Sjokolade panna cotta med Kesam®
Panna cotta kan varieres i det uendelige. Så lenge det er en fløtepudding, kan det tilsettes det ene og det andre. Eksempelvis med sjokolade og Kesam. Nydelig!
Middels•30 min•4 personer
Ingredienser
Panna Cotta
- 5 plate gelatin
- 100 g mørk sjokolade
- 3 dl TINE® Kremfløte
- 3 dl TINE® Helmelk 3,5 % fett
- 100 g sukker
- 150 g Kesam® Naturell Laktosefri
Pynt
- 8 stykk blåbær
- 4 ss sjokolade, (grovhakket)
Slik gjør du
1
Legg gelatinplater i en bolle med kaldt vann i 7 minutter til de er helt myke. I mellomtiden hakker du opp sjokolade.
2
Ha fløte i en kjele sammen melk og sukker, og la det hele koke opp. Tilsett sjokolade, og la dette smelte i fløten.
3
Ta kjelen av platen. Ta gelatinplatene opp av bollen og klem ut vannet. Rør inn én og én plate i melkeblandingen. La røren bli avkjølt.
4
Sil blandingen over i en bolle slik at du er sikker på at det ikke blir med noen klumper i den ferdige panna cottaen. Rør og pisk inn Kesam.
5
Fordel røren i porsjonsformer. Sett formene i kjøleskapet i minst fire timer, og helst over natten.
Pynt
1
Pynt med blåbær og grovhakket sjokolade.
TipsPakk formene med panna cottaen inn i plastfolie før du setter de i kjøleskapet, slik at de ikke tar smak av andre råvarer i skapet.