Stekt skrei med gulrotpuré

Stekt skrei med gulrotpuré

0
56
Enkel40 min
Deilig salt skrei servert med søt gulrotmos og ovnsbakt fennikel og potet. En enkel og veldig smaksrik middag med god torsk.

Ingredienser

Antall porsjoner

  • 800 g
    skreifilet med skinn
  • 2 ts
    salt
  • 8 stk
    poteter
  • 1 stk
    fennikel
  • 1 stk
    løk
  • 1 ss
    olivenolje
  • 2 ss

Gulrotpuré

Slik gjør du det

  1. 1

    Del skreifilet i porsjonsstykker og dryss med salt. La helst ligge å godgjøre seg i 20 minutter.

    Tips

    Ved å salte fisken litt først blir fiskekjøttet enda litt faster og utvikler en behagelig saltsmak.

  2. 2

    Sett ovnen på 200 °C. Finsnitt løk og fennikel, og del potetene i biter. Ha alt i en langpanne med olje, halvparten av smøret, salt og pepper.

  3. 3

    Stek i ovnen til potetene er møre, ca. 20 minutter. Rør et par ganger underveis.

  4. 4

    Skrell og del gulrøttene i biter. Kok møre i lettsaltet vann, ca. 25 minutter. Kjørr til puré med smør og ingefær. Tilsett fløte og smak til med salt og pepper.

  5. 5

    Skyll saltet av fisken og tørk med kjøkkenpapir. Stek skreistykkene med skinnsiden i en varm panne med litt smør til skinnet er sprøtt og gyllen, ca. 5 minutter Snu fisken og stek til akkurat gjennomstekt, ca. 3 minutter. Server med gulrotpuré og stekte poteter.

Tips

Skreien er ferdig når fiskekjøttet flaker. Det er viktig å ikke koke eller steke den for lenge, så sjekk gjerne med en gaffel underveis. Du kan også bruke vanlig torsk resten av året i denne oppskriften.

Del denne oppskriften: