Melkeposjert skrei med kremet chorizo

Melkeposjert skrei med kremet chorizo

Kommentarer 2
  • Enkel
  • 40 min
Melkeposjert torsk med dampet kål og spicy chorizopølse er gir denne skrei-retten en original tvist. Ved å posjere fisken i melk blir den enda hvitere og fastere i kjøttet.

Ingredienser

Antall porsjoner

800 g skreifilet
2 ts salt
1 l Tinemelk® Helmelk 3,5 % fett
8 stk poteter
½ stk hodekål
3 stk sjalottløk
3 ss TINE Meierismør
150 g skivet chorizo
1 ½ dl TINE Kremfløte

Slik gjør du det

    1. Del skreifilet i porsjonsstykker og dryss med salt. La helst ligge å godgjøre seg i 20 minutter.
    2. Kok poteter i lettsaltet vann til møre, ca. 20 minutter. Del kålen i båter og kok med de siste 10 minuttene. Hell av vannet og la dampe av.
    3. Finhakk sjalottløk og fres i smør i en gryte. Del chorizo i små terninger og fres med løken i et par minutter. Rør inn kremfløte og la koke 3-4 minutt eller til tykk.
    4. Skyll av saltet og tørk fisken med kjøkkenpapir. Varm opp melken til ca. 70 °C og ha fiskestykkene i. La trekke i 8-10 minutter eller til fiskekjøttet flaker.
    5. Løft fiskestykkene ut med en hullsleiv. Server med kål, poteter og kremet chorizo.
      Tips!

      Server gjerne melkeposjert skrei med potetmos eller kokte poteter. 

Tips!

Chorizo er en spansk pølse med sterk smak. Du kan gjerne bruke bacon i stedet om du ikke er så glad i sterk mat.

Kommentar

Kommentarer

  • Anne Margrete Seland

    2 år siden
    Er det noe fornuftig en kan bruke melka til i etterkant? Hvis den må tømmes ut, går jeg heller for å trekke fisken i vann.

    Kommenter  (0)

    • Annicken Rønning Stenmark, Kokk og kundekonsulent

      2 år siden
      Hei Ann Margrete, Du kan for eksempel bruke den i en hjemmelagd fiskegrateng, men pass på saltbruken da det kan være litt salt fra skreien igjen i melken. Smak deg fram. God matlaging!

      Kommenter  (0)


Det er mye kjærlighet i god mat