Ingefærglasert reinsdyrfilet
Middels•60 min min
Ingredienser
Antall porsjoner
Ingefærglasert viltfilet:
-
50 gingefær
-
4 sssukker
-
1 dlvann
-
600 greinsdyrfiléter (evt. rådyr eller hjort)
-
2 ss
-
2 sssolsikkeolje
Jordskokk- og eplepuré:
-
200 gjordskokker
-
3 stkmiddels store mandelpoteter
-
1 stksjalottløk
-
1 stkeple
-
1 ss
-
2 dl
-
2 dl
-
1 ss
Eplesjy:
-
2 stksjalottløk
-
2 dl
-
3 ssbalsamicoeddik (gjerne eplebalsamico)
-
3 dlmørk kraft (gjerne fra okse)
-
1 ssmaizena (kan sløyfes)
-
1 ss
-
¼ tssalt
Slik gjør du det
-
1
Sett stekeovnen på 120 °C.
-
2
Kutt ingefær i tynne strimler. Kok ingefær med sukker og vann til den blir blank og gjennomsiktig. Brun reinsdyrfilet godt i smør og olje. Pensle fileten med ingefær og bak kjøttet videre i ovn ved 120 °C, til steketermometeret viser 55–57°C. Da er det rosa i midten.
Jordskokk- og eplepuré:
-
3
Vask og skrell jordskokk og potet. Del i biter og kok i lettsaltet vann. Finhakk sjalottløk, skrell eple og del det i biter. Kok eplebitene i litt vann. Hell vann av jordskokk og poteter og damp dem tørre. Mos, ha i smør, melk og fløte og rør det glatt. Tilsett løk og eplebiter. Rør og avrund med litt Crème Fraîche.
Eplesjy:
-
4
Finhakk sjalottløk. Reduser (kok) juice og balsamico med sjalottløk til det gjenstår 2–3 ss av mengden. Tilsett kraft og kok til du får god smak. Vil du ha litt tykkelse på sjyen, tilsetter du litt maisenna rørt ut i litt vann. Pisk inn smør og smak eventuelt til med salt rett før servering.