
Oppskrifter med syrnet melk
Her finner du herlige oppskrifter på frokost, drikker, lunsj og småretter samt herlige kaker og desserter laget med forskjellige syrnede melkeprodukter som Biola®, kefir og kulturmelk.
Syrnet melk egner seg spesielt godt til baking
Med syrnet melk får du en mer saftig og holdbar bakst. Prøv selv, og kjenn forskjellen!

Sveler med syrnet melk
Oppskrift på små, tykke sveler er så godt som uimotståelige. Svelene er perfekt kosemat og er også fine å ha med seg i sekken på tur. Toppingen kan varieres i det uendelige; både sukker, smør, syltetøy, bær, rømme, kesam, sirup og brunost er sikre vinnere til sveler.

Gulrotkake
Oppskrift på gulrotkake i rund form. Med syrnet melk får du ekstra saftig og god kakebunn som alle vil elske.

Knallgod sjokoladekake
Oppskrift på saftig og enkel sjokoladekake. I denne oppskriften er det kombinasjonen av natron og syrnet melk, som kefir eller kulturmelk, som er hemmeligheten for å få et godt resultat.
Oppskrifter med kulturmelk

Pannekaker med syrnet melk
Hvorfor ikke prøve en oppskrift på pannekaker med syrnet melk? Kulturmelk gir en litt friskere smak og anbefales å prøve. Både søtt og salt fyll smaker godt til denne pannekakeoppskriften.

Rundstykker med gulrot og squash
Oppskrift på saftige rundstykker som er et spennende innslag i barnas matpakker eller gir ny giv til søndagsfrokosten. Gulrot, squash, kulturmelk, solsikkekjerner og kardemomme gir ekstra god smak og passer perfekt med smør og ost.

Ridderboller
Gode osteboller med pinjekjerner. Perfekte som rundstykker ved siden av ostefatet eller en god suppe.

Mango lassi
Mango lassi er en forfriskende drikk som opprinnelig kommer fra India. Mange nordmenn har i årenes løp fått øynene opp for drikken, som kan lages både med yoghurt, kulturmelk eller kefir.

Hjemmelaget prim
Kjøp ferdig prim i butikken - eller lag den selv hjemme på ditt eget kjøkken. Dette deilige, smørbare pålegget laget av rester av brunost kommer til å falle i smak, spesielt hos de minste.

Norgesbrødet
Som navnet antyder, er dette et godt norsk grovbrød. Et flott brød å ha i matpakken. Og det er vel ingenting som slår en skive nybakt grovbrød med et tykt lag meierismør, og kanskje litt brunost?
Oppskrifter med kefir

Horn med kefir, brunost og bringebær
Horn bakt med kefir gir saftig bakverk med egen syrlighet, som sammen med naturlig søt brunost og bringebær kanskje kan bli din nye hverdagsfavoritt. Med en brødmiks som base går det raskt og enkelt. Oppskriften gir 24 horn som kan fryses, tines og nytes i en travel hverdag.

Squashkake med aprikos
Når gulrotkake er en så fantastisk kake, hvorfor ikke prøve en ny vri og lage squashkake? Her kan du nok tilføre noe helt nytt, og veldig godt, til neste kakeanledning.

Vafler med kefir
I denne oppskriften på vaffel har vi tatt med det beste av det beste. Smør, Kefir, helmelk, seterrømme gjør drømmevaffelen til virkelighet.

Saftig sjokoladekake med kefir
Oppskrift på mørk langpannesjokoladekake med Kefir pyntet med grovhakket sjokolade og hasselnøtter. Kefir gjør underverker i sjokoladekake – og saftig er stikkordet her.

Eltefrie rundstykker med kefir og brunost
Klar for noe raskt og enkelt til matpakka eller til frokosten? Disse eltefrie rundstykkene lager nærmest seg selv. Med kun fire ingredienser får du smakfulle rundstykker iblandet brunost som pålegg. Kefir gir ekstra fylde og syrlig smak. Rundstykkene kan gjerne fryses, og så tiner de i matboksen på vei til skole eller jobb.

Sjokoladekake med Kvikklunsj
En saftig sjokoladekake med kremet glasur og Kvikklunsj på toppen er det du trenger etter en lang tur, enten den er på ski eller på beina.

Krydderkake med Kefir
Krydderkake med julens smaker. Denne enkle oppskriften rører du sammen i en fei, så kan den for eksempel steke mens dere spiser.

Grove scones med nøtter og sjokolade
Med grovt mel er dette oppskrift på scones som gir god metthetsfølelse. Hva med å overraske med disse på neste søndagstur? Vi kan i alle fall love at de smaker utrolig godt.

Pannebrød med kefir og brunost
Visste du at du kan lage brød i stekepannen? Med pannebrød er veien kort til nystekt brød både til frokost og kvelds. Pannebrødene er iblandet brunost, som gjør dem spiseklare rett fra pannen.
Oppskrifter med Biola®

Olympiatoppens superbrød
Supergodt brød etter oppskriften til Olympiatoppens egen kokk Harald Haugen. Brødet blir ekstra godt og saftig med Biola®. Ingenting slår fersk brød med brunost!

Jordbær-ispinne med pistasjnøtter
Digge ispinner med masse gode jordbær og Biola® med jordbær toppet med knasende nøtter blir en hit i sommer. Husk at isen må stå i fryseren til den blir stiv, gjerne over natten.

Biola®-bowl med bringebær
Forfriskende Biola®-bowl med smak av bringebær. Passer godt som frokost, lunsj eller mellommåltid.

Jordbærsmoothie med lime
Enkel oppskrift på smoothie som er perfekt som dessert. Smoothien kan fint serveres som trendy smoothie bowl.

Mango- og appelsinsmoothie med chiafrø
Prøv denne friske smoothie-varianten med tropisk smak av appelsinjuice, mango og lime. Med chiafrø blir den ekstra næringsrik. Smoothie kan nytes til frokost, mellommåltid, dessert eller kvelds. Husk å sette av tid til bløtlegging av chiafrø.