Fastelavnsboller med bringebærmousse

Fastelavnsboller med bringebærmousse

0
4
Enkel150 min
Fyll årets fastelavnsboller med en syrlig bringebærkrem og topp den med så mye sjokolade du klarer.

Ingredienser

Antall stykker

  • 17 dl
    hvetemel (ca.)
  • 2 dl
    sukker
  • 50 g
    fersk gjær (ev. 1 pk tørrgjær)
  • 1 ts
    salt
  • 3 ts
    malt kardemomme
  • 1 stk
    egg
  • 6 dl
  • 150 g
    romtemperert TINE Meierismør i terninger
  • 1 stk
    egg til pensling

Bringebærkrem

Topping

  • 400 g
    mørk sjokolade
  • 20 stk
    friske bringebær

Slik gjør du det

  1. 1

    Ha mel, sukker, gjær, salt, kardemomme og egg i en bolle. Legg salt og gjær på hver sin side i bollen. Tilsett temperert melk og elt deigen godt sammen.

    Tips

    Tørrgjær tåler temperatur opp til 40 °C, og fersk gjær tåler opp til 30 °C. Blir deigen for varm drepes gjæren og bakverket hever seg ikke.

  2. 2

    Tilsett romptemerert smør i biter og elt videre i 2-3 minutter på lav hastighet. Øk hastigheten og elt i ca. 5-10 minutter til.

    Tips

    Ha i litt ekstra mel om deigen blir klissete. Deigen er passe når den akkurat slipper bollen og du kan ta på den uten at deigen setter seg fast på fingrene.  

  3. 3

    Dekk bollen med håndkle eller plast, og la deigen heve til dobbel størrelse. 40-60 minutter avhengig av temperatur.

    Tips

    Står deigen kaldt bruker den lengre tid på å heve enn om den står varmt.

  4. 4

    Hell deigen ut på et melet bord. Del i emner og rull til boller.

  5. 5

    Legg bollene med god avtand på et stekebrett dekket med bakepapir og la etterheve til dobbel størrelse, 30-45 minutter. Sett ovnen på 210 °C. Pensle med lettpisket egg og stek gylne i ovnen i 10-15 minutter. Avkjøl på rist.

  6. 6

    Bløtlegg gelatin i kaldt vann. Varm opp halvparten av fløten til rett under kokepunktet. Klem vannet ut av gelatinen og rør ut i den varme fløten.

  7. 7

    Ha frosne bringebær i en bolle, hell over resten av fløten og ha i melis. Start vispen og spe med den varme gelatinblandingen mens pisken går. Pisk til stiv krem. Sett kremen kaldt i minst 30 minutter til moussen har satt seg.

  8. 8

    Hakk sjokolade og smelt på lav varme, helst i vannbad. Del boller i to. Dypp toppen av bollene i sjokolade og legg over på rist. Du kan også bruke en skje og øse smeltet sjokolade over bollene etter montering.

  9. 9

    Fordel bringebærmousse på nederste delen av bollene og sett på toppen. Topp med smeltet sjokolade, sjokoladebiter og bringebær. Server med en gang.

Del denne oppskriften: