Brytebrød med Jarlsberg® og sesam

(35)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Herlige rundstykker som passer godt til salat og supper. Lag gjerne dobbel porsjon og oppbevar i fryseboksen.

Antall porsjoner

1

Ingredienser

2 dlJarlsberg® Revet
50 ggjær
3 dlTinemelk® Helmelk 3,5 % fett
100 gTINE Meierismør smeltet
1 tssalt
1 stkegg
1 dlsesamfrø
500 gca. hvetemel

Dryss:

1 dlJarlsberg® Revet
4 sssesamfrø
 Les kommentarer (2) Legg i handleliste

Slik gjør du det

    1. Forvarm ovnen til 225 °C.
    2. Rør gjæren ut i lunken melk. Rør inn smeltet smør og salt. Visp egget sammen og hell det meste i gjærblandingen. Hold av litt til pensling. Rør inn sesamfrø, ost og så mye mel at det blir en blank og smidig deig. Dekk deigen godt og la den heve i 30-40 minutter.
    3. Elt deigen lett, del den i jevnstore emner som trilles til boller. Sett dem på bakepapir på et stekebrett så de danner en rund kake.
    4. Etterhev brødet i ca. 30 minutter, pensle med resten av egget og dryss på ost og sesamfrø.
    5. Stek brødet nederst i ovnen til det er gjennomstekt og delikat gyllent, ca. 20 minutter.

Tips:

I stedet for Jarlsberg® kan du også bruke vellagret TINE Edamer eller Norvegia®.

Kommentarer

  Legg til kommentar