
Skrei med bacon, spinat og rotmos
Enkel•40 min min
Ingredienser
Antall porsjoner
-
800 gskreifilet med skinn
-
2 tssalt
-
2 ss
-
200 gbacon
-
200 gspinat
Rotmos
-
6 stkpoteter
-
1 stkpastinakk
-
½ stkpersillerot
-
4 ss
-
½ dl
-
½ tssalt
-
¼ tspepper
Slik gjør du det
-
1
Del skreifilet i porsjonsstykker og dryss med salt. La gjerne ligge å godgjøre seg i 20 minutter.
-
2
Skrell og del potet, pastinakk og persillerot til rotmosen og kok møre i lettsaltet vann. Hell av vannet og la dampe av. Mos med smør og kremfløte og smak til med salt og pepper.
Tips
Du kan lage rotmos med alle typer rotgrønnsaker. Bytt gjerne ut pastinakk og persillerot med kålrot, gulrot eller søtpotet.
-
3
Del bacon i biter og stek sprø i litt av smøret. Vask spinat og vend med baconet. Ha i resten av smøret og stek til spinaten er myk, ca. 3 minutter.
-
4
Skyll saltet av fisken og tørk med kjøkkenpapir. Stek skreistykkene med skinnsiden ned i en varm panne med litt smør til skinnet er sprøtt og gyllen, ca. 5 minutter Snu fisken og stek til akkurat gjennomstekt, ca. 3 minutter. Server med rotmos, bacon og spinat.