
Melkeposjert skrei med kremet chorizo
Melkeposjert torsk med dampet kål og spicy chorizopølse er gir denne skrei-retten en original tvist. Ved å posjere fisken i melk blir den enda hvitere og fastere i kjøttet.

Ingredienser
Antall porsjoner
Ingredienser
Fremgangsmåte
- 1
Del skreifilet i porsjonsstykker og dryss med salt. La helst ligge å godgjøre seg i 20 minutter.
- 2
Kok poteter i lettsaltet vann til møre, ca. 20 minutter. Del kålen i båter og kok med de siste 10 minuttene. Hell av vannet og la dampe av.
- 3
Finhakk sjalottløk og fres i smør i en gryte. Del chorizo i små terninger og fres med løken i et par minutter. Rør inn kremfløte og la koke 3-4 minutt eller til tykk.
- 4
Skyll av saltet og tørk fisken med kjøkkenpapir. Varm opp melken til ca. 70 °C og ha fiskestykkene i. La trekke i 8-10 minutter eller til fiskekjøttet flaker.
- 5
Løft fiskestykkene ut med en hullsleiv. Server med kål, poteter og kremet chorizo.
Tips
Server gjerne melkeposjert skrei med potetmos eller kokte poteter.
Tips
Chorizo er en spansk pølse med sterk smak. Du kan gjerne bruke bacon i stedet om du ikke er så glad i sterk mat.
Hev smaken med våre produkter
Flere fristende oppskrifter


