Lette brytebrød med kesam
Enkel•120 min min
Ingredienser
Antall porsjoner
-
1 pakkegjær
-
5 dlvann
-
1 ½ tssalt
-
3 dlKesam® Mager Naturell eller Orginal (1 beger)
-
8 dlsammalt hvete, grov
-
9 dlhvetemel (ca 450g)
Dryss og pensling
-
1 dlsolsikkekjerner
-
1 stksammenvispet, romtemperert egg (eller bare vann)
Slik gjør du det
-
1
Smuldre gjæren i en bolle og hell over lunkent vann. Rør til gjæren er oppløst og tilsett salt, kesam og alt det grove melet. Rør inn halvparten av hvetemelet og elt deigen til den er smidig.
-
2
Dryss inn mer mel til deigen slipper bakebollen, er glatt og ikke kleber.
-
3
La deigen heve under plast på et lunt sted i ca. 30 minutter.
-
4
Sett stekeovnen på 225 °C. Til denne oppskriften på grove brytebrød med kesam trenger du en langpanne dekket med bakepapir, 35 x 40 cm.
-
5
Ha deigen i en langpanne og trykk den utover med melet hånd slik at den dekker bunnen. Skjær deigen i ca 24 ruter med en spiss kniv.
-
6
La deigen etterheve under plast på et lunt sted i ca 20 nye minutter.
-
7
Pensle med egg eller vann og dryss på solsikkekjerner.
-
8
Stek rundstykkebrødet midt i ovnen i ca 20 minutter og avkjøl under et håndkle på rist.
-
9
Bryt biter av brødet eller server det helt, slik at alle bryter selv sin del av det.