Kremet rotgrønnsaksuppe
Enkel•15 min min
I Norge har vi lange tradisjoner for å bruke våre gamle rotgrønnsaker i kosten. Dette er en smakfull suppe.
Ingredienser
Antall porsjoner
-
6 stkpoteter
-
½ stksellerirot
-
3 stkgulrøtter
-
1 lhønsebuljong
-
½ tsestragon
-
3 dl
-
1 tssalt
-
¼ tsnykvernet pepper
-
2 ssfersk timian
Slik gjør du det
-
1
Skrell potet, sellerirot og gulrot og skjær dem i terninger.
-
2
Kok opp buljong med estragon i en kjele. Legg i grønnsakene og la dem koke til bitene er myke, 15–20 minutter.
-
3
Kjør blandingen i en blender eller bruk stavmikser til å mose grønnsakene med. Hell alt tilbake i kjelen.
-
4
Rør inn crème fraîche i suppen og la alt få et oppkok. Smak til med salt og pepper.
-
5
Topp suppen med en klatt crème fraîche og timian.