
Melkeposjert skrei med kremet chorizo
Enkel•40 min min
Melkeposjert torsk med dampet kål og spicy chorizopølse er gir denne skrei-retten en original tvist. Ved å posjere fisken i melk blir den enda hvitere og fastere i kjøttet.
Ingredienser
Antall porsjoner
-
800 gskreifilet
-
2 tssalt
-
1 l
-
8 stkpoteter
-
½ stkhodekål
-
3 stksjalottløk
-
3 ss
-
150 gskivet chorizo
-
1 ½ dl
Slik gjør du det
-
1
Del skreifilet i porsjonsstykker og dryss med salt. La helst ligge å godgjøre seg i 20 minutter.
-
2
Kok poteter i lettsaltet vann til møre, ca. 20 minutter. Del kålen i båter og kok med de siste 10 minuttene. Hell av vannet og la dampe av.
-
3
Finhakk sjalottløk og fres i smør i en gryte. Del chorizo i små terninger og fres med løken i et par minutter. Rør inn kremfløte og la koke 3-4 minutt eller til tykk.
-
4
Skyll av saltet og tørk fisken med kjøkkenpapir. Varm opp melken til ca. 70 °C og ha fiskestykkene i. La trekke i 8-10 minutter eller til fiskekjøttet flaker.
-
5
Løft fiskestykkene ut med en hullsleiv. Server med kål, poteter og kremet chorizo.
Tips
Server gjerne melkeposjert skrei med potetmos eller kokte poteter.