Sjokolade panna cotta med yoghurt

Sjokolade panna cotta med Kesam®

Kommentarer 11
  • Middels
  • 30 min
Panna cotta kan varieres i det uendelige. Så lenge det er en fløtepudding, kan det tilsettes det ene og det andre. Eksempelvis med sjokolade og Kesam. Nydelig!

Antall porsjoner

Ingredienser

Panna Cotta

5 plater gelatin
100 g mørk sjokolade
3 dl TINE Kremfløte
3 dl Tinemelk® Helmelk 3,5 % fett
100 g sukker
150 g Kesam® Original

Pynt

8 stk blåbær
4 ss sjokolade (grovhakket)

Slik gjør du det

    1. Legg gelatinplater i en bolle med kaldt vann i 7 minutter til de er helt myke. I mellomtiden hakker du opp sjokolade.
    2. Ha fløte i en kjele sammen melk og sukker, og la det hele koke opp. Tilsett sjokolade, og la dette smelte i fløten.
    3. Ta kjelen av platen. Ta gelatinplatene opp av bollen og klem ut vannet. Rør inn én og én plate i melkeblandingen. La røren bli avkjølt.
    4. Sil blandingen over i en bolle slik at du er sikker på at det ikke blir med noen klumper i den ferdige panna cottaen. Rør og pisk inn Kesam.
    5. Fordel røren i porsjonsformer. Sett formene i kjøleskapet i minst fire timer, og helst over natten.
  1. Pynt

    1. Pynt med blåbær og grovhakket sjokolade.
Tips!

Pakk formene med panna cottaen inn i plastfolie før du setter de i kjøleskapet, slik at de ikke tar smak av andre råvarer i skapet.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

  • Gretha

    3 år siden
    Nå lager jeg desserten for andre gang. Skal ha den i morgen. Jeg bruker laktosefri kremfløte. kvarg og melk. Den falt veldig i smak hos gjestene forrige gang

    Kommenter  (0)

    • Øyvind , stolt kokk og baker,

      2 år siden
      Hei Gretha, Det er det beste kvalitetstegnet, at du lager den for andre gang. Tusen takk for hyggelig tilbakemelding :)

      Kommenter  (0)


  • Laila

    3 år siden
    Når skal matyoghurten i?

    Kommenter  (16)

    • Laila

      3 år siden
      Lol leste det nå

      Kommenter  (4)

      • Øyvind , stolt kokk og baker,

        3 år siden
        Hei Laila, Da løste det seg, helt uten min hjelp :)

        Kommenter  (1)


  • Roy

    3 år siden
    Hvor mye er 100 g sukker i dl i denne oppskriften?

    Kommenter  (0)

    • Øyvind , stolt kokk og baker,

      3 år siden
      Hei Roy, 80 gram sukker er cirka en dl, så svaret på spørsmålet ditt blir litt over 1 dl. Lykke til :)

      Kommenter  (2)


  • Ria

    4 år siden
    Hei Super nettside, har prøvd meg på mange retter herifra. Går forresten ann å bruke noen annen type yoghurt istedenfor den som er nevnt i oppskriften?

    Kommenter  (0)

    • Hilsen kokkene fra Melkerampa

      4 år siden
      Hei Ria, Takk for hyggelig tilbakemelding, Så hyggelig at du bruker nettsiden. Du kan bruke naturell yougert eller med vaniljesmak i stedet for gresk yougert.

      Kommenter  (0)


  • irene

    5 år siden
    Hei! Går ddet an å bruke hvit/lys sjokolade i stedet for mørk?

    Kommenter  (0)

    • Oda Smeby Christensen, Matfaglig rådgiver

      5 år siden
      Hei Irene Du kan fint bruke hvit sjokolade. :) Pass på varmen, slik at ikke blandingen koker opp etter at du har i sjokoladen. Da vil sjokoladen bli noe grynete.

      Kommenter  (0)


Det er mye kjærlighet i god mat