Ovnsbakt kjøttbollesandwich

(2)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Hjemmelagde kjøttboller i sandwich med masse god tomatsaus. Perfekt foran tv-en på fredagskvelden.

Antall porsjoner

Ingredienser

4 stkrundstykker, eller andre gode småbrød
5 dlJarlsberg® Revet
2 dlfrisk basilikum

KJØTTBOLLER

400 gkjøttdeig
1 stkhvitløksfedd
1 tssalt
½ tspepper
1 tsspisskummen
2 sshakket bladpersille
2 ssTINE Meierismør

TOMATSAUS

2 ssTINE Meierismør
2 stkhvitløksfedd
½ stkløk
1 tstomatpuré
1 boksknuste hermetiske tomater
½ tssalt
½ tspepper
1 ssbalsamicoeddik
1 tssukker
1 tstabasco

Slik gjør du det

    1. Sett ovnen på 200 °C. Finhakk hvitløk og bland med kjøttdeig, salt, pepper, spisskummen og bladpersille. Kna godt til kjøttdeigen blir litt klissete og form små kjøttboller.

      Tips:

      Har du dårlig tid kan du kjøpe ferdige kjøttboller og varme dem opp i sausen.

    2. Finhakk hvitløk og løk og fres mykt i smør i en gryte, ca. 5 minutter. Tilsett tomatpuré og fres et par minutter under konstant omrøring.
    3. Ha i knuste tomater, salt og pepper og la småkoke i 10-15 minutter. Smak til med litt balsamicoeddik og sukker.
    4. Stek kjøttbollene gylne på alle kanter i en varm stekepanne med smør. Stek dem i puljer og ha over i sausen etter hvert. La dem etterkoke der til akkurat gjennomkokt.
    5. Del rundstykket i to på langs, men ikke helt igjennom. Legg i en ildfast form slik at åpningen peker opp. For å få det til å stå stødig kan du kutte litt av bunnen slik at det står flatt. Fyll med kjøttboller i saus.
    6. Topp med revet ost og stek i ovnen til osten er smeltet. Ha over basilikum ved servering.

Tips:

Er du glad i blåmuggost, kan du ha det på toppen i stedet for revet ost.

Kommentarer

  Legg til kommentar