Håndkle og blad
Sconeskake med blåbær
(3030)

Sconeskake med blåbær

  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

  • Steketid

God sconeskake bakt med yoghurt, blåbær og havre.

Håndkle

Ingredienser

Antall porsjoner

1

Utstyr

Stekeplate med bakepapir
3 dlhvetemel
3 dlhavregryn
1 ssbakepulver
½ dlsukker
75 gTINE Meierismør
3 dlTINE Yoghurt Naturell eller TINE Matyoghurt
2 dlblåbær
BladBlad

Slik gjør du det

    1. Forvarm stekeovnen til 225 °C. Denne oppskriften gir ca. 16 biter.
    2. Bland mel, havregryn, bakepulver, salt og sukker i en bolle. Smuldre smøret og rør inn bær og yoghurt. Eller hvis du bruker food processor: ha det tørre i sammen med smøret og la maskinen gå til smøret er finfordelt. Ha i yoghurten og la maskinen gå til det er blandet. Rør inn bærene for hånd.
    3. Klapp deigen ut på en stekeplate dekket med bakepapir, bruk melet hånd. Stek midt i ovnen i ca. 15 minutter. Skjær kaken i biter mens den ennå er lunken og server.
      Blått hjerte
      Tips!

      Ekstra god blir den servert med en skål lettrømme og flere bær ved siden av.

Blått hjerte
Tips!

Den smaker også deilig med bringebær.

kommentar

Kommentarer

HåndkleBlått hjerteKjærlighet i god mat