Sconeskake med blåbær

Sconeskake med blåbær

Kommentarer 0
  • Enkel
  • 25 min
  • 15 min
God sconeskake bakt med yoghurt, blåbær og havre.

Antall porsjoner

Ingredienser

Utstyr

Stekeplate med bakepapir
3 dl hvetemel
3 dl havregryn
1 ss bakepulver
½ dl sukker
75 g TINE Meierismør
3 dl TINE Yoghurt Naturell eller TINE Matyoghurt
2 dl blåbær

Slik gjør du det

    1. Forvarm stekeovnen til 225 °C. Denne oppskriften gir ca. 16 biter.
    2. Bland mel, havregryn, bakepulver, salt og sukker i en bolle. Smuldre smøret og rør inn bær og yoghurt. Eller hvis du bruker food processor: ha det tørre i sammen med smøret og la maskinen gå til smøret er finfordelt. Ha i yoghurten og la maskinen gå til det er blandet. Rør inn bærene for hånd.
    3. Klapp deigen ut på en stekeplate dekket med bakepapir, bruk melet hånd. Stek midt i ovnen i ca. 15 minutter. Skjær kaken i biter mens den ennå er lunken og server.
      Tips!

      Ekstra god blir den servert med en skål lettrømme og flere bær ved siden av.

Tips!

Den smaker også deilig med bringebær.

Kommentar

Kommentarer

Det er mye kjærlighet i god mat