Håndkle og blad
Panna Cotta med jordbærratatouille
(305305)

Panna cotta

  • Utførelse

    Middels
  • Tid

Oppskrift på fløyelsmyk panna cotta toppet med jordbær. Dessert som vil imponere gjestene!

Håndkle

Ingredienser

Antall porsjoner

Panna Cotta

3 platergelatin
1 stkvaniljestang
5 dlTINE Kremfløte
1 dlsukker
1 tsrevet sitronskall

Jordbærratatouille

250 gjordbær i biter
½ dlmelis
½ dlhakket friske basilikumblader
½ dlhakket frisk sitronmelisse

Pynt

12 stksitronmelisseblader
BladBlad

Slik gjør du det

  • Panna Cotta

    1. Bløtlegg gelatinplater i kaldt vann i ca. 5 minutter. Klem så vannet av platene.
    2. Splitt vaniljestang på langs og skrap ut frø med en kniv. Kok forsiktig opp fløte, sukker og vaniljefrø under omrøring.
    3. La gelatinplater smelte i den varme fløten, bland godt sammen. Fløten må ikke koke etter at gelatin er tilsatt. Ha i finrevet sitronskall.
    4. Avkjøl blandingen litt før den helles i porsjonskopper, glass eller former. Sett desserten kaldt til den har stivnet, ca. 4 timer.
  • Jordbærratatouille

    1. Rens bær og del i biter. Bland jordbær med melis, hakket basilikum og sitronmelisse. Topp panna cotta med jordbærratatouille rett før servering. Pynt med noen friske sitronmelisseblader.
      Blått hjerte
      Tips!

      En jordbærratatouille smaker ekstra godt om den får stå kaldt i en time før servering. Det er også godt med litt ristede pistasjnøtter på toppen rett før servering.

Blått hjerte
Tips!

For riktige konsistensen, bør desserten stå kaldt i minst fire timer før servering. Panna Cotta kan gjerne lages ferdig 1 - 2 dager servering. Må stå kaldt.

kommentar

Kommentarer

HåndkleBlått hjerteKjærlighet i god mat