Brytebrød med Jarlsberg og sesam

Brytebrød med Jarlsberg® og sesam

Kommentarer 2
  • Enkel
  • 30 min
Herlige rundstykker som passer godt til salat og supper. Lag gjerne dobbel porsjon og oppbevar i fryseboksen.

Ingredienser

Antall porsjoner

2 dl Jarlsberg® Revet
50 g gjær
3 dl Tinemelk® Helmelk 3,5 % fett
100 g TINE Meierismør smeltet
1 ts salt
1 stk egg
1 dl sesamfrø
500 g ca. hvetemel

Dryss:

1 dl Jarlsberg® Revet
4 ss sesamfrø

Slik gjør du det

    1. Forvarm ovnen til 225 °C.
    2. Rør gjæren ut i lunken melk. Rør inn smeltet smør og salt. Visp egget sammen og hell det meste i gjærblandingen. Hold av litt til pensling. Rør inn sesamfrø, ost og så mye mel at det blir en blank og smidig deig. Dekk deigen godt og la den heve i 30-40 minutter.
    3. Elt deigen lett, del den i jevnstore emner som trilles til boller. Sett dem på bakepapir på et stekebrett så de danner en rund kake.
    4. Etterhev brødet i ca. 30 minutter, pensle med resten av egget og dryss på ost og sesamfrø.
    5. Stek brødet nederst i ovnen til det er gjennomstekt og delikat gyllent, ca. 20 minutter.
Tips!

I stedet for Jarlsberg® kan du også bruke vellagret TINE Edamer eller Norvegia®.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

  • tessa

    4 år siden
    Alltid bra resultat med luftige rundstykker! :D Bruker og ha en ss sukker får litt søtere smak,og mors luftigere bakst! Da smaker de utmerket !

    Kommenter  (0)

    • Hilsen kokkene fra Melkerampa

      4 år siden
      Hei Tessa, Takk for hyggelig tilbakemelding og gode tips. Det å tilsette litt sukker i bakst er en ganske god ide, da sukkeret gir næring til gjæren slik at baksten blir luftigere. Men det er viktig å ikke overdrive selvsagt :)

      Kommenter  (0)


Det er mye kjærlighet i god mat