Oppskrift på Melkeposjert skrei med kremet chorizo
2

Melkeposjert skrei med kremet chorizo

(3)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Melkeposjert torsk med dampet kål og spicy chorizopølse er gir denne skrei-retten en original tvist. Ved å posjere fisken i melk blir den enda hvitere og fastere i kjøttet.

Antall porsjoner

Ingredienser

800 gskreifilet
2 tssalt
1 stkTinemelk® Helmelk 3,5 % fett
8 stkpoteter
½ stkhodekål
3 stksjalottløk
3 ssTINE Meierismør
150 gskivet chorizo
1 ½ dlTINE Kremfløte

Slik gjør du det

    1. Del skreifilet i porsjonsstykker og dryss med salt. La helst ligge å godgjøre seg i 20 minutter.
    2. Kok poteter i lettsaltet vann til møre, ca. 20 minutter. Del kålen i båter og kok med de siste 10 minuttene. Hell av vannet og la dampe av.
    3. Finhakk sjalottløk og fres i smør i en gryte. Del chorizo i små terninger og fres med løken i et par minutter. Rør inn kremfløte og la koke 3-4 minutt eller til tykk.
    4. Skyll av saltet og tørk fisken med kjøkkenpapir. Varm opp melken til ca. 70 °C og ha fiskestykkene i. La trekke i 8-10 minutter eller til fiskekjøttet flaker.
    5. Løft fiskestykkene ut med en hullsleiv. Server med kål, poteter og kremet chorizo.

      Tips:

      Server gjerne melkeposjert skrei med potetmos eller kokte poteter. 

Tips:

Chorizo er en spansk pølse med sterk smak. Du kan gjerne bruke bacon i stedet om du ikke er så glad i sterk mat.

Kommentarer