Ovnsbakt kjøttbollesandwich
Enkel•45 min min
Ingredienser
Antall porsjoner
-
4 stkrundstykker , eller andre gode småbrød
-
5 dlRevet JARLSBERG®
-
2 dlfrisk basilikum
KJØTTBOLLER
-
400 gkjøttdeig
-
1 stkhvitløksfedd
-
1 tssalt
-
½ tspepper
-
1 tsspisskummen
-
2 sshakket bladpersille
-
2 ss
TOMATSAUS
-
2 ss
-
2 stkhvitløksfedd
-
½ stkløk
-
1 tstomatpuré
-
1 boksknuste hermetiske tomater
-
½ tssalt
-
½ tspepper
-
1 ssbalsamicoeddik
-
1 tssukker
-
1 tstabasco
Slik gjør du det
-
1
Sett ovnen på 200 °C. Finhakk hvitløk og bland med kjøttdeig, salt, pepper, spisskummen og bladpersille. Kna godt til kjøttdeigen blir litt klissete og form små kjøttboller.
Tips
Har du dårlig tid kan du kjøpe ferdige kjøttboller og varme dem opp i sausen.
-
2
Finhakk hvitløk og løk og fres mykt i smør i en gryte, ca. 5 minutter. Tilsett tomatpuré og fres et par minutter under konstant omrøring.
-
3
Ha i knuste tomater, salt og pepper og la småkoke i 10-15 minutter. Smak til med litt balsamicoeddik og sukker.
-
4
Stek kjøttbollene gylne på alle kanter i en varm stekepanne med smør. Stek dem i puljer og ha over i sausen etter hvert. La dem etterkoke der til akkurat gjennomkokt.
-
5
Del rundstykket i to på langs, men ikke helt igjennom. Legg i en ildfast form slik at åpningen peker opp. For å få det til å stå stødig kan du kutte litt av bunnen slik at det står flatt. Fyll med kjøttboller i saus.
-
6
Topp med revet ost og stek i ovnen til osten er smeltet. Ha over basilikum ved servering.