–57°C. Da er det rosa i midten.

Jordskokk- og eplepuré:

 1. 3

  Vask og skrell jordskokk og potet. Del i biter og kok i lettsaltet vann. Finhakk sjalottløk, skrell eple og del det i biter. Kok eplebitene i litt vann. Hell vann av jordskokk og poteter og damp dem tørre. Mos, ha i smør, melk og fløte og rør det glatt. Tilsett løk og eplebiter. Rør og avrund med litt Crème Fraîche.

Eplesjy:

 1. 4

  Finhakk sjalottløk. Reduser (kok) juice og balsamico med sjalottløk til det gjenstår 2–3 ss av mengden. Tilsett kraft og kok til du får god smak. Vil du ha litt tykkelse på sjyen, tilsetter du litt maisenna rørt ut i litt vann. Pisk inn smør og smak eventuelt til med salt rett før servering.

Tips

Husk å la kjøttet ligge ute i romtemperatur i minst en halv time før du skal steke det. Bruk steketermometer når du skal steke kjøttet. For en rosa kjerne bør du ta ut kjøttet ved 55–57°C. La kjøttet hvile før du skjærer i det. 

Del denne oppskriften: