Skip to main content

Ovnsbakt skrei med tomat

Enkel
40min

Deilig torskemiddag i en form er både godt og smart. Delikat skrei ovnsbakes med en mild tomatsaus, kikerter og kapers.

3.9
(67)
Next ImageOvnsbakt skrei med tomat

Ingredienser

Antall porsjoner

Ingredienser

800 g
skreifilet
2 ts
salt
1 stk
løk
3 stk
hvitløksfedd
1 ts
chilipasta
2 ss
tomatpuré
1 boks
hermetiske tomater
1 boks
kikerter
0.5 ts
sukker
0.5 ts
salt
0.25 ts
pepper
4 ss
kapers

Til servering

3 ss
bladpersille, hakket
4 stk
grove brødskive

Fremgangsmåte

  1. Del skreifilet i porsjonsstykker og dryss med salt. La helst ligge å godgjøre seg i 20 minutter.

  2. Sett ovnen på 200 °C. Skjær løk i skiver og finsnitt hvitløk. Surr i en varm panne til myk, ca. 4 minutter. Rør inn chilipasta og tomatpuré og la steke i et par minutter.

  3. Skyll kikertene godt og bland inn med tomater og kremfløte. Smak til med sukker, salt og pepper.

  4. Ha tomatsausen over i en ildfast form. Skyll saltet godt av fisken og tørk med kjøkkenpapir. Fordel stykkene i formen og dytt litt ned i sausen. Dryss over kapers.

    Tips

    Kokte poteter er også godt tilbehør til denne retten.

  5. Stek i ovnen i ca. 15 minutter eller til fiskekjøttet flaker. Server med rømme og finhakket bladpersille med godt brød og smør til.

Trykk for å vurdere oppskriften

Tips

Be om å få ryggfileten til skreien når du er i fiskebutikken. Det er det beste stykket.

Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter