Squashkake med aprikos
Middels•75 min55 min
Når gulrotkake er en så fantastisk kake, hvorfor ikke prøve en ny vri og lage squashkake? Her kan du nok tilføre noe helt nytt, og veldig godt, til neste kakeanledning.
Ingredienser
Antall porsjoner
-
200 ggrønn squash
-
3 stkegg
-
1 ½ dlsukker
-
3 ss
-
2 dlgrovhakkede tørkede aprikoser
-
2 dlhvetemel
-
1 ½ dlsammalt hvete, fin
-
¼ tssalt
-
1 ssnatron
-
1 ssmalt kanel
-
1 dl
Slik gjør du det
-
1
Riv squash på et rivjern og klem ut vannet. Grovhakk de tørkede aprikosene. Smelt smøret i en liten kjele .
-
2
Visp egg og sukker til eggedosis og bland inn smeltet smør, squash og aprikos.
-
3
Sikt inn mel, salt, natron og kanel. Rør inn Kefir
-
4
Ha røren i en brødform og stek midt i ovnen i 50 - 60 minutter på 175 °C.
-
5
Stikk en trepinne midt i kakene, er pinnen tørr, er kakene ferdige. Avkjøl kaken. Pynt med et melisdryss.