Brytebrød med Jarlsberg® og sesam
Enkel•30 min min
Herlige rundstykker som passer godt til salat og supper. Lag gjerne dobbel porsjon og oppbevar i fryseboksen.
Ingredienser
Antall porsjoner
-
2 dlJarlsberg® Revet
-
50 ggjær
-
3 dl
-
100 gTINE® Meierismør smeltet
-
1 tssalt
-
1 stkegg
-
1 dlsesamfrø
-
500 gca. hvetemel
Dryss:
-
1 dlJarlsberg® Revet
-
4 sssesamfrø
Slik gjør du det
-
1
Forvarm ovnen til 225 °C.
-
2
Rør gjæren ut i lunken melk. Rør inn smeltet smør og salt. Visp egget sammen og hell det meste i gjærblandingen. Hold av litt til pensling. Rør inn sesamfrø, ost og så mye mel at det blir en blank og smidig deig. Dekk deigen godt og la den heve i 30-40 minutter.
-
3
Elt deigen lett, del den i jevnstore emner som trilles til boller. Sett dem på bakepapir på et stekebrett så de danner en rund kake.
-
4
Etterhev brødet i ca. 30 minutter, pensle med resten av egget og dryss på ost og sesamfrø.
-
5
Stek brødet nederst i ovnen til det er gjennomstekt og delikat gyllent, ca. 20 minutter.