tablecloth-basil
Melkeposjert skrei med kremet chorizo
(5)

Melkeposjert skrei med kremet chorizo

  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Melkeposjert torsk med dampet kål og spicy chorizopølse er gir denne skrei-retten en original tvist. Ved å posjere fisken i melk blir den enda hvitere og fastere i kjøttet.

Tablecloth

Ingredienser

Antall porsjoner

800 gskreifilet
2 tssalt
1 stkTinemelk® Helmelk 3,5 % fett
8 stkpoteter
½ stkhodekål
3 stksjalottløk
3 ssTINE Meierismør
150 gskivet chorizo
1 ½ dlTINE Kremfløte
Basil1Basil2

Slik gjør du det

    1. Del skreifilet i porsjonsstykker og dryss med salt. La helst ligge å godgjøre seg i 20 minutter.
    2. Kok poteter i lettsaltet vann til møre, ca. 20 minutter. Del kålen i båter og kok med de siste 10 minuttene. Hell av vannet og la dampe av.
    3. Finhakk sjalottløk og fres i smør i en gryte. Del chorizo i små terninger og fres med løken i et par minutter. Rør inn kremfløte og la koke 3-4 minutt eller til tykk.
    4. Skyll av saltet og tørk fisken med kjøkkenpapir. Varm opp melken til ca. 70 °C og ha fiskestykkene i. La trekke i 8-10 minutter eller til fiskekjøttet flaker.
    5. Løft fiskestykkene ut med en hullsleiv. Server med kål, poteter og kremet chorizo.
      blue heart
      Tips!

      Server gjerne melkeposjert skrei med potetmos eller kokte poteter. 

blue heart
Tips!

Chorizo er en spansk pølse med sterk smak. Du kan gjerne bruke bacon i stedet om du ikke er så glad i sterk mat.

Comments

Kommentarer

Tableclothblue heartpayoff