Fastelavnsboller med bringebærmousse

Fastelavnsboller med bringebærmousse

0
 • Enkel
 • 150 min
Fyll årets fastelavnsboller med en syrlig bringebærkrem og topp den med så mye sjokolade du klarer.

Ingredienser

17 dl hvetemel (ca.)
2 dl sukker
50 g fersk gjær (ev. 1 pk tørrgjær)
1 ts salt
3 ts malt kardemomme
1 stk egg
6 dl temperert Tinemelk® Helmelk 3,5 % fett
150 g romtemperert TINE Meierismør i terninger
1 stk egg til pensling

Bringebærkrem

6 dl TINE Kremfløte
4 ss melis
300 g frosne bringebær
4 stk gelatinplater

Topping

400 g mørk sjokolade
20 stk friske bringebær

Slik gjør du det

  1. Ha mel, sukker, gjær, salt, kardemomme og egg i en bolle. Legg salt og gjær på hver sin side i bollen. Tilsett temperert melk og elt deigen godt sammen.
   Tips
   Tørrgjær tåler temperatur opp til 40 °C, og fersk gjær tåler opp til 30 °C. Blir deigen for varm drepes gjæren og bakverket hever seg ikke.
  2. Tilsett romptemerert smør i biter og elt videre i 2-3 minutter på lav hastighet. Øk hastigheten og elt i ca. 5-10 minutter til.
   Tips
   Ha i litt ekstra mel om deigen blir klissete. Deigen er passe når den akkurat slipper bollen og du kan ta på den uten at deigen setter seg fast på fingrene.  
  3. Dekk bollen med håndkle eller plast, og la deigen heve til dobbel størrelse. 40-60 minutter avhengig av temperatur.
   Tips
   Står deigen kaldt bruker den lengre tid på å heve enn om den står varmt.
  4. Hell deigen ut på et melet bord. Del i emner og rull til boller.
  5. Legg bollene med god avtand på et stekebrett dekket med bakepapir og la etterheve til dobbel størrelse, 30-45 minutter. Sett ovnen på 210 °C. Pensle med lettpisket egg og stek gylne i ovnen i 10-15 minutter. Avkjøl på rist.
  6. Bløtlegg gelatin i kaldt vann. Varm opp halvparten av fløten til rett under kokepunktet. Klem vannet ut av gelatinen og rør ut i den varme fløten.
  7. Ha frosne bringebær i en bolle, hell over resten av fløten og ha i melis. Start vispen og spe med den varme gelatinblandingen mens pisken går. Pisk til stiv krem. Sett kremen kaldt i minst 30 minutter til moussen har satt seg.
  8. Hakk sjokolade og smelt på lav varme, helst i vannbad. Del boller i to. Dypp toppen av bollene i sjokolade og legg over på rist. Du kan også bruke en skje og øse smeltet sjokolade over bollene etter montering.
  9. Fordel bringebærmousse på nederste delen av bollene og sett på toppen. Topp med smeltet sjokolade, sjokoladebiter og bringebær. Server med en gang.

Kommentarer

Det er mye kjærlighet i god mat