Brytebrød med Jarlsberg® og sesam
Herlige rundstykker som passer godt til salat og supper. Lag gjerne dobbel porsjon og oppbevar i fryseboksen.
Enkel•30 min•1 personer
Ingredienser
- 2 dl Revet JARLSBERG®
- 50 g gjær
- 3 dl TINE® Helmelk 3,5 % fett
- 100 g TINE® Meierismør, smeltet
- 1 ts salt
- 1 stykk egg
- 1 dl sesamfrø
- 500 g ca. hvetemel
Dryss:
- 1 dl Revet JARLSBERG®
- 4 ss sesamfrø
Slik gjør du
1
Forvarm ovnen til 225 °C.
2
Rør gjæren ut i lunken melk. Rør inn smeltet smør og salt. Visp egget sammen og hell det meste i gjærblandingen. Hold av litt til pensling. Rør inn sesamfrø, ost og så mye mel at det blir en blank og smidig deig. Dekk deigen godt og la den heve i 30-40 minutter.
3
Elt deigen lett, del den i jevnstore emner som trilles til boller. Sett dem på bakepapir på et stekebrett så de danner en rund kake.
4
Etterhev brødet i ca. 30 minutter, pensle med resten av egget og dryss på ost og sesamfrø.
5
Stek brødet nederst i ovnen til det er gjennomstekt og delikat gyllent, ca. 20 minutter.
TipsI stedet for Jarlsberg® kan du også bruke vellagret TINE Edamer eller Norvegia®.