Skrei med bacon, spinat og rotmos

(38)
 • Utførelse

  Enkel
 • Tid

Skrei er i sesong fra januar til april - en spesiell torsk med sitt faste, hvite fiskekjøtt er en fantastisk råvare, og med bacon, spinat og rotmos kommer den virkelige til sin rett.

Antall porsjoner

Ingredienser

800 gskreifilet med skinn
2 tssalt
2 ssTINE Meierismør
200 gbacon
200 gspinat

Rotmos

6 stkpoteter
1 stkpastinakk
½ stkpersillerot
4 ssTINE Meierismør
½ dlTINE Matfløte
½ tssalt
¼ tspepper
 Les kommentarer (0) Legg i handleliste

Slik gjør du det

  1. Del skreifilet i porsjonsstykker og dryss med salt. La gjerne ligge å godgjøre seg i 20 minutter.
  2. Skrell og del potet, pastinakk og persillerot til rotmosen og kok møre i lettsaltet vann. Hell av vannet og la dampe av. Mos med smør og kremfløte og smak til med salt og pepper.

   Tips:

   Du kan lage rotmos med alle typer rotgrønnsaker. Bytt gjerne ut pastinakk og persillerot med kålrot, gulrot eller søtpotet.

  3. Del bacon i biter og stek sprø i litt av smøret. Vask spinat og vend med baconet. Ha i resten av smøret og stek til spinaten er myk, ca. 3 minutter.
  4. Skyll saltet av fisken og tørk med kjøkkenpapir. Stek skreistykkene med skinnsiden ned i en varm panne med litt smør til skinnet er sprøtt og gyllen, ca. 5 minutter Snu fisken og stek til akkurat gjennomstekt, ca. 3 minutter. Server med rotmos, bacon og spinat.

Tips:

Skreien er ferdig når fiskekjøttet flaker. Det er viktig å ikke koke eller steke den for lenge, så sjekk gjerne med en gaffel underveis. Du kan også bruke vanlig torsk resten av året i denne oppskriften.

Kommentarer

  Legg til kommentar