Fransk sjokoladekake med jordbær

Fransk sjokoladekake med jordbær

Kommentarer 7
  • Enkel
  • 40 min
Her er oppskrift på en fantastisk drøm av en sjokoladekake! En mektig og og nydelig kake som rekker til mange. Med krem og bær er dette en skikkelig festkake til vårens- og sommerens mange kulinariske kosestunder.

Antall porsjoner

Ingredienser

200 g mørk sjokolade
100 g TINE Meierismør
1 ½ dl hvetemel
1 dl kakao
1 ½ ts bakepulver
½ ts salt
4 stk egg
3 ½ dl sukker
1 dl TINE Crème Fraîche Original

Pynt

3 dl TINE Kremfløte
250 g jordbær
100 g blåbær

Slik gjør du det

    1. Sett på stekeovnen på 175ºC og finn fram en kakeform på 24 cm i diameter.
    2. Når du skal lage denne sjokoladekaken, starter du først med å hakke sjokoladen. Skjær det kalde smøret i små biter. Smelt sjokolade og smør sammen over vannbad.
    3. Sikt mel, kakao , bakepulver og salt i en bolle. Bland godt.
    4. Pisk egg og sukker luftig. Vend sjokoladeblandingen forsiktig inn i eggedosisen. Rør i melblandingen i sjokoladedeigen.
    5. Tilsett creme fraiche og rør til du får en glatt røre.
    6. Hell røren i en smurt form. Stek kaken midt i ovnen i ca 25 minutter. La kaken avkjøles helt i formen.
  1. Ved servering

    1. Pisk kremen luftig og dekk kaken med denne. Ha over delte jordbær og eventuelt blåbær for å få et fint fargespill.
Tips!

Denne kaken kan du veldig gjerne lage dagen i forveien og bare dekke den til med aluminiumsfolie og sette den kaldt. Da "setter kaken seg mer, blir enklere å skjære opp og smakene kommer fram enda litt bedre. Selve pyntingen utsetter du til rett før servering.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

  • Tonje

    5 år siden
    Hei, i dag bakte jeg denne for 2.gang. Den er knallgod, og folk som har vært på besøk, har skrytt enormt av den. Så det er bra :-) Men, jeg må gjøre noe feil..Første gang ble det altfor mye flytende deig, slik at da jeg skulle skjære kakebiter, ble det bare en rennende smørje. Men smaken var jo den samme. Valgte derfor å steke 5 min ekstra denne gang og det ble bedre. men utrolig vanskelig å få kaka fra formen og over på fat, da " faller" deler av kaka av og blir flytende. Har du noen triks? Hvis ikke, er det "greit" å servere kaka rett fra kakeformen?

    Kommenter  (6)

    • Alexander Nilsen, Matfaglig webredaktør

      5 år siden
      Hei Tonje, Klart du kan servere kaken rett fra formen, men her er noen tips som kan hjelpe. Smør kakeformen med smør før bruk. Benytt romtempererte egg. La kaken få avkjøle seg i kakeformen før du tar den ut, lag gjerne kaken dagen før og sett kaldt, da får kaken virkelig satt seg. Steketiden avhenger litt av temperaturen i stekeovnen (ovner varierer litt i faktisk temperatur). Størrelse på kakeformen har også mye å si, har du en mindre form enn 24 cm i diameter, trengs det litt lengre steketid. Håper disse tipsene var til hjelp. Lykke til, og kom gjerne med tilbakemelding etter et nytt forsøk!

      Kommenter  (0)


  • Tonje Elisabeth Granholt

    5 år siden
    Skal crème fraiche brukes både i vanlig kakerøre og til å dekke kaken med? I tilfelle, 1 dl begge steder?

    Kommenter  (0)

    • Alexander Nilsen, Matfaglig webredaktør

      5 år siden
      Hei Tonje, Crème Fraîche skal kun i kakedeigen, topp kaken med pisket krem. Kremfløten hadde falt ut av oppskriften, men er nå på plass. God baking!

      Kommenter  (0)


  • victoria

    5 år siden
    super god kake med super god sjokoladesmak

    Kommenter  (1)

    • Kristine Mangerud, Webredaktør

      5 år siden
      Takk for hyggelig tilbakemelding, Victoria!

      Kommenter  (1)

      • Anne Grethe

        3 år siden
        Kan man bytte sukkeret med f.eks diabetes sukker ? Eller andre forslag ?

        Kommenter  (0)


Det er mye kjærlighet i god mat