Skip to main content

Stekt skrei med gulrotpuré

Enkel
40min

Deilig salt skrei servert med søt gulrotmos og ovnsbakt fennikel og potet. En enkel og veldig smaksrik middag med god torsk.

3.6
(59)
Next ImageStekt skrei med gulrotpuré

Ingredienser

Antall porsjoner

Ingredienser

800 g
skreifilet med skinn
2 ts
salt
8 stk
potet
1 stk
fennikel
1 stk
løk
1 ss
olivenolje

Gulrotpuré

6 stk
gulrot
1 ts
ingefær, finrevet

Fremgangsmåte

  1. Del skreifilet i porsjonsstykker og dryss med salt. La helst ligge å godgjøre seg i 20 minutter.

    Tips

    Ved å salte fisken litt først blir fiskekjøttet enda litt faster og utvikler en behagelig saltsmak.

  2. Sett ovnen på 200 °C. Finsnitt løk og fennikel, og del potetene i biter. Ha alt i en langpanne med olje, halvparten av smøret, salt og pepper.

  3. Stek i ovnen til potetene er møre, ca. 20 minutter. Rør et par ganger underveis.

  4. Skrell og del gulrøttene i biter. Kok møre i lettsaltet vann, ca. 25 minutter. Kjørr til puré med smør og ingefær. Tilsett fløte og smak til med salt og pepper.

  5. Skyll saltet av fisken og tørk med kjøkkenpapir. Stek skreistykkene med skinnsiden i en varm panne med litt smør til skinnet er sprøtt og gyllen, ca. 5 minutter Snu fisken og stek til akkurat gjennomstekt, ca. 3 minutter. Server med gulrotpuré og stekte poteter.

Trykk for å vurdere oppskriften

Tips

Skreien er ferdig når fiskekjøttet flaker. Det er viktig å ikke koke eller steke den for lenge, så sjekk gjerne med en gaffel underveis. Du kan også bruke vanlig torsk resten av året i denne oppskriften.

Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter