Ovnsbakt skrei med tomat
Enkel•40 min15 min
Deilig torskemiddag i en form er både godt og smart. Delikat skrei ovnsbakes med en mild tomatsaus, kikerter og kapers.
Ingredienser
Antall porsjoner
-
800 gskreifilet
-
2 tssalt
-
1 stkløk
-
3 stkhvitløksfedd
-
1 ss
-
1 tschilipasta
-
2 sstomatpuré
-
1 bokshermetiske tomater
-
1 bokskikerter
-
1 dl
-
½ tssukker
-
½ tssalt
-
¼ tspepper
-
4 sskapers
Til servering
-
2 dl
-
3 ssbladpersille , hakket
-
4 stkgrove brødskiver
-
2 ss
Slik gjør du det
-
1
Del skreifilet i porsjonsstykker og dryss med salt. La helst ligge å godgjøre seg i 20 minutter.
-
2
Sett ovnen på 200 °C. Skjær løk i skiver og finsnitt hvitløk. Surr i en varm panne til myk, ca. 4 minutter. Rør inn chilipasta og tomatpuré og la steke i et par minutter.
-
3
Skyll kikertene godt og bland inn med tomater og kremfløte. Smak til med sukker, salt og pepper.
-
4
Ha tomatsausen over i en ildfast form. Skyll saltet godt av fisken og tørk med kjøkkenpapir. Fordel stykkene i formen og dytt litt ned i sausen. Dryss over kapers.
Tips
Kokte poteter er også godt tilbehør til denne retten.
-
5
Stek i ovnen i ca. 15 minutter eller til fiskekjøttet flaker. Server med rømme og finhakket bladpersille med godt brød og smør til.