Ost- og urtebrød

Ost- og urtebrød

Kommentarer 12
  • Middels
  • 100 min
Disse dekorative brødene smaker nydelig av friske urter og ost. De gjør seg godt på koldtbordet, men er også deilige ved siden av en frisk salat eller varm suppe.

Ingredienser

Antall porsjoner

5 dl Tinemelk® Helmelk 3,5 % fett
50 g ferske hakkede krydderurter f. eks. basilikum, ruccola og/eller persille
50 g gjær
50 g mykrørt TINE Meierismør
2 ts salt
200 g Jarlsberg® Revet evt. vellagret cheddar eller annen revet ost
12 dl hvetemel

Slik gjør du det

    1. Sett stekeovnen på 250 °C.
    2. Varm melken til ca. 37 °C. Ha urtene i litt av melken. Smuldre gjæren i bakebollen og rør den ut i urtemelken.
    3. Tilsett resten av melken, smør, salt, halvparten av osten og det meste av melet. Arbeid deigen til den er smidig og ikke klisser. La deigen heve på et lunt sted under plast i ca. 1 time.
    4. Ha deigen på melet bakebord, og del den i to deler. Trykk ut til firkanter ca. 20 x 20 cm. Skjær 2 cm brede strimler med spiss kniv.
    5. Vri på strimlene noen ganger og legg dem på smurt plate eller bakepapir. Strø over resten av osten. La dem heve igjen ca. 15 minutter og stek dem midt i ovnen i ca. 15 - 20 minutter. Avkjøl på rist utildekket.
Tips!

Kun fantasien setter grenser for hvilken ost eller krydderurt du velger å ha i deigen. Brødene er fine å fryse ned.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

  • Mette

    2 måneder siden
    Ca hvor mange blir det?

    Kommenter  (0)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      2 måneder siden
      Hei Mette,

      Denne oppskriften gir cirka 20 brødsticks :)

      Kommenter  (0)


  • Ane

    2 år siden
    Hei! Vurderer dette som bidrag til tapaskveld. Hvor mange porsjoner bør jeg lage til 9 personer?

    Kommenter  (0)

    • Annicken Rønning Stenmark, Kokk og kundekonsulent

      2 år siden
      Hei Ane, Det holder med 1 porsjon til tapaskveld :) God Bakst!

      Kommenter  (0)


  • Mina

    2 år siden
    Hei Er de like gode etter frysing?

    Kommenter  (0)

    • Øyvind , stolt kokk og baker,

      2 år siden
      Hei Mina, Det er ingen problem å fryse disse. Husk bare å pakk de godt inn og tin de sakte på kjøkkenbenken. Lykke til :)

      Kommenter  (0)


  • Ellen Berg

    3 år siden
    Er det riktig at det skal være så mye som 50 g hakkede urter i brødet? Virker veldig mye.

    Kommenter  (0)

    • Øyvind , stolt kokk og baker,

      3 år siden
      Hei Ellen, Noen urter smaker mer enn andre, men du må ha såpass mye som 50 gram for at brødet skal ta smak. Lykke til :)

      Kommenter  (2)


  • Vibeke

    3 år siden
    Hei, Kan disse lagres noe før de skal spises eller bør de spises omtrent umiddelbart? Hvor lenge og hvordan kan de evt lagres? Takk!

    Kommenter  (0)

    • Øyvind , stolt kokk og baker,

      3 år siden
      Hei Vibeke, Disse er helt klart best når de er nybakt, men du kan nok fint oppbevare de i en plastpose i noen dager. Lykke til :)

      Kommenter  (0)


  • Anne-Grethe Ingvaldsen

    5 år siden
    Oste-urte brødene var utrolig gode, hadde de til buffè/grillmat på 17 mai, de gikk med alle sammen, fikk bare gode tilbakemeldinger. Jeg kommer garantert til å lage de igjen. Jeg hadde basilikum og bladpersille.

    Kommenter  (9)

    • Alexander Nilsen, Matfaglig webredaktør

      5 år siden
      Hei Anne-Grethe, Så hyggelig å høre at du likte oppskriften vår:)

      Kommenter  (0)


Det er mye kjærlighet i god mat