Gulrotkake

Gulrotkake

97
  • Enkel
  • 80 min
  • 45 min
Oppskrift på gulrotkake i rund form. Med syrnet melk får du ekstra saftig og god kakebunn som alle vil elske.

Ingredienser

Utstyr

Springform ca. 24 cm
4 stk egg
3 dl sukker
3 ½ dl hvetemel
1 ts natron
1 ts bakepulver
1 ½ ts kanel
1 ts vaniljesukker
½ ts salt
2 dl TINE Kulturmjølk
1 dl nøytral olje
4 dl gulrøtter , revet

Smørkrem/glasur til gulrotkake

375 g TINE Kremgo® Naturell , romtemperert
125 g TINE Meierismør , romtemperert
6 dl melis
½ stk sitron , kun saften

Slik gjør du det

    1. Pisk egg og sukker til eggedosis. Bland mel, natron, bakepulver, kanel, vaniljesukker og salt, og vend dette inn i eggedosisen.
    2. Bland det vekselvis med Kulturmjølk, olje og gulrøtter i en bolle til en jevn masse.
    3. Stekes i en rund form på ca. 24 cm i diameter på 180 °C i 45 - 50 minutter. Avkjøl kaken og del den deretter i to på langs.
    4. Pisk sammen kremost, smør og melis til den er hvit og luftig. Smak til med sitronsaft.
    5. Smør et lag med smørkrem på den ene kaken. Legg over den andre kaken og dekk resten av kaken med smørkrem.
Tips

Kakebunnen blir faktisk enda saftigere etter frysing, men vent med å lage smørkrem til kaken skal nytes.

Kommentarer

  • Meg

    11 dager siden
    4 dl gulerøtter er ca 2 gulerøtter

     (3)


Det er mye kjærlighet i god mat