Squashkake med aprikos

Squashkake med aprikos

Kommentarer 2
  • Middels
  • 75 min
  • 55 min
Når gulrotkake er en så fantastisk kake, hvorfor ikke prøve en ny vri og lage squashkake? Her kan du nok tilføre noe helt nytt, og veldig godt, til neste kakeanledning.

Ingredienser

Antall porsjoner

Utstyr

Rund form ca. 28 cm eller 3 liters brødform.
200 g grønn squash
3 stk egg
1 ½ dl sukker
3 ss TINE Meierismør
2 dl grovhakkede tørkede aprikoser
2 dl hvetemel
1 ½ dl sammalt hvete, fin
¼ ts salt
1 ss natron
1 ss malt kanel
1 dl TINE Skumma Kulturmjølk

Slik gjør du det

    1. Riv squash på et rivjern og klem ut vannet. Grovhakk de tørkede aprikosene. Smelt smøret i en liten kjele .
    2. Visp egg og sukker til eggedosis og bland inn smeltet smør, squash og aprikos.
    3. Sikt inn mel, salt, natron og kanel. Rør inn Kulturmjølk.
    4. Ha røren i en brødform og stek midt i ovnen i 50 - 60 minutter på 175 °C.
    5. Stikk en trepinne midt i kakene, er pinnen tørr, er kakene ferdige. Avkjøl kaken. Pynt med et melisdryss.
Tips!

Bruk en blondeduk eller rist med et fint mønster for å gjøre kaken litt ekstra spennende. Legg duken/risten over kaken og dryss over melis. Fjern deretter duken/risten forsiktig. 

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

  • Rune

    3 år siden
    1,5 LITER sukker??! Det kan umulig stemme...?

    Kommenter  (2)

    • Alexander Nilsen, Matfaglig ansvarlig

      3 år siden
      Beklager, Rune! Det har du helt rett i, det skal være 1,5 desiliter sukker. Takk for at du gjorde oss oppmerksom på det, jeg endrer i oppskriften med en gang:)

      Kommenter  (0)


Det er mye kjærlighet i god mat