tablecloth-basil
Vegetarpizza med vårløk og aubergine
(12)

Vegetarpizza med vårløk og aubergine

  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

  • Steketid

Her er en oppskrift på en herlig vegetarpizza med vårløk, augbergine og tomat.

Tablecloth

Ingredienser

Antall porsjoner

Pizzabunn:

25 gfersk gjær (1/2 pakke), ev. tørrgjær
2 ½ dllunkent vann
2 sskaldpresset olivenolje
½ tssalt
3 dlsammalt hvete, grov
3 dlhvetemel (ca)

Pizzafyll:

2 stkauberginer
2 ssTINE Meierismør til steking
½ dltomatpuré
200 gNorvegia® Revet eller annen revet gulost
6 stktomater
1 buntvårløk
2 stkhvitløksfedd
3 sskapers
1 tssalt
¼ tspepper
Basil1Basil2

Slik gjør du det

    1. Rør ut gjær i lunkent vann. Ha i olje og salt. Tilsett det sammalte melet, og så mye av det fine at du får en passe fast deig.
      blue heart
      Tips!

      Vil du ikke lage din egen pizzabunn, kan du bruke Nå Familiepizzabunn Fullkorn og Spelt

    2. La den grove pizzadeigen heve på et lunt sted i ca. 20 minutter.
    3. Kjevle ut deigen på et bakebord eller direkte på bakepair på en stekeplate. Den skal dekke hele stekeplaten.
    4. Sett stekeovnen på 225 °C.
    1. Skjær aubergine i skiver og stek i smør i 2 minutter på hver side. Fordel tomatpuré utover pizzabunnen og dryss ost over. Ha på stekt aubergine og tomatskiver.
    2. Skjær vårløk i biter og finhakk hvitløk. Ha vårløk, hvitløk og kapers på pizzaen. Strø over salt og pepper.
    3. Stek pizzaen midt i stekeovnen i ca. 20 minutter.
blue heart
Tips!

Server sammen med salat. Hvis du ønsker et magrere alternativ enn rømmedressing, kan du bruke Kesam, og tilsette presset hvitløk og finhakkede, friske urter.

Comments

Kommentarer

Tableclothblue heartpayoff