Panna Cotta med jordbærratatouille

Panna cotta

53
  • Middels
  • 50 min
Oppskrift på fløyelsmyk panna cotta toppet med jordbær. Dessert som vil imponere gjestene!

Ingredienser

Panna Cotta

3 plater gelatin
1 stk vaniljestang
5 dl TINE Kremfløte
1 dl sukker
1 ts revet sitronskall

Jordbærratatouille

250 g jordbær i biter
½ dl melis
½ dl hakket friske basilikumblader
½ dl hakket frisk sitronmelisse

Pynt

12 stk sitronmelisseblader

Slik gjør du det

    1. Bløtlegg gelatinplater i kaldt vann i ca. 5 minutter. Klem så vannet av platene.
    2. Splitt vaniljestang på langs og skrap ut frø med en kniv. Kok forsiktig opp fløte, sukker og vaniljefrø under omrøring.
    3. La gelatinplater smelte i den varme fløten, bland godt sammen. Fløten må ikke koke etter at gelatin er tilsatt. Ha i finrevet sitronskall.
    4. Avkjøl blandingen litt før den helles i porsjonskopper, glass eller former. Sett desserten kaldt til den har stivnet, ca. 4 timer.
  1. Jordbærratatouille

    1. Rens bær og del i biter. Bland jordbær med melis, hakket basilikum og sitronmelisse. Topp panna cotta med jordbærratatouille rett før servering. Pynt med noen friske sitronmelisseblader.
      Tips

      En jordbærratatouille smaker ekstra godt om den får stå kaldt i en time før servering. Det er også godt med litt ristede pistasjnøtter på toppen rett før servering.

Tips

For riktige konsistensen, bør desserten stå kaldt i minst fire timer før servering. Panna Cotta kan gjerne lages ferdig 1 - 2 dager servering. Må stå kaldt.

Kommentarer

  • Vanja

    4 måneder siden
    Pannacottan kan også lagest av gryr fløte men da har jeg litt salt i og litt mindre sukker for den er litt søtere en fløte

     (0)

    • Marit , Kokk og Kundekonsulent

      4 måneder siden
      Høres ut som et godt alternativ, Vanja! :)

       (0)


Det er mye kjærlighet i god mat