Lette brytebrød med kesam
Enkel
2t
Her har du oppskrift på lette brytebrød som vi kan anbefale på det varmeste. Du slipper å bake ut hver enkelt rundstykke og skjærer heller bare opp deigen i ønsket antall direkte på stekeplaten. Ved å bytte ut smør med kesam får du en sunnere og magrere variant enn andre brytebrød, samtidig som gjærbaksten blir enda saftigere.
3.7
(152)

Porsjoner
1
1 pakke
gjær
5 dl
vann
1 ½ ts
salt
3 dl
Kesam® Mager Naturell eller Orginal (1 beger)
8 dl
sammalt hvete, grov
9 dl
hvetemel (ca 450g)
Dryss og pensling
1 dl
solsikkekjerner
1 stk
sammenvispet, romtemperert egg (eller bare vann)
Slik gjør du
Trykk for å vurdere oppskriften
Tips
Det er smart å lage stor porsjon og ha noen i reserve i fryseboksen. Lune brytebrød får du ved å tine brytebrød sakte i en panne med tett lokk på svak varme i ca 30 minutter.




