Ovnsbakt skrei med tomat

Ovnsbakt skrei med tomat

Kommentarer 0
  • Enkel
  • 40 min
  • 15 min
Deilig torskemiddag i en form er både godt og smart. Delikat skrei ovnsbakes med en mild tomatsaus, kikerter og kapers.

Ingredienser

Antall porsjoner

800 g skreifilet
2 ts salt
1 stk løk
3 stk hvitløksfedd
1 ss TINE Meierismør
1 ts chilipasta
2 ss tomatpuré
1 boks hermetiske tomater
1 boks kikerter
1 dl TINE Lett Matfløte
½ ts sukker
½ ts salt
¼ ts pepper
4 ss kapers

Til servering

2 dl TINE Lettrømme 10 %
3 ss bladpersille , hakket
4 stk grove brødskiver
2 ss TINE Meierismør

Slik gjør du det

    1. Del skreifilet i porsjonsstykker og dryss med salt. La helst ligge å godgjøre seg i 20 minutter.
    2. Sett ovnen på 200 °C. Skjær løk i skiver og finsnitt hvitløk. Surr i en varm panne til myk, ca. 4 minutter. Rør inn chilipasta og tomatpuré og la steke i et par minutter.
    3. Skyll kikertene godt og bland inn med tomater og kremfløte. Smak til med sukker, salt og pepper.
    4. Ha tomatsausen over i en ildfast form. Skyll saltet godt av fisken og tørk med kjøkkenpapir. Fordel stykkene i formen og dytt litt ned i sausen. Dryss over kapers.
      Tips!

      Kokte poteter er også godt tilbehør til denne retten.

    5. Stek i ovnen i ca. 15 minutter eller til fiskekjøttet flaker. Server med rømme og finhakket bladpersille med godt brød og smør til.
Tips!

Be om å få ryggfileten til skreien når du er i fiskebutikken. Det er det beste stykket.

Kommentar

Kommentarer

Det er mye kjærlighet i god mat