Håndkle og blad
Torsk i bacon med ertepure
(1818)

Torsk i bacon med ertepure

  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Lekre biter av torsk rullet i bacon og servert med gode norske poeter og ertepurè er juletradisjon for mange. Passer godt til jul, men også resten av året.

Håndkle

Ingredienser

Antall porsjoner

600 gtorskefilet, uten skinn og ben
150 gbacon i tynne skiver
½ tssalt
½ tsnykvernet pepper
1 ssTINE Meierismør til steking
500 gfryste erter
125 gTINE Meierismør
500 gpoteter
1 stkappelsin
2 tsfrisk timian
BladBlad

Slik gjør du det

    1. Krydre fisken med salt og pepper. Legg baconskivene på et matpapir slik at baconskivene overlapper hverandre. Legg fisken på baconet og rull baconet rundt fisken ved hjelp av matpapiret. Papiret skal ikke rulles inn. Skjær fisken i porsjonsstykker.
    2. Kok ertene i lettsaltet vann i 2-3 minutter. Hell de varme ertene over i en blender, og tilsett smør. Blend til en glatt og fin puré. Smak til med salt og pepper.
    3. Skrell potetene og kok dem møre i lettsaltet vann.
    4. Stek fisken 3-4 minutter i varm panne på middels høy varme.
    5. Skrell appelsin og skjær den i biter. Bland appelsinbitene med finhakket timian.
    6. Server torsken med kokte poteter, ertepure og appelsin.
Blått hjerte
Tips!

I stedet for bacon kan man rulle torsken inn med en god spekeskinke.

kommentar

Kommentarer

HåndkleBlått hjerteKjærlighet i god mat