
Gulrotkake
Enkel•80 min45 min
Oppskrift på gulrotkake i rund form. Med syrnet melk får du ekstra saftig og god kakebunn som alle vil elske.
Ingredienser
Antall porsjoner
-
4 stkegg
-
3 dlsukker
-
3 ½ dlhvetemel
-
1 tsnatron
-
1 tsbakepulver
-
1 ½ tskanel
-
1 tsvaniljesukker
-
½ tssalt
-
2 dl
-
1 dlnøytral olje
-
4 dlgulrøtter , revet
Smørkrem/glasur til gulrotkake
-
375 gTINE Kremgo® Naturell , romtemperert
-
125 gTINE® Meierismør , romtemperert
-
6 dlmelis
-
½ stksitron , kun saften
Slik gjør du det
-
1
Pisk egg og sukker til eggedosis. Bland mel, natron, bakepulver, kanel, vaniljesukker og salt, og vend dette inn i eggedosisen.
-
2
Bland det vekselvis med Kefir, olje og gulrøtter i en bolle til en jevn masse.
-
3
Stekes i en rund form på ca. 24 cm i diameter på 180 °C i 45 - 50 minutter. Avkjøl kaken og del den deretter i to på langs.
-
4
Pisk sammen kremost, smør og melis til den er hvit og luftig. Smak til med sitronsaft.
-
5
Smør et lag med smørkrem på den ene kaken. Legg over den andre kaken og dekk resten av kaken med smørkrem.