Skrei med bacon, spinat og rotmos

Skrei med bacon, spinat og rotmos

Kommentarer 0
  • Enkel
  • 40 min
Skrei er i sesong fra januar til april - en spesiell torsk med sitt faste, hvite fiskekjøtt er en fantastisk råvare, og med bacon, spinat og rotmos kommer den virkelige til sin rett.

Ingredienser

Antall porsjoner

800 g skreifilet med skinn
2 ts salt
2 ss TINE Meierismør
200 g bacon
200 g spinat

Rotmos

6 stk poteter
1 stk pastinakk
½ stk persillerot
4 ss TINE Meierismør
½ dl TINE Matfløte
½ ts salt
¼ ts pepper

Slik gjør du det

    1. Del skreifilet i porsjonsstykker og dryss med salt. La gjerne ligge å godgjøre seg i 20 minutter.
    2. Skrell og del potet, pastinakk og persillerot til rotmosen og kok møre i lettsaltet vann. Hell av vannet og la dampe av. Mos med smør og kremfløte og smak til med salt og pepper.
      Tips!

      Du kan lage rotmos med alle typer rotgrønnsaker. Bytt gjerne ut pastinakk og persillerot med kålrot, gulrot eller søtpotet.

    3. Del bacon i biter og stek sprø i litt av smøret. Vask spinat og vend med baconet. Ha i resten av smøret og stek til spinaten er myk, ca. 3 minutter.
    4. Skyll saltet av fisken og tørk med kjøkkenpapir. Stek skreistykkene med skinnsiden ned i en varm panne med litt smør til skinnet er sprøtt og gyllen, ca. 5 minutter Snu fisken og stek til akkurat gjennomstekt, ca. 3 minutter. Server med rotmos, bacon og spinat.
Tips!

Skreien er ferdig når fiskekjøttet flaker. Det er viktig å ikke koke eller steke den for lenge, så sjekk gjerne med en gaffel underveis. Du kan også bruke vanlig torsk resten av året i denne oppskriften.

Kommentar

Kommentarer

Det er mye kjærlighet i god mat