Deliciosa Panna Cotta

Deliciosa Panna Cotta

25
 • Enkel
 • 20 min
Italiensk dessertklassiker her servert med Piano géle og friske jordbær til. La den stå kaldt i minst fire timer før gjestene dine kommer, slik at du oppnår den beste konsistensen.

Ingredienser

Utstyr

Porsjonskåler
4 ½ stk gelatinplater
2 stk vaniljestenger
7 ½ dl TINE Kremfløte
2 ½ dl sukker
1 pakke Piano® Rød Gelé

Slik gjør du det

  1. Legg gelatinplatene i kaldt vann i fem minutter. Skyll godt, og klem ut vannet.
  2. Snitt vaniljestengene på midten og skrap ut frøene.
  3. Kok forsiktig opp fløten sammen med sukker, vaniljestengene og vaniljefrøene. Ta ut vaniljestengene og rør inn gelatinen.
  4. Hell blandingen i små glass. Avkjøl i minst fire timer før servering.
  5. Smelt géle på lav temperatur. Avkjøl til den er kald, men fortsatt flytende. Hell geléen forsiktig over i hvert glass og avkjøl i en halvtime.
Tips!

Pynt først med jordbær i biter, og hell geléen forsiktig over.

Kommentarer

 • marius

  1 år siden
  panna cotta!!

   (1)


 • Bente Vikøyr

  3 år siden
  Fin oppskrift. Jeg er Diabetikere og bytter ut sukker med dråpesukketer eller Natrenadråper. Går utmerket og ingen bismak??

   (4)

  • Annicken Rønning Stenmark, Kokk og kundekonsulent

   3 år siden
   Hei Bente, Så flott å høre at det ble like bra resultat med dråpesukketer eller natrendråper :) Takk for at du deler tipset ditt med oss. God matlaging videre!

    (1)


 • Kate

  3 år siden
  Hei, jeg lager panna cotta med melk og kesam vanilje. Friskt og godt. Og med bringebær og bjørnebær som pynt. Frosne bringebær kjøres i food processor sammen med sukker og sitronsaft. Pynt med bjørnebær.

   (5)

  • Annicken Rønning Stenmark, Kokk og kundekonsulent

   3 år siden
   Hei Kate, Takk for at du deler dinmåte med oss :) Dette høres veldig godt ut. God fornøyelse!

    (0)


 • Berith

  3 år siden
  Kan jeg bytte ut noe av kremen med melk? Kan jeg tilsette Mango pulp for å få mere smak og skal fløte/melk reduseres da? Jeg skal lage dobbelt så stor porsjon. som oppskriften

   (2)

  • Annicken Rønning Stenmark, Kokk og kundekonsulent

   3 år siden
   Hei Berith, Beklager sent svar. For smakens skyld ville jeg ikke byttet ut mer enn 1/3 av fløten med melk. Du kan også ggodt tilsette mango pulp, men da anbefaler jeg at den blir lagt på toppen av panna cottaen når den har stivnet :)

    (0)


 • Siri

  3 år siden
  Veldig god! Det må jeg bare si

   (2)

  • Øyvind , stolt kokk og baker,

   3 år siden
   Hei Siri, Tusen takk for hyggelig tilbakemelding :)

    (0)


 • Roy

  4 år siden
  Denne desserten er god og søt, men kan det være en god ide og tilsette 1 ts eller 1 ss med sitronsaft i denne oppskriften slik at denne sitronsaften nøytraliserer noe av søtsmaken for dem som synes denne oppskriften blir for søt?

   (2)

  • Øyvind , stolt kokk og baker,

   4 år siden
   Hei Roy, Å tilsette syre i form av sitron f.eks, vil gi desserten ytterligere en smaksnyanse. Dersom man synes den er for søt i utgangspunktet, så vil jeg heller anbefale å redusere sukkermengden :)

    (6)


 • Roy

  4 år siden
  Dersom jeg vil ha vaniljesukker i stedet for vaniljestang og vaniljestang frøene i denne oppskriften hvor mye vaniljesukker i denne oppskriften vil du da anbefale?

   (25)

  • Øyvind , stolt kokk og baker,

   4 år siden
   Hei Roy, Vaniljesukker har en litt annen smak en vaniljestang, men dersom du ikke får tak på vaniljestang ville jeg brukt 3/4 dels teskje med vaniljesukker per vaniljestang. Lykke til :)

    (2)


 • Roy

  4 år siden
  Etter at jeg har smeltet geleen hvor lang tid skal jeg vente til jeg heller denne smelta geleen over den stivna panna cottaen? Du skriver at denne geleen skal stivne i en halv time. Er det i kjøleskapet eller i romtemperatur, eller er det det samme? Hvor mange dager kan denne panna cottaen med cele være i kjøleskapet før den må spises?

   (0)

  • Øyvind , stolt kokk og baker,

   4 år siden
   Hei Roy, Dersom du avkjøler geleen godt før du heller den på den kalde Panna Cotta'en, så vil dennbsre trenger en halvtime i kjøleskapet. Men dersom du er usikker, så ville jeg latt den stå en time. Etter geleen er i glassene skal de alltid stå i kjøleskap. Jeg vil anbefale deg å spise disse opp i løpet av en uke. Lykke til :)

    (0)

   • Roy

    4 år siden
    Jammen er det ikke slik at etter at man har kokt denne geleen flytende tar det bare 10-15 minutter igjen før den er blitt gele igjen. Er ikkedet tilfellet? Er det slik må ikke da den flytende geleen oppi panna cottaen innen 10-15 minutter etter at geleen er kokt flytende?

     (0)

    • Øyvind , stolt kokk og baker,

     4 år siden
     Hei igjen Roy, Hvor lang tid det tar før geleen blir stiv igjen, kommer ann på temperaturen. Den stivner når den blir kald. Så viktig at du har på geleen før den blir så kald, men at du ikke heller den på Panna Cotta'en mens geleen er for varm, for da vil den ødelegge Panna Cotta'en. Lykke til :)

      (1)


 • Annette

  4 år siden
  Dette er den beste panna cottaen jeg noen gang har smakt! Anbefales! Lett og lage og faller i smak for alle. Jeg bruker ikke gelé på toppen, men lager min egen saus av frosne bringebær (1pk) som jeg koker opp og tilsetter et par plater med gelatin, så har jeg det på toppen. Elsker blandingen av surt og søtt, og denne panna cottaen er ganske søt :)

   (1)

  • Alexander Nilsen, Matfaglig ansvarlig

   4 år siden
   Så hyggelig å høre, Annette! Takk for godt tips til annen topping. God helg :)

    (0)


 • Anonym

  4 år siden
  Vaniljefrøene mine legger seg på bunnen av serveringsglassene! Hva skal jeg gjøre? Jeg har prøvd å røre, men de synker ned med én gang...

   (6)

  • Hilsen kokkene fra Melkerampa

   4 år siden
   Hei, Dette skyldes at du har smeten over i glass for tidlig. Du skal avkjøle smeten i en stor bolle, som du rører rundt i med jevne mellomrom. Når smeten begynner å tykne på grunn av gelatinen, så heller du den over på glass. Da vil frøene fordele seg i hele glasset. Lykke til :)

    (1)


Det er mye kjærlighet i god mat