Kremet rotgrønnsaksuppe

Kremet rotgrønnsaksuppe

8
  • Enkel
  • 15 min
I Norge har vi lange tradisjoner for å bruke våre gamle rotgrønnsaker i kosten. Dette er en smakfull suppe.

Ingredienser

6 stk poteter
½ stk sellerirot
3 stk gulrøtter
1 l hønsebuljong
½ ts estragon
3 dl TINE Lett Crème Fraîche 18 %
1 ts salt
¼ ts nykvernet pepper
2 ss fersk timian

Slik gjør du det

    1. Skrell potet, sellerirot og gulrot og skjær dem i terninger.
    2. Kok opp buljong med estragon i en kjele. Legg i grønnsakene og la dem koke til bitene er myke, 15–20 minutter.
    3. Kjør blandingen i en blender eller bruk stavmikser til å mose grønnsakene med. Hell alt tilbake i kjelen.
    4. Rør inn crème fraîche i suppen og la alt få et oppkok. Smak til med salt og pepper.
    5. Topp suppen med en klatt crème fraîche og timian.
Tips

Velg den crème fraîche-typen du liker best. Her er det mange typer å velge mellom!

Kommentarer

  • Anne

    3 måneder siden
    Om du dobler oppskrift, skal du også doble creme fraiche? Eller blir det for mye?

     (0)


Det er mye kjærlighet i god mat