placeholder image
0

Vegetarpizza med vårløk og aubergine

(9)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

  • Steketid

Her er en oppskrift på en herlig vegetarpizza med vårløk, augbergine og tomat.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Ingredienser

Pizzabunn:

25 gfersk gjær (1/2 pakke), ev. tørrgjær
2 ½ dllunkent vann
2 sskaldpresset olivenolje
½ tssalt
3 dlsammalt hvete, grov
3 dlhvetemel (ca)

Pizzafyll:

2 stkauberginer
2 ssTINE Meierismør til steking
½ dltomatpuré
200 gNorvegia® Revet eller annen revet gulost
6 stktomater
1 buntvårløk
2 stkhvitløksfedd
3 sskapers
1 tssalt
¼ tspepper

Slik gjør du det

  • pizzabunn:

    1. Rør ut gjær i lunkent vann. Ha i olje og salt. Tilsett det sammalte melet, og så mye av det fine at du får en passe fast deig.

      Tips:

      Vil du ikke lage din egen pizzabunn, kan du bruke Nå Familiepizzabunn Fullkorn og Spelt

    2. La den grove pizzadeigen heve på et lunt sted i ca. 20 minutter.
    3. Kjevle ut deigen på et bakebord eller direkte på bakepair på en stekeplate. Den skal dekke hele stekeplaten.
    4. Sett stekeovnen på 225 °C.
  • Pizzafyll:

    1. Skjær aubergine i skiver og stek i smør i 2 minutter på hver side. Fordel tomatpuré utover pizzabunnen og dryss ost over. Ha på stekt aubergine og tomatskiver.
    2. Skjær vårløk i biter og finhakk hvitløk. Ha vårløk, hvitløk og kapers på pizzaen. Strø over salt og pepper.
    3. Stek pizzaen midt i stekeovnen i ca. 20 minutter.

Tips:

Server sammen med salat. Hvis du ønsker et magrere alternativ enn rømmedressing, kan du bruke Kesam, og tilsette presset hvitløk og finhakkede, friske urter.

Kommentarer