
Fransk sjokoladekake med jordbær
Enkel•40 min min
Her er oppskrift på en fantastisk drøm av en sjokoladekake! En mektig og og nydelig kake som rekker til mange. Med krem og bær er dette en skikkelig festkake til vårens- og sommerens mange kulinariske kosestunder.
Ingredienser
Antall porsjoner
-
200 gmørk sjokolade
-
100 g
-
1 ½ dlhvetemel
-
1 dlkakao
-
1 ½ tsbakepulver
-
½ tssalt
-
4 stkegg
-
3 ½ dlsukker
-
1 dl
Pynt
-
3 dl
-
250 gjordbær
-
100 gblåbær
Slik gjør du det
-
1
Sett på stekeovnen på 175ºC og finn fram en kakeform på 24 cm i diameter.
-
2
Når du skal lage denne sjokoladekaken, starter du først med å hakke sjokoladen. Skjær det kalde smøret i små biter. Smelt sjokolade og smør sammen over vannbad.
-
3
Sikt mel, kakao , bakepulver og salt i en bolle. Bland godt.
-
4
Pisk egg og sukker luftig. Vend sjokoladeblandingen forsiktig inn i eggedosisen. Rør i melblandingen i sjokoladedeigen.
-
5
Tilsett creme fraiche og rør til du får en glatt røre.
-
6
Hell røren i en smurt form. Stek kaken midt i ovnen i ca 25 minutter. La kaken avkjøles helt i formen.
Ved servering
-
7
Pisk kremen luftig og dekk kaken med denne. Ha over delte jordbær og eventuelt blåbær for å få et fint fargespill.