
Panna cotta
Middels•50 min min
Ingredienser
Antall porsjoner
Panna Cotta
-
3 platergelatin
-
1 stkvaniljestang
-
5 dlTINE® Kremfløte . For laktosefri panna cotta, velg TINE® Laktosefri Kremfløte
-
1 dlsukker
-
1 tsrevet sitronskall
Jordbærratatouille
-
250 gjordbær i biter
-
½ dlmelis
-
½ dlhakket friske basilikumblader
-
½ dlhakket frisk sitronmelisse
Pynt
-
12 stksitronmelisseblader
Slik gjør du det
-
1
Bløtlegg gelatinplater i kaldt vann i ca. 5 minutter. Klem så vannet av platene.
-
2
Splitt vaniljestang på langs og skrap ut frø med en kniv. Kok forsiktig opp fløte, sukker og vaniljefrø under omrøring.
-
3
La gelatinplater smelte i den varme fløten, bland godt sammen. Fløten må ikke koke etter at gelatin er tilsatt. Ha i finrevet sitronskall.
-
4
Avkjøl blandingen litt før den helles i porsjonskopper, glass eller former. Sett desserten kaldt til den har stivnet, ca. 4 timer.
Jordbærratatouille
-
5
Rens bær og del i biter. Bland jordbær med melis, hakket basilikum og sitronmelisse. Topp panna cotta med jordbærratatouille rett før servering. Pynt med noen friske sitronmelisseblader.
Tips
En jordbærratatouille smaker ekstra godt om den får stå kaldt i en time før servering. Det er også godt med litt ristede pistasjnøtter på toppen rett før servering.