Ost- og urtebrød

Ost- og urtebrød

14
  • Middels
  • 100 min
Disse dekorative brødene smaker nydelig av friske urter og ost. De gjør seg godt på koldtbordet, men er også deilige ved siden av en frisk salat eller varm suppe.

Ingredienser

5 dl Tinemelk® Helmelk 3,5 % fett
50 g ferske hakkede krydderurter f. eks. basilikum, ruccola og/eller persille
50 g gjær
50 g mykrørt TINE Meierismør
2 ts salt
200 g Jarlsberg® Revet evt. vellagret cheddar eller annen revet ost
12 dl hvetemel

Slik gjør du det

    1. Sett stekeovnen på 250 °C.
    2. Varm melken til ca. 37 °C. Ha urtene i litt av melken. Smuldre gjæren i bakebollen og rør den ut i urtemelken.
    3. Tilsett resten av melken, smør, salt, halvparten av osten og det meste av melet. Arbeid deigen til den er smidig og ikke klisser. La deigen heve på et lunt sted under plast i ca. 1 time.
    4. Ha deigen på melet bakebord, og del den i to deler. Trykk ut til firkanter ca. 20 x 20 cm. Skjær 2 cm brede strimler med spiss kniv.
    5. Vri på strimlene noen ganger og legg dem på smurt plate eller bakepapir. Strø over resten av osten. La dem heve igjen ca. 15 minutter og stek dem midt i ovnen i ca. 15 - 20 minutter. Avkjøl på rist utildekket.
Tips

Kun fantasien setter grenser for hvilken ost eller krydderurt du velger å ha i deigen. Brødene er fine å fryse ned.

Kommentarer

  • Christine

    9 måneder siden
    Kan man bruke vanlig lettmelk i stedet for helmelk?

     (0)

    • Marit , Kokk og Kundekonsulent

      9 måneder siden
      Hei Christine!

      Det går helt fint å bytte ut Helmelk med lett melk. :)

       (0)


Det er mye kjærlighet i god mat