Håndkle og blad
Gulrotkake
(398398)

Gulrotkake

  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

  • Steketid

Oppskrift på gulrotkake i rund form. Med syrnet melk får du ekstra saftig og god kakebunn som alle vil elske.

Håndkle

Ingredienser

Antall porsjoner

12

Utstyr

Springform ca. 24 cm
4 stkegg
3 dlsukker
3 ½ dlhvetemel
1 tsnatron
1 tsbakepulver
1 ½ tskanel
1 tsvaniljesukker
½ tssalt
2 dlTINE Kulturmjølk
1 dlnøytral olje
4 dlgulrøtter, revet

Smørkrem/glasur til gulrotkake

375 gTINE Kremgo’® Naturell, romtemperert
125 gTINE Meierismør, romtemperert
6 dlmelis
½ stksitron, kun saften
BladBlad

Slik gjør du det

    1. Pisk egg og sukker til eggedosis. Bland mel, natron, bakepulver, kanel, vaniljesukker og salt.
    2. Bland det vekselvis med Kulturmjølk, olje og gulrøtter i en bolle til en jevn masse.
    3. Stekes i en rund form på ca. 24 cm i diameter på 180 °C i 45 - 50 minutter. Avkjøl kaken og del den deretter i to på langs.
    4. Pisk sammen kremost, smør og melis til den er hvit og luftig. Smak til med sitronsaft.
    5. Smør et lag med smørkrem på den ene kaken. Legg over den andre kaken og dekk resten av kaken med smørkrem.
Blått hjerte
Tips!

Kakebunnen blir faktisk enda saftigere etter frysing, men vent med å lage smørkrem til kaken skal nytes.

kommentar

Kommentarer

HåndkleBlått hjerteKjærlighet i god mat