
Squashkake med aprikos
Når gulrotkake er en så fantastisk kake, hvorfor ikke prøve en ny vri og lage squashkake? Her kan du nok tilføre noe helt nytt, og veldig godt, til neste kakeanledning.

Ingredienser
Antall porsjoner
Ingredienser
Fremgangsmåte
- 1
Riv squash på et rivjern og klem ut vannet. Grovhakk de tørkede aprikosene. Smelt smøret i en liten kjele .
- 2
Visp egg og sukker til eggedosis og bland inn smeltet smør, squash og aprikos.
- 3
Sikt inn mel, salt, natron og kanel. Rør inn Kefir
- 4
Ha røren i en brødform og stek midt i ovnen i 50 - 60 minutter på 175 °C.
- 5
Stikk en trepinne midt i kakene, er pinnen tørr, er kakene ferdige. Avkjøl kaken. Pynt med et melisdryss.
Tips
Bruk en blondeduk eller rist med et fint mønster for å gjøre kaken litt ekstra spennende. Legg duken/risten over kaken og dryss over melis. Fjern deretter duken/risten forsiktig.