Torsk i bacon med ertepure

Torsk i bacon med ertepure

Kommentarer 2
  • Enkel
  • 40 min
Lekre biter av torsk rullet i bacon og servert med gode norske poeter og ertepurè er juletradisjon for mange. Passer godt til jul, men også resten av året.

Ingredienser

Antall porsjoner

600 g torskefilet , uten skinn og ben
150 g bacon i tynne skiver
½ ts salt
½ ts nykvernet pepper
1 ss TINE Meierismør til steking
500 g fryste erter
125 g TINE Meierismør
500 g poteter
1 stk appelsin
2 ts frisk timian

Slik gjør du det

    1. Krydre fisken med salt og pepper. Legg baconskivene på et matpapir slik at baconskivene overlapper hverandre. Legg fisken på baconet og rull baconet rundt fisken ved hjelp av matpapiret. Papiret skal ikke rulles inn. Skjær fisken i porsjonsstykker.
    2. Kok ertene i lettsaltet vann i 2-3 minutter. Hell de varme ertene over i en blender, og tilsett smør. Blend til en glatt og fin puré. Smak til med salt og pepper.
    3. Skrell potetene og kok dem møre i lettsaltet vann.
    4. Stek fisken 3-4 minutter i varm panne på middels høy varme.
    5. Skrell appelsin og skjær den i biter. Bland appelsinbitene med finhakket timian.
    6. Server torsken med kokte poteter, ertepure og appelsin.
Tips!

I stedet for bacon kan man rulle torsken inn med en god spekeskinke.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

  • Sofie

    4 år siden
    NB Ertene står ikke i ingrediensoversikten!! (22.01.15)

    Kommenter  (5)

    • Alexander Nilsen, Matfaglig webredaktør

      4 år siden
      Hei Sofie, Beklager, her har det skjedd en teknisk feil. Jeg retter opp med en gang, takk for tilbakemeldingen!

      Kommenter  (3)


Det er mye kjærlighet i god mat