Kremet rotgrønnsaksuppe

Kremet rotgrønnsaksuppe

Kommentarer 7
  • Enkel
  • 15 min
I Norge har vi lange tradisjoner for å bruke våre gamle rotgrønnsaker i kosten. Dette er en smakfull suppe.

Ingredienser

Antall porsjoner

6 stk poteter
½ stk sellerirot
3 stk gulrøtter
1 l hønsebuljong
½ ts estragon
3 dl TINE Lett Crème Fraîche 18 %
1 ts salt
¼ ts nykvernet pepper
2 ss fersk timian

Slik gjør du det

    1. Skrell potet, sellerirot og gulrot og skjær dem i terninger.
    2. Kok opp buljong med estragon i en kjele. Legg i grønnsakene og la dem koke til bitene er myke, 15–20 minutter.
    3. Kjør blandingen i en blender eller bruk stavmikser til å mose grønnsakene med. Hell alt tilbake i kjelen.
    4. Rør inn crème fraîche i suppen og la alt få et oppkok. Smak til med salt og pepper.
    5. Topp suppen med en klatt crème fraîche og timian.
Tips!

Velg den crème fraîche-typen du liker best. Her er det mange typer å velge mellom!

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

  • Karina

    24 dager siden
    Skal grønnsakene moses uten vannet fra oppkok eller skal det være med litt væske i det? :)

    Kommenter  (0)


  • Karina

    24 dager siden
    Skal grønnsakene moses uten vannet fra oppkok eller skal det være med litt væske i det? :)

    Kommenter  (0)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      23 dager siden
      Hei Karina,

      Grønnsakene skal moses i buljongen :) God matlaging!

      Kommenter  (0)


  • Sigrunn

    11 måneder siden
    Sikkert kjempegodt, men dere mååå slutte med de dumme lettproduktene deres. Dere, om noen, må da vite at vi ikke blir feit av fett, og at maten blir bare stusselig av å ta ut den beste delen av produktet??? Hva slags kokker er det dere har?

    Kommenter  (1)

    • Margrete , Kundekonsulent

      11 måneder siden
      Hei, Sigrunn! Takk for tilbakemeldingen. Vi forsøker å tilpasse oss et mangfoldig marked, og dersom du ønsker å erstatte lett-produktene med mer fettinholdige produkter, må du gjerne gjøre det :) God jul!

      Kommenter  (3)


  • Silje-Mari

    5 år siden
    Nam! Kjempegodt. Ganske billig også - og ble en hit her i kollektivet. I tillegg til resten av grønsakene hadde vi også litt kålrabi (kålrot) som rundet av smaken på en god måte. Fare for at denne blir en gjenganger altså! Takk for oppskrift :)

    Kommenter  (5)

    • Ane-Kamilla Eriksen, Matfaglig webredaktør

      5 år siden
      Så bra at dere likte grønnsakssuppen hele gjengen, Silje-Mari! Takk for tipset om kålrabien! :) Tipper at det kanskje da er fare for at dere kommer til å like oppskriften vår på "Gulrotsuppe med lime" også da: http://bit.ly/Wbsoj3

      Kommenter  (6)


Det er mye kjærlighet i god mat