Vegetarpizza med vårløk og aubergine
Enkel•50 min20 min
Her er en oppskrift på en herlig vegetarpizza med vårløk, augbergine og tomat.
Ingredienser
Antall porsjoner
Pizzabunn:
-
25 gfersk gjær (1/2 pakke), ev. tørrgjær
-
2 ½ dllunkent vann
-
2 sskaldpresset olivenolje
-
½ tssalt
-
3 dlsammalt hvete, grov
-
3 dlhvetemel (ca)
Pizzafyll:
-
2 stkauberginer
-
2 ssTINE® Meierismør til steking
-
½ dltomatpuré
-
200 gNorvegia® Revet eller annen revet gulost
-
6 stktomater
-
1 buntvårløk
-
2 stkhvitløksfedd
-
3 sskapers
-
1 tssalt
-
¼ tspepper
Slik gjør du det
-
1
Rør ut gjær i lunkent vann. Ha i olje og salt. Tilsett det sammalte melet, og så mye av det fine at du får en passe fast deig.
Tips
Vil du ikke lage din egen pizzabunn, kan du bruke Nå Familiepizzabunn Fullkorn og Spelt
-
2
La den grove pizzadeigen heve på et lunt sted i ca. 20 minutter.
-
3
Kjevle ut deigen på et bakebord eller direkte på bakepair på en stekeplate. Den skal dekke hele stekeplaten.
-
4
Sett stekeovnen på 225 °C.
Pizzafyll:
-
5
Skjær aubergine i skiver og stek i smør i 2 minutter på hver side. Fordel tomatpuré utover pizzabunnen og dryss ost over. Ha på stekt aubergine og tomatskiver.
-
6
Skjær vårløk i biter og finhakk hvitløk. Ha vårløk, hvitløk og kapers på pizzaen. Strø over salt og pepper.
-
7
Stek pizzaen midt i stekeovnen i ca. 20 minutter.