
Gulrotkake
Oppskrift på gulrotkake i rund form. Med syrnet melk får du ekstra saftig og god kakebunn som alle vil elske.

Ingredienser
Antall porsjoner
12
Ingredienser
Smørkrem/glasur til gulrotkake
Fremgangsmåte
- 1
Pisk egg og sukker til eggedosis. Bland mel, natron, bakepulver, kanel, vaniljesukker og salt, og vend dette inn i eggedosisen.
- 2
Bland det vekselvis med Kefir, olje og gulrøtter i en bolle til en jevn masse.
- 3
Stekes i en rund form på ca. 24 cm i diameter på 180 °C i 45 - 50 minutter. Avkjøl kaken og del den deretter i to på langs.
- 4
Pisk sammen kremost, smør og melis til den er hvit og luftig. Smak til med sitronsaft.
- 5
Smør et lag med smørkrem på den ene kaken. Legg over den andre kaken og dekk resten av kaken med smørkrem.
Tips
Kakebunnen blir faktisk enda saftigere etter frysing, men vent med å lage smørkrem til kaken skal nytes.