Vafler med kefir

Vafler med kefir

Kommentarer 9
  • Enkel
  • 30 min
I denne oppskriften på vaffel har vi tatt med det beste av det beste. Smør, Kefir, helmelk, seterrømme gjør drømmevaffelen til virkelighet.

Antall stykker

Ingredienser

250 g TINE Meierismør
1 stk egg
2 dl sukker
8 ½ dl hvetemel
¼ ts salt
½ ts vaniljesukker
¼ ts kardemomme
5 dl TINE Kefir Økologisk
5 dl Tinemelk® Helmelk 3,5 % fett
3 dl TINE Seterrømme
15 skiver spekeskinke
2 ss TINE Meierismør til steking

Slik gjør du det

    1. Smelt smør på middels varme og la det avkjøle.
    2. Pisk egg og sukker lett sammen. Bland vekselsvis inn hvetemel, salt, vaniljesukker og kardemomme med Kefir, melk og smeltet smør. Rør alt til du får en jevn vaffelrøre.
    3. La vaffelrøren svelle (hvile) i minst 15 minutter for at den skal få den riktige konsistensen før steking.
    4. Stek vaflene i varmt vaffeljern med litt smør, avkjøl på rist.
    5. Server med rømme og spekeskinke eller syltetøy.
Tips!

Brunost og en liten skje syltetøy er også god på disse supre vaflene.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

  • Kåre

    3 måneder siden
    Nydelige vafler.... perfekte etter min og mine barns smak. Sprø på utsiden og myke inni.
    Takk for oppskriften.
    Til info så brukte jeg 1 liter Syrnet melk og ingen helmelk. Tilsatte litt mere salt, kardemomme og vaniljesukker. Sløyfet Seter rømmen i røra, og tok rømmen oppå vaflene i stedet for.

    Kommenter  (0)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      3 måneder siden
      Takk for at du deler dine tips, Kåre :)

      Kommenter  (0)


  • jørn

    3 måneder siden
    De mest kompakte harde og minst smakløse vaflene jeg har smakt

    Kommenter  (0)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      3 måneder siden
      Uff da, Jørn :( Kan det hende du har hatt opp i for mye mel?

      Kommenter  (0)


  • Emma

    9 måneder siden
    Vaflene mine blir Steinharde når jeg tar dem ut av jernet?

    Kommenter  (0)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      9 måneder siden
      Hei Emma,

      smører du jernet eller har nok smør i oppskriften? kan høres ut som du har for lite fett i. Håper du prøver igjen :)

      Kommenter  (0)

    • Bh

      9 måneder siden
      Det er for lite egg i oppskriften. Jeg tilsatte 4 egg til for riktig konsistens.

      Kommenter  (0)


  • Lilian Tennung

    1 år siden
    Ønsker alle oppskrifter med mel i gram, det kan være vanskelig å få passe røre ellers.

    Kommenter  (1)

    • Annicken Rønning Stenmark, Kokk og kundekonsulent

      1 år siden
      Hei Lilian, Vi tar med innspillet ditt videre til nøkkelpersoner i TINE :) God sommer!

      Kommenter  (0)


Det er mye kjærlighet i god mat