Sjokolade panna cotta med yoghurt

Sjokolade panna cotta med Kesam®

11
  • Middels
  • 30 min
Panna cotta kan varieres i det uendelige. Så lenge det er en fløtepudding, kan det tilsettes det ene og det andre. Eksempelvis med sjokolade og Kesam. Nydelig!

Ingredienser

Panna Cotta

5 plater gelatin
100 g mørk sjokolade
3 dl TINE Kremfløte
3 dl Tinemelk® Helmelk 3,5 % fett
100 g sukker
150 g Kesam® Original

Pynt

8 stk blåbær
4 ss sjokolade (grovhakket)

Slik gjør du det

    1. Legg gelatinplater i en bolle med kaldt vann i 7 minutter til de er helt myke. I mellomtiden hakker du opp sjokolade.
    2. Ha fløte i en kjele sammen melk og sukker, og la det hele koke opp. Tilsett sjokolade, og la dette smelte i fløten.
    3. Ta kjelen av platen. Ta gelatinplatene opp av bollen og klem ut vannet. Rør inn én og én plate i melkeblandingen. La røren bli avkjølt.
    4. Sil blandingen over i en bolle slik at du er sikker på at det ikke blir med noen klumper i den ferdige panna cottaen. Rør og pisk inn Kesam.
    5. Fordel røren i porsjonsformer. Sett formene i kjøleskapet i minst fire timer, og helst over natten.
  1. Pynt

    1. Pynt med blåbær og grovhakket sjokolade.
Tips

Pakk formene med panna cottaen inn i plastfolie før du setter de i kjøleskapet, slik at de ikke tar smak av andre råvarer i skapet.

Kommentarer

  • Gretha

    3 år siden
    Nå lager jeg desserten for andre gang. Skal ha den i morgen. Jeg bruker laktosefri kremfløte. kvarg og melk. Den falt veldig i smak hos gjestene forrige gang

     (0)

    • Øyvind , stolt kokk og baker,

      3 år siden
      Hei Gretha, Det er det beste kvalitetstegnet, at du lager den for andre gang. Tusen takk for hyggelig tilbakemelding :)

       (0)


Det er mye kjærlighet i god mat