Kremet rotgrønnsaksuppe

Kremet rotgrønnsaksuppe

10
86
Enkel15 min
I Norge har vi lange tradisjoner for å bruke våre gamle rotgrønnsaker i kosten. Dette er en smakfull suppe.

Ingredienser

Antall porsjoner

  • 6 stk
    poteter
  • ½ stk
    sellerirot
  • 3 stk
    gulrøtter
  • 1 l
    hønsebuljong
  • ½ ts
    estragon
  • 3 dl
  • 1 ts
    salt
  • ¼ ts
    nykvernet pepper
  • 2 ss
    fersk timian

Slik gjør du det

  1. 1

    Skrell potet, sellerirot og gulrot og skjær dem i terninger.

  2. 2

    Kok opp buljong med estragon i en kjele. Legg i grønnsakene og la dem koke til bitene er myke, 15–20 minutter.

  3. 3

    Kjør blandingen i en blender eller bruk stavmikser til å mose grønnsakene med. Hell alt tilbake i kjelen.

  4. 4

    Rør inn crème fraîche i suppen og la alt få et oppkok. Smak til med salt og pepper.

  5. 5

    Topp suppen med en klatt crème fraîche og timian.

Tips

Velg den crème fraîche-typen du liker best. Her er det mange typer å velge mellom!

Del denne oppskriften: