Mørk sjokoladeformkake

(21)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Herlig, mørk sjokoladekake i form, for deg som aldri kan få nok sjokoladesmak.

Antall porsjoner

Utstyr

Brødform på ca. 1,5 liter

Ingredienser

Formkake

200 gTINE Meierismør
100 gmørk sjokolade
150 gTINE Yoghurt Naturell
3 stkegg
250 ghvetemel
1 tsvaniljesukker
2 tsbakepulver
175 gmuscovadosukker

Glasur

1 dlTINE Kremfløte
1 tsTINE Meierismør
50 gmørk sjokolade

Pynt

50 grevet hvit sjokolade

Slik gjør du det

    1. Til denne oppskriften på mørk formkake trenger du en brødform på ca 1,5 liter.
  • Formkake

    1. Smelt smør og sjokolade i en kjele på middels varm plate. Rør av og til.
    2. Avkjøl litt før du visper inn yoghurt og egg, ett av gangen.
    3. Bland hvetemel, vaniljesukker, bakepulver og muscovadosukker og hell det i sjokoladeblandingen. Rør godt til en glatt og fin deig.
    4. Hell deigen i en godt smurt form, gjerne dekket med bakepapir i bunnen. Stek i nedre del av ovnen ved 180 °C i 45 minutter.
    5. Avkjøl i formen i ca 15 minutter før den tas ut og avkjøles videre på en rist.
  • Glasur

    1. Ha fløten til glasuren i en kjele og kok opp. Tilsett litt smør og hakket sjokolade. Ta kjelen av platen og avkjøl. Rør til den blir myk og blank. Fordel glasuren over kaken.

Tips:

Kaken passer veldig godt til kaffen og etter en bedre middag.

 

Du kan bruke hakket mørk eller hvit sjokolade til å pynte kaken med.

Kommentarer

  Legg til kommentar