Ost- og urtebrød
Middels•100 min min
Disse dekorative brødene smaker nydelig av friske urter og ost. De gjør seg godt på koldtbordet, men er også deilige ved siden av en frisk salat eller varm suppe.
Ingredienser
Antall porsjoner
-
5 dl
-
50 gferske hakkede krydderurter f. eks. basilikum, ruccola og/eller persille
-
50 ggjær
-
50 gmykrørt TINE® Meierismør
-
2 tssalt
-
200 gRevet JARLSBERG® evt. vellagret cheddar eller annen revet ost
-
12 dlhvetemel
Slik gjør du det
-
1
Sett stekeovnen på 250 °C.
-
2
Varm melken til ca. 37 °C. Ha urtene i litt av melken. Smuldre gjæren i bakebollen og rør den ut i urtemelken.
-
3
Tilsett resten av melken, smør, salt, halvparten av osten og det meste av melet. Arbeid deigen til den er smidig og ikke klisser. La deigen heve på et lunt sted under plast i ca. 1 time.
-
4
Ha deigen på melet bakebord, og del den i to deler. Trykk ut til firkanter ca. 20 x 20 cm. Skjær 2 cm brede strimler med spiss kniv.
-
5
Vri på strimlene noen ganger og legg dem på smurt plate eller bakepapir. Strø over resten av osten. La dem heve igjen ca. 15 minutter og stek dem midt i ovnen i ca. 15 - 20 minutter. Avkjøl på rist utildekket.