Ovnsbakt skrei med tomat

Ovnsbakt skrei med tomat

0
33
Enkel40 min
Deilig torskemiddag i en form er både godt og smart. Delikat skrei ovnsbakes med en mild tomatsaus, kikerter og kapers.

Ingredienser

Antall porsjoner

  • 800 g
    skreifilet
  • 2 ts
    salt
  • 1 stk
    løk
  • 3 stk
    hvitløksfedd
  • 1 ss
  • 1 ts
    chilipasta
  • 2 ss
    tomatpuré
  • 1 boks
    hermetiske tomater
  • 1 boks
    kikerter
  • 1 dl
  • ½ ts
    sukker
  • ½ ts
    salt
  • ¼ ts
    pepper
  • 4 ss
    kapers

Til servering

Slik gjør du det

  1. 1

    Del skreifilet i porsjonsstykker og dryss med salt. La helst ligge å godgjøre seg i 20 minutter.

  2. 2

    Sett ovnen på 200 °C. Skjær løk i skiver og finsnitt hvitløk. Surr i en varm panne til myk, ca. 4 minutter. Rør inn chilipasta og tomatpuré og la steke i et par minutter.

  3. 3

    Skyll kikertene godt og bland inn med tomater og kremfløte. Smak til med sukker, salt og pepper.

  4. 4

    Ha tomatsausen over i en ildfast form. Skyll saltet godt av fisken og tørk med kjøkkenpapir. Fordel stykkene i formen og dytt litt ned i sausen. Dryss over kapers.

    Tips

    Kokte poteter er også godt tilbehør til denne retten.

  5. 5

    Stek i ovnen i ca. 15 minutter eller til fiskekjøttet flaker. Server med rømme og finhakket bladpersille med godt brød og smør til.

Tips

Be om å få ryggfileten til skreien når du er i fiskebutikken. Det er det beste stykket.

Del denne oppskriften: