
Sconeskake med blåbær
Enkel•25 min15 min
God sconeskake bakt med yoghurt, blåbær og havre.
Ingredienser
Antall porsjoner
-
3 dlhvetemel
-
3 dlhavregryn
-
1 ssbakepulver
-
½ dlsukker
-
75 g
-
3 dlTINE® Yoghurt Naturell eller TINE Matyoghurt
-
2 dlblåbær
Slik gjør du det
-
1
Forvarm stekeovnen til 225 °C. Denne oppskriften gir ca. 16 biter.
-
2
Bland mel, havregryn, bakepulver, salt og sukker i en bolle. Smuldre smøret og rør inn bær og yoghurt. Eller hvis du bruker food processor: ha det tørre i sammen med smøret og la maskinen gå til smøret er finfordelt. Ha i yoghurten og la maskinen gå til det er blandet. Rør inn bærene for hånd.
-
3
Klapp deigen ut på en stekeplate dekket med bakepapir, bruk melet hånd. Stek midt i ovnen i ca. 15 minutter. Skjær kaken i biter mens den ennå er lunken og server.
Tips
Ekstra god blir den servert med en skål lettrømme og flere bær ved siden av.