Ovnsbakt skrei med tomat
Deilig torskemiddag i en form er både godt og smart. Delikat skrei ovnsbakes med en mild tomatsaus, kikerter og kapers.
Enkel•40 min•4 personer
Ingredienser
- 800 g skreifilet
- 2 ts salt
- 1 stykk løk
- 3 stykk hvitløksfedd
- 1 ss TINE® Meierismør
- 1 ts chilipasta
- 2 ss tomatpuré
- 1 boks hermetiske tomater
- 1 boks kikerter
- 1 dl TINE® Lett Matfløte
- 0.5 ts sukker
- 0.5 ts salt
- 0.25 ts pepper
- 4 ss kapers
Til servering
- 2 dl TINE® Lettrømme 10 %
- 3 ss bladpersille, , hakket
- 4 stykk grove brødskive
- 2 ss TINE® Meierismør
Slik gjør du
1
Del skreifilet i porsjonsstykker og dryss med salt. La helst ligge å godgjøre seg i 20 minutter.
2
Sett ovnen på 200 °C. Skjær løk i skiver og finsnitt hvitløk. Surr i en varm panne til myk, ca. 4 minutter. Rør inn chilipasta og tomatpuré og la steke i et par minutter.
3
Skyll kikertene godt og bland inn med tomater og kremfløte. Smak til med sukker, salt og pepper.
4
Ha tomatsausen over i en ildfast form. Skyll saltet godt av fisken og tørk med kjøkkenpapir. Fordel stykkene i formen og dytt litt ned i sausen. Dryss over kapers.
TipsKokte poteter er også godt tilbehør til denne retten.
5
Stek i ovnen i ca. 15 minutter eller til fiskekjøttet flaker. Server med rømme og finhakket bladpersille med godt brød og smør til.
TipsBe om å få ryggfileten til skreien når du er i fiskebutikken. Det er det beste stykket.