Vegetarpizza med vårløk og aubergine

Vegetarpizza med vårløk og aubergine

Kommentarer 0
  • Enkel
  • 50 min
  • 20 min
Her er en oppskrift på en herlig vegetarpizza med vårløk, augbergine og tomat.

Ingredienser

Antall porsjoner

Pizzabunn:

25 g fersk gjær (1/2 pakke), ev. tørrgjær
2 ½ dl lunkent vann
2 ss kaldpresset olivenolje
½ ts salt
3 dl sammalt hvete, grov
3 dl hvetemel (ca)

Pizzafyll:

2 stk auberginer
2 ss TINE Meierismør til steking
½ dl tomatpuré
200 g Norvegia® Revet eller annen revet gulost
6 stk tomater
1 bunt vårløk
2 stk hvitløksfedd
3 ss kapers
1 ts salt
¼ ts pepper

Slik gjør du det

    1. Rør ut gjær i lunkent vann. Ha i olje og salt. Tilsett det sammalte melet, og så mye av det fine at du får en passe fast deig.
      Tips!

      Vil du ikke lage din egen pizzabunn, kan du bruke Nå Familiepizzabunn Fullkorn og Spelt

    2. La den grove pizzadeigen heve på et lunt sted i ca. 20 minutter.
    3. Kjevle ut deigen på et bakebord eller direkte på bakepair på en stekeplate. Den skal dekke hele stekeplaten.
    4. Sett stekeovnen på 225 °C.
  1. Pizzafyll:

    1. Skjær aubergine i skiver og stek i smør i 2 minutter på hver side. Fordel tomatpuré utover pizzabunnen og dryss ost over. Ha på stekt aubergine og tomatskiver.
    2. Skjær vårløk i biter og finhakk hvitløk. Ha vårløk, hvitløk og kapers på pizzaen. Strø over salt og pepper.
    3. Stek pizzaen midt i stekeovnen i ca. 20 minutter.
Tips!

Server sammen med salat. Hvis du ønsker et magrere alternativ enn rømmedressing, kan du bruke Kesam, og tilsette presset hvitløk og finhakkede, friske urter.

Kommentar

Kommentarer

Det er mye kjærlighet i god mat