Gulrotkake
Oppskrift på gulrotkake i rund form. Med syrnet melk får du ekstra saftig og god kakebunn som alle vil elske.
Enkel•1 t 20 min•12 personer
Ingredienser
- 4 stykk egg
- 3 dl sukker
- 3.5 dl hvetemel
- 1 ts natron
- 1 ts bakepulver
- 1.5 ts kanel
- 1 ts vaniljesukker
- 0.5 ts salt
- 2 dl TINE® Kefir Økologisk
- 1 dl nøytral olje
- 4 dl gulrot, , revet
Smørkrem/glasur til gulrotkake
- 375 g TINE® Kremgo® Naturell, , romtemperert
- 125 g TINE® Meierismør, , romtemperert
- 6 dl melis
- 0.5 stykk sitron, , kun saften
Slik gjør du
1
Pisk egg og sukker til eggedosis. Bland mel, natron, bakepulver, kanel, vaniljesukker og salt, og vend dette inn i eggedosisen.
2
Bland det vekselvis med Kefir, olje og gulrøtter i en bolle til en jevn masse.
3
Stekes i en rund form på ca. 24 cm i diameter på 180 °C i 45 - 50 minutter. Avkjøl kaken og del den deretter i to på langs.
4
Pisk sammen kremost, smør og melis til den er hvit og luftig. Smak til med sitronsaft.
5
Smør et lag med smørkrem på den ene kaken. Legg over den andre kaken og dekk resten av kaken med smørkrem.
TipsKakebunnen blir faktisk enda saftigere etter frysing, men vent med å lage smørkrem til kaken skal nytes.