
Ovnsbakt skrei med tomat
Deilig torskemiddag i en form er både godt og smart. Delikat skrei ovnsbakes med en mild tomatsaus, kikerter og kapers.

Ingredienser
Antall porsjoner
Ingredienser
Til servering
Fremgangsmåte
- 1
Del skreifilet i porsjonsstykker og dryss med salt. La helst ligge å godgjøre seg i 20 minutter.
- 2
Sett ovnen på 200 °C. Skjær løk i skiver og finsnitt hvitløk. Surr i en varm panne til myk, ca. 4 minutter. Rør inn chilipasta og tomatpuré og la steke i et par minutter.
- 3
Skyll kikertene godt og bland inn med tomater og kremfløte. Smak til med sukker, salt og pepper.
- 4
Ha tomatsausen over i en ildfast form. Skyll saltet godt av fisken og tørk med kjøkkenpapir. Fordel stykkene i formen og dytt litt ned i sausen. Dryss over kapers.
Tips
Kokte poteter er også godt tilbehør til denne retten.
- 5
Stek i ovnen i ca. 15 minutter eller til fiskekjøttet flaker. Server med rømme og finhakket bladpersille med godt brød og smør til.
Tips
Be om å få ryggfileten til skreien når du er i fiskebutikken. Det er det beste stykket.
Hev smaken med våre produkter
Flere fristende oppskrifter


