Panna Cotta med jordbærratatouille

Panna cotta

53
  • Middels
  • 50 min
Oppskrift på fløyelsmyk panna cotta toppet med jordbær. Dessert som vil imponere gjestene!

Ingredienser

Panna Cotta

3 plater gelatin
1 stk vaniljestang
5 dl TINE Kremfløte
1 dl sukker
1 ts revet sitronskall

Jordbærratatouille

250 g jordbær i biter
½ dl melis
½ dl hakket friske basilikumblader
½ dl hakket frisk sitronmelisse

Pynt

12 stk sitronmelisseblader

Slik gjør du det

    1. Bløtlegg gelatinplater i kaldt vann i ca. 5 minutter. Klem så vannet av platene.
    2. Splitt vaniljestang på langs og skrap ut frø med en kniv. Kok forsiktig opp fløte, sukker og vaniljefrø under omrøring.
    3. La gelatinplater smelte i den varme fløten, bland godt sammen. Fløten må ikke koke etter at gelatin er tilsatt. Ha i finrevet sitronskall.
    4. Avkjøl blandingen litt før den helles i porsjonskopper, glass eller former. Sett desserten kaldt til den har stivnet, ca. 4 timer.
  1. Jordbærratatouille

    1. Rens bær og del i biter. Bland jordbær med melis, hakket basilikum og sitronmelisse. Topp panna cotta med jordbærratatouille rett før servering. Pynt med noen friske sitronmelisseblader.
      Tips!

      En jordbærratatouille smaker ekstra godt om den får stå kaldt i en time før servering. Det er også godt med litt ristede pistasjnøtter på toppen rett før servering.

Tips!

For riktige konsistensen, bør desserten stå kaldt i minst fire timer før servering. Panna Cotta kan gjerne lages ferdig 1 - 2 dager servering. Må stå kaldt.

Kommentarer

  • Vanja

    29 dager siden
    Pannacottan kan også lagest av gryr fløte men da har jeg litt salt i og litt mindre sukker for den er litt søtere en fløte

     (0)

    • Marit , Kokk og Kundekonsulent

      25 dager siden
      Høres ut som et godt alternativ, Vanja! :)

       (0)


  • Heidi, kokk

    3 måneder siden
    Hei, når man skal lage panna cotta til 60 personer, må man gange opp antall gelatinplater og?

     (1)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      3 måneder siden
      Hei Heidi,

      Ja anbefaler deg å ha i mer gelatin om du skal lage til 60 pers.

      Ha i cirka 30 plater for at det skal bli nok stivelse i desserten :)

      Lykke til!

       (1)


  • Grete

    10 måneder siden
    Jeg har laget panna cotta for første gang. Ble veldig god, men fant igjen masse vaniljefrø på bunnen av skåla. Hvordan skal jeg unngå at frøene synker til bunns, all smaken lå liksom der da.

     (2)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      10 måneder siden
      Hei Grete,

      Vaniljefrøene er tyngre enn røren og det vil alltid legge seg en del på bun. Husk å la det koke litt slik at smaken fordeler seg i røren før du setter den til avkjøling :) God matlaging videre!

       (3)


  • Ermafl

    10 måneder siden
    Til de som vurderer å blande melk og fløte: Panna cotta laget på en blanding av melk og fløte kan skille seg under nedkjøling. Kan begrenses med noe røring, men ikke forhindres helt.

     (2)


  • Kaia

    2 år siden
    Hei! Jeg tenker å lage denne i en stor porsjon, ca 20 stykker. Kan jeg ha hele panna cottaen i en stor bolle, eller vil det kunne ødelegge for avkjølingen/stivningen?

     (2)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      2 år siden
      Hei Kaja,

      Du kan ha hele Panna Cottaen i en stor bolle, men du må da regne med mye lenger avkjøling/tid til å stivne :) Lykke til og god matlaging!

       (2)


  • Eirunn Høyer

    3 år siden
    Hei, skal lage panne cotta med sitron og pasjonsfruktcoulis. Men lure på om det går greit å lage i plastglass?

     (1)

    • Annicken Rønning Stenmark, Kokk og kundekonsulent

      3 år siden
      Hei Eirum, Det går fint an å lage disse i plastglass, men pass på at det ikke er for varmt når du heller oppi glassene så de smelter :) Lykke til!

       (2)


  • Therese

    3 år siden
    Hei! kan man bruke 50/50 melk og fløte?

     (1)

    • Annicken Rønning Stenmark, Kokk og kundekonsulent

      3 år siden
      Hei Therese, Jeg anbefaler deg og bruke 60/40 i så fall, 60 med fløte :) Lykke til!

       (1)


  • Pat

    4 år siden
    Trykkleif under tips.

     (1)

    • Alexander Nilsen, Matfaglig ansvarlig

      4 år siden
      Takk Pat! Leifen er rettet ;)

       (6)


  • Hege

    4 år siden
    Hei. :-) Hvor mange dager kan en ferdiglagde panna cotta stå i kjøleskapet?

     (22)

    • Øyvind , stolt kokk og baker,

      4 år siden
      Hei Hege, Den ferdiglagde Panna Cotta'en kan du fint oppbevare i en uke i kjøleskap. Husk bare å emballere den godt, slik at den ikke tar smak fra noe annet i kjøleskapet. Lykke til :)

       (8)

    • Maria

      4 år siden
      Kan dere svare på dette spørsmålet? Jeg lurer på det samme.

       (1)

      • Øyvind , stolt kokk og baker,

        4 år siden
        Hei Maria, Den ferdiglagde Panna Cotta'en kan du fint oppbevare i en uke i kjøleskap. Husk bare å emballere den godt, slik at den ikke tar smak fra noe annet i kjøleskapet. Lykke til :)

         (0)


  • Marit

    4 år siden
    Hei :-) har laget denne nydelige desserten mange ganger før, men må nå bruke laktosefri fløte. Fungerer det likens?

     (0)

    • Jørgen E. P

      4 år siden
      Det fungerer perfekt med laktosefri fløte.

       (1)

    • Øyvind , stolt kokk og baker,

      4 år siden
      Hei Marit, Som Jørgen skriver over, så kan du fint bruke laktosefri fløte. Den har stort sett de samme egenskapene som Kremfløte. Lykke til :)

       (0)


Det er mye kjærlighet i god mat