
Stekt skrei med gulrotpuré
Deilig salt skrei servert med søt gulrotmos og ovnsbakt fennikel og potet. En enkel og veldig smaksrik middag med god torsk.

Ingredienser
Antall porsjoner
Ingredienser
Fremgangsmåte
- 1
Del skreifilet i porsjonsstykker og dryss med salt. La helst ligge å godgjøre seg i 20 minutter.
Tips
Ved å salte fisken litt først blir fiskekjøttet enda litt faster og utvikler en behagelig saltsmak.
- 2
Sett ovnen på 200 °C. Finsnitt løk og fennikel, og del potetene i biter. Ha alt i en langpanne med olje, halvparten av smøret, salt og pepper.
- 3
Stek i ovnen til potetene er møre, ca. 20 minutter. Rør et par ganger underveis.
- 4
Skrell og del gulrøttene i biter. Kok møre i lettsaltet vann, ca. 25 minutter. Kjørr til puré med smør og ingefær. Tilsett fløte og smak til med salt og pepper.
- 5
Skyll saltet av fisken og tørk med kjøkkenpapir. Stek skreistykkene med skinnsiden i en varm panne med litt smør til skinnet er sprøtt og gyllen, ca. 5 minutter Snu fisken og stek til akkurat gjennomstekt, ca. 3 minutter. Server med gulrotpuré og stekte poteter.
Tips
Skreien er ferdig når fiskekjøttet flaker. Det er viktig å ikke koke eller steke den for lenge, så sjekk gjerne med en gaffel underveis. Du kan også bruke vanlig torsk resten av året i denne oppskriften.
Hev smaken med våre produkter
Flere fristende oppskrifter


