Scones med honning og friske blåbær

Scones med honning og friske blåbær

Kommentarer 0
  • Enkel
  • 20 min
  • 10 min
Scones er overraskende raskt å lage og kalles også opprinnelig for "quick bread". Med denne oppskriften kommer langt om du har Kulturmjølk, mel og bakepulver tilgjengelig. Servert med blåbær og honning blir sconesen rene festen.

Ingredienser

Antall porsjoner

4 dl hvetemel
1 ts salt
2 ts bakepulver
4 ss sukker
1 ½ dl TINE Skumma Kulturmjølk
50 g TINE Meierismør , kaldt og skåret i 1 x 1 cm terninger
100 g friske blåbær
3 ss flytende honning

Slik gjør du det

    1. Ha hvetemel, salt, bakepulver, sukker og Skumma Kulturmjølk i en bolle og bland godt. Skjær smøret i 1 x 1 cm terninger.
    2. Tilsett smør, og bland det godt inn i deigen. Tilsett honning og blåbær. Deigen skal lett samles, ikke eltes.
    3. Del deigen i to deler. Lag flate, runde leiver/kaker, ca. 15 cm i diameter. Legg dem på bakepapir eller en smurt stekeplate.
    4. Skjær et kryss i hver kake med en spiss kniv før du steker dem, ca. 10 minutter på 250 °C.
    5. Bryt dem fra hverandre og server gjerne med ekstra bær og honning.
Tips!

Hvis du ønsker en grovere variant, bytter du ut deler av hvetemelet med sammalt hvete, grov.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

Det er mye kjærlighet i god mat