Ost- og urtebrød

(44)
  • Utførelse

    Middels
  • Tid

Disse dekorative brødene smaker nydelig av friske urter og ost. De gjør seg godt på koldtbordet, men er også deilige ved siden av en frisk salat eller varm suppe.

Antall porsjoner

1

Ingredienser

5 dlTinemelk® Helmelk 3,5 % fett
50 gferske hakkede krydderurter f. eks. basilikum, ruccola og/eller persille
50 ggjær
50 gmykrørt TINE Meierismør
2 tssalt
200 gJarlsberg® Revet evt. vellagret cheddar eller annen revet ost
12 dlhvetemel

Slik gjør du det

    1. Sett stekeovnen på 250 °C.
    2. Varm melken til ca. 37 °C. Ha urtene i litt av melken. Smuldre gjæren i bakebollen og rør den ut i urtemelken.
    3. Tilsett resten av melken, smør, salt, halvparten av osten og det meste av melet. Arbeid deigen til den er smidig og ikke klisser. La deigen heve på et lunt sted under plast i ca. 1 time.
    4. Ha deigen på melet bakebord, og del den i to deler. Trykk ut til firkanter ca. 20 x 20 cm. Skjær 2 cm brede strimler med spiss kniv.
    5. Vri på strimlene noen ganger og legg dem på smurt plate eller bakepapir. Strø over resten av osten. La dem heve igjen ca. 15 minutter og stek dem midt i ovnen i ca. 15 - 20 minutter. Avkjøl på rist utildekket.

Tips:

Kun fantasien setter grenser for hvilken ost eller krydderurt du velger å ha i deigen. Brødene er fine å fryse ned.

Kommentarer