Gulrotkake

Gulrotkake

88
  • Enkel
  • 80 min
  • 45 min
Oppskrift på gulrotkake i rund form. Med syrnet melk får du ekstra saftig og god kakebunn som alle vil elske.

Ingredienser

Utstyr

Springform ca. 24 cm
4 stk egg
3 dl sukker
3 ½ dl hvetemel
1 ts natron
1 ts bakepulver
1 ½ ts kanel
1 ts vaniljesukker
½ ts salt
2 dl TINE Kulturmjølk
1 dl nøytral olje
4 dl gulrøtter , revet

Smørkrem/glasur til gulrotkake

375 g TINE Kremgo® Naturell , romtemperert
125 g TINE Meierismør , romtemperert
6 dl melis
½ stk sitron , kun saften

Slik gjør du det

    1. Pisk egg og sukker til eggedosis. Bland mel, natron, bakepulver, kanel, vaniljesukker og salt.
    2. Bland det vekselvis med Kulturmjølk, olje og gulrøtter i en bolle til en jevn masse.
    3. Stekes i en rund form på ca. 24 cm i diameter på 180 °C i 45 - 50 minutter. Avkjøl kaken og del den deretter i to på langs.
    4. Pisk sammen kremost, smør og melis til den er hvit og luftig. Smak til med sitronsaft.
    5. Smør et lag med smørkrem på den ene kaken. Legg over den andre kaken og dekk resten av kaken med smørkrem.
Tips!

Kakebunnen blir faktisk enda saftigere etter frysing, men vent med å lage smørkrem til kaken skal nytes.

Kommentarer

  • Lillian

    15 dager siden
    Hvor i ovnen skal kaka plasseres?

     (0)


  • Christian

    1 måneder siden
    Lurer på hva jeg gjør med eggedosisen jeg lagde.. Står ngen plass hva den skal brukes til...

     (4)

    • Marit , Kokk og Kundekonsulent

      1 måneder siden
      Hei Christian!

      Det mangler en "i" i første steget. Det skal stå:

      Pisk egg og sukker til eggedosis. Bland i mel, natron, bakepulver, kanel, vaniljesukker og salt.

      Altså blande det tørre i eggedosisen. :)

       (1)


  • Annabell

    2 måneder siden
    Jeg velger tine.no uansett hva slags mat og dessert og jeg Elsker! Gulerot kake håpper denne oppskriften er like bra som de pleier og vere!.

     (1)

    • Marit , Kokk og Kundekonsulent

      2 måneder siden
      Hei Annabell!

      Så koselig at du velger å bruke oppskriftene våres! Det varmer et Tinehjerte! :) Go bakst!

       (0)


  • Torild

    4 måneder siden

    Hei, hvorfor ikke bruke 400 g smøreost? Hvorfor ha 25 g til overs???

     (1)

    • Marit , Kokk og Kundekonsulent

      3 måneder siden
      Hei Torild!

      Kremgo Naturell får du kjøpt i beger på 125g. Om du bruker tre beger, så bruker du opp rubbel og bit av kremosten! :)

       (1)


  • Ellen

    6 måneder siden
    Kan jeg bytte ut heimsmøret med f.eks soft? Er ikkje så glad i heimsmørsmaken. Kakebunnen ble for øvrig kjempeflott og gjennomstekt etter 45 min i ovnen - første gang jeg har bakt gulrotkake 😊

     (4)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      6 måneder siden
      Hei Ellen, Du kan bytte ut smøret med en annen sort om du ønsker det, men det er ikke sikkert det blir like bra resultat og kremen blir tynnere/løsere. Lykke til!

       (2)

    • Birgitte

      4 måneder siden
      Absolutt ingen problem å bytte ut smøret. Jeg bruker Soft Soya margarin. Kremen blir perfekt, og kaka kjempegod:)

       (0)


  • Bertine

    6 måneder siden
    Kjempe god kake, men ostekremen ble helt gul.

     (5)

    • Marit , Kokk og Kundekonsulent

      6 måneder siden
      Hei Bertine!

      Fikk du gul ostekrem?

      Det kan være litt vanskelig å si hvorfor det hendte. Men så lenge den smakte godt så er det alt kanskje greit. :)

       (7)


  • Lene

    7 måneder siden
    Min ble stekt helt fint, tvers igjennom. Den sto i ovnen i ca 55 minutter, og jeg brukte en 26 cm form. Jeg la over folie etter ca 40 minutter, for da syntes jeg den var mørk nok Den er nå fylt og pyntet og klar for spising.

     (3)


  • Petra

    7 måneder siden
    Denne var håpløs! Ble ikke stekt selv etter 1,5 time!!!!!!

     (2)

    • Marit , Kokk og Kundekonsulent

      7 måneder siden
      Hei Petra!

      Det var leit å se at du ble fornøyd med resultatet. Om du ikke har lyst å prøve deg på denne en gang til, kan du prøve deg på denne https://www.tine.no/oppskrifter/kaker/krem-og-sjokoladekaker/gulrotkake-med-kremostlokk. :)

       (4)


  • Selina

    7 måneder siden
    Må man bruke nøytral olje??kan vi bruke solsikkeolje istedenfor?

     (2)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      7 måneder siden
      Hei Selina,

      Solsikkeolje er en nøytral olje. Denne kan fint bruke :)

       (2)


  • Marit Kristine

    7 måneder siden
    Kan man steke kaken i to deler, istedet for å dele den etterpå?

     (2)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      7 måneder siden
      Det kan du, Marit, men da må du justere steketid og passe på slik at den ikke blir tørr. Lykke til og god bakst :)

       (2)


Det er mye kjærlighet i god mat