Brytebrød med Jarlsberg og sesam

Brytebrød med Jarlsberg® og sesam

2
37
Enkel30 min
Herlige rundstykker som passer godt til salat og supper. Lag gjerne dobbel porsjon og oppbevar i fryseboksen.

Ingredienser

Antall porsjoner

Dryss:

Slik gjør du det

  1. 1

    Forvarm ovnen til 225 °C.

  2. 2

    Rør gjæren ut i lunken melk. Rør inn smeltet smør og salt. Visp egget sammen og hell det meste i gjærblandingen. Hold av litt til pensling. Rør inn sesamfrø, ost og så mye mel at det blir en blank og smidig deig. Dekk deigen godt og la den heve i 30-40 minutter.

  3. 3

    Elt deigen lett, del den i jevnstore emner som trilles til boller. Sett dem på bakepapir på et stekebrett så de danner en rund kake.

  4. 4

    Etterhev brødet i ca. 30 minutter, pensle med resten av egget og dryss på ost og sesamfrø.

  5. 5

    Stek brødet nederst i ovnen til det er gjennomstekt og delikat gyllent, ca. 20 minutter.

Tips

I stedet for Jarlsberg® kan du også bruke vellagret TINE Edamer eller Norvegia®.

Del denne oppskriften: