Oppskrift på Ovnsbakt skrei med tomat

Ovnsbakt skrei med tomat

(8)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

  • Steketid

Deilig torskemiddag i en form er både godt og smart. Delikat skrei ovnsbakes med en mild tomatsaus, kikerter og kapers.

Antall porsjoner

Ingredienser

800 gskreifilet
2 tssalt
1 stkløk
3 stkhvitløksfedd
1 ssTINE Meierismør
1 tschilipasta
2 sstomatpuré
1 bokshermetiske tomater
1 bokskikerter
1 dlTINE Lett Matfløte
½ tssukker
½ tssalt
¼ tspepper
4 sskapers

Til servering

2 dlTINE Lettrømme 10 %
3 ssbladpersille, hakket
4 stkgrove brødskiver
2 ssTINE Meierismør

Slik gjør du det

    1. Del skreifilet i porsjonsstykker og dryss med salt. La helst ligge å godgjøre seg i 20 minutter.
    2. Sett ovnen på 200 °C. Skjær løk i skiver og finsnitt hvitløk. Surr i en varm panne til myk, ca. 4 minutter. Rør inn chilipasta og tomatpuré og la steke i et par minutter.
    3. Skyll kikertene godt og bland inn med tomater og kremfløte. Smak til med sukker, salt og pepper.
    4. Ha tomatsausen over i en ildfast form. Skyll saltet godt av fisken og tørk med kjøkkenpapir. Fordel stykkene i formen og dytt litt ned i sausen. Dryss over kapers.

      Tips:

      Kokte poteter er også godt tilbehør til denne retten.

    5. Stek i ovnen i ca. 15 minutter eller til fiskekjøttet flaker. Server med rømme og finhakket bladpersille med godt brød og smør til.

Tips:

Be om å få ryggfileten til skreien når du er i fiskebutikken. Det er det beste stykket.

Kommentarer