Gulrotkake

Gulrotkake

Kommentarer 62
  • Enkel
  • 80 min
  • 45 min
Oppskrift på gulrotkake i rund form. Med syrnet melk får du ekstra saftig og god kakebunn som alle vil elske.

Antall porsjoner

Ingredienser

Utstyr

Springform ca. 24 cm
4 stk egg
3 dl sukker
3 ½ dl hvetemel
1 ts natron
1 ts bakepulver
1 ½ ts kanel
1 ts vaniljesukker
½ ts salt
2 dl TINE Kulturmjølk
1 dl nøytral olje
4 dl gulrøtter , revet

Smørkrem/glasur til gulrotkake

375 g TINE Kremgo’® Naturell , romtemperert
125 g TINE Meierismør , romtemperert
6 dl melis
½ stk sitron , kun saften

Slik gjør du det

    1. Pisk egg og sukker til eggedosis. Bland mel, natron, bakepulver, kanel, vaniljesukker og salt.
    2. Bland det vekselvis med Kulturmjølk, olje og gulrøtter i en bolle til en jevn masse.
    3. Stekes i en rund form på ca. 24 cm i diameter på 180 °C i 45 - 50 minutter. Avkjøl kaken og del den deretter i to på langs.
    4. Pisk sammen kremost, smør og melis til den er hvit og luftig. Smak til med sitronsaft.
    5. Smør et lag med smørkrem på den ene kaken. Legg over den andre kaken og dekk resten av kaken med smørkrem.
Tips!

Kakebunnen blir faktisk enda saftigere etter frysing, men vent med å lage smørkrem til kaken skal nytes.

Kommentar

Kommentarer

  • Tina

    10 dager siden
    Veldig fornøyd med denne oppskriften, enkel og grei :) kaken blir saftig og god og varer i flere dager

    Kommenter  (0)


  • Edward

    2 måneder siden
    Hei. Hvor mye 1 ts ?

    Kommenter  (0)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      2 måneder siden
      Hei Edvard,

      Hva sikter du til her?

      Kommenter  (0)


  • Christine

    2 måneder siden
    Denne oppskriften ifølge kommentarene gir dårlig resultat på det fleste. Har dere testet og justert denne som dere lovet her??? Noe oppdatering?

    Kommenter  (0)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      2 måneder siden
      Hei Christine,

      Vi har testet kaken opp til flere ganger med forskjellige personer og alle har hatt ett vellykket resultat og derfor endrer vi ikke på denne oppskriften. Håper du forsøker å lage denne og får ett vellykket resultat. Det er en veldig god kake :)

      Kommenter  (0)


  • Vidar

    2 måneder siden
    Prøvde denne oppskriften nå og ble veldig fornøyd med smaken. Noe rå i midten selv om jeg brukte en større form (30x22cm firkantform og bunnen ble ca 3 cm høy) Pisket eggedosisen litt lite, men blir bedre på neste forsøk ;) Foreslår at dere vurderer mengden for gulerot. Ser den er oppgitt i "dl" og tenker at her kan det bli ulikt resultater alt etter hvor kompakt den revede guleroten er i målekoppen. Guleroten har jo mye væske i seg og hvis jeg fylker litt mere eller mindre kompakt i liter-målet enn det dere andre gjør, vil det få ulikt resultat. Også hvor grovt den er revet kan sikkert spille en rolle?
    Foreslår at dere (Tine) vurderer å endre fra dl til gram (evt oppgi begge deler) Så blir det letter å få rett mengde, da spesielt med tanke på væske :)

    Kommenter  (0)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      2 måneder siden
      Takk for innspillene dine, Vidar :)

      Når man bruker dl-mål skal man aldri presse eller dunke innholdet til bun for å få plass til mer, da blir det for mye.

      Du kan riste lett for å få vekk de fleste luftlommer.

      Vi tar med ønsket ditt om konvertering til gram på våre oppskrifter videre.

      Kommenter  (0)


  • Jeanett

    3 måneder siden
    Husk å piske eggedosisen luftig pisker min minst 10 min i full fart på kjøkkenmaskin. Det kan være løsningen på at kaken ikke blir så kompakt og trenger lenger steketid :)

    Kommenter  (0)


  • Jeanett

    3 måneder siden
    Jeg har laget denne kaken flere ganger og den er like god vær eneste gang å blitt en favoritt:) skal lage den igjen på fredag for svigermor:) tusen takk for en kjempe fin oppskrift på en super saftig kake, bestemor sier den er like god etter en uke i kjøleskapet:)

    Kommenter  (0)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      3 måneder siden
      Takk for hyggelig tilbakemelding, Jeanett :)

      Håper både du og svigermor koser dere med kaken!

      Kommenter  (0)


  • Lene

    3 måneder siden
    Enig med alle andre som har fått dårlig resultat etter å ha fulgt denne oppskrift. TINE KAN IKKE VÆRE BEKJENT Å STÅ BAK DETTE

    Kommenter  (0)


  • Alma

    3 måneder siden
    Kan også bekrefte at kaka ble rå, tross ekstra lang steketid og har fulgt oppskriften nøye. Kanskje for mye veske i oppskriften.

    Kommenter  (0)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      3 måneder siden
      Det var leit å høre, Alma. Vi skal testbake oppskriften igjen og se om det er noen justeringer som må til :)

      Kommenter  (0)


  • Liliana Kamanzi

    3 måneder siden
    Nydelig oppskrift! Kjempe fornøyd!!

    Kommenter  (0)


  • Kine

    4 måneder siden
    Hei! Har fulgt oppskriften til punkt og prikke, kakeformen er nøyaltig riktig størrelse som dere anbefaler, har brukt over og undervarme og etter 45 min. Er den helt rå inni? Hjelp?

    Kommenter  (0)

    • Kine

      4 måneder siden
      Oppdatering: kaken trengte totalt 70 minutter i ovnen for å bli gjennomstekt. Den ble nesten brent på toppen og formen (24cm) ble for liten, kaken fikk 'muffinstopp'.

      Kommenter  (0)

      • Annicken , Kokk og kundekonsulent

        4 måneder siden
        Hei Kine,

        Så bra at den ble gjennomstekt til slutt. Vi vil se på oppskriften og gjøre eventuelle justeringer som er nødvendig.

        God matlaging videre!

        Kommenter  (0)

        • Maria

          2 måneder siden
          Jeg måtte også steke kaken i 70 min

          Kommenter  (0)


Det er mye kjærlighet i god mat