Gulrotkake

Gulrotkake

80
  • Enkel
  • 80 min
  • 45 min
Oppskrift på gulrotkake i rund form. Med syrnet melk får du ekstra saftig og god kakebunn som alle vil elske.

Ingredienser

Utstyr

Springform ca. 24 cm
4 stk egg
3 dl sukker
3 ½ dl hvetemel
1 ts natron
1 ts bakepulver
1 ½ ts kanel
1 ts vaniljesukker
½ ts salt
2 dl TINE Kulturmjølk
1 dl nøytral olje
4 dl gulrøtter , revet

Smørkrem/glasur til gulrotkake

375 g TINE Kremgo® Naturell , romtemperert
125 g TINE Meierismør , romtemperert
6 dl melis
½ stk sitron , kun saften

Slik gjør du det

    1. Pisk egg og sukker til eggedosis. Bland mel, natron, bakepulver, kanel, vaniljesukker og salt.
    2. Bland det vekselvis med Kulturmjølk, olje og gulrøtter i en bolle til en jevn masse.
    3. Stekes i en rund form på ca. 24 cm i diameter på 180 °C i 45 - 50 minutter. Avkjøl kaken og del den deretter i to på langs.
    4. Pisk sammen kremost, smør og melis til den er hvit og luftig. Smak til med sitronsaft.
    5. Smør et lag med smørkrem på den ene kaken. Legg over den andre kaken og dekk resten av kaken med smørkrem.
Tips!

Kakebunnen blir faktisk enda saftigere etter frysing, men vent med å lage smørkrem til kaken skal nytes.

Kommentarer

  • Ellen

    2 måneder siden
    Kan jeg bytte ut heimsmøret med f.eks soft? Er ikkje så glad i heimsmørsmaken. Kakebunnen ble for øvrig kjempeflott og gjennomstekt etter 45 min i ovnen - første gang jeg har bakt gulrotkake 😊

     (3)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      2 måneder siden
      Hei Ellen, Du kan bytte ut smøret med en annen sort om du ønsker det, men det er ikke sikkert det blir like bra resultat og kremen blir tynnere/løsere. Lykke til!

       (2)

    • Birgitte

      9 dager siden
      Absolutt ingen problem å bytte ut smøret. Jeg bruker Soft Soya margarin. Kremen blir perfekt, og kaka kjempegod:)

       (0)


  • Bertine

    3 måneder siden
    Kjempe god kake, men ostekremen ble helt gul.

     (4)

    • Marit , Kokk og Kundekonsulent

      3 måneder siden
      Hei Bertine!

      Fikk du gul ostekrem?

      Det kan være litt vanskelig å si hvorfor det hendte. Men så lenge den smakte godt så er det alt kanskje greit. :)

       (3)


  • Lene

    3 måneder siden
    Min ble stekt helt fint, tvers igjennom. Den sto i ovnen i ca 55 minutter, og jeg brukte en 26 cm form. Jeg la over folie etter ca 40 minutter, for da syntes jeg den var mørk nok Den er nå fylt og pyntet og klar for spising.

     (2)


  • Petra

    3 måneder siden
    Denne var håpløs! Ble ikke stekt selv etter 1,5 time!!!!!!

     (2)

    • Marit , Kokk og Kundekonsulent

      3 måneder siden
      Hei Petra!

      Det var leit å se at du ble fornøyd med resultatet. Om du ikke har lyst å prøve deg på denne en gang til, kan du prøve deg på denne https://www.tine.no/oppskrifter/kaker/krem-og-sjokoladekaker/gulrotkake-med-kremostlokk. :)

       (3)


  • Selina

    3 måneder siden
    Må man bruke nøytral olje??kan vi bruke solsikkeolje istedenfor?

     (2)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      3 måneder siden
      Hei Selina,

      Solsikkeolje er en nøytral olje. Denne kan fint bruke :)

       (2)


  • Marit Kristine

    3 måneder siden
    Kan man steke kaken i to deler, istedet for å dele den etterpå?

     (2)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      3 måneder siden
      Det kan du, Marit, men da må du justere steketid og passe på slik at den ikke blir tørr. Lykke til og god bakst :)

       (2)


  • Ingrid

    4 måneder siden
    Kan man bruke kefir istedet for kulturmelk? :)

     (2)

    • Marit , Kokk og Kundekonsulent

      3 måneder siden
      Hei Ingrid!

      Du kan fint bytte ut Kulturmjølk med Kefir. :)

       (2)


  • Madeleine

    4 måneder siden
    Veldig enkel og grei oppskrift! Jeg har bare laget i langpanne tidligere, men rundform er jo genialt :) eneste var at den ble rå under! Ellers veldig go smak og saftig kake!

     (2)

    • Marit , Kokk og Kundekonsulent

      3 måneder siden
      Hei Madeleine!

      Så bra at du likte oppskriften!

      Om kaken ble rå i bunn kan du prøve å steke kaken litt lenger. Eventuelt la den hvile litt i ovnen etter at den er ferdig. :)

       (2)


  • Eli

    4 måneder siden
    Må smøren smeltes?

     (2)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      4 måneder siden
      Hei Eli, Smøret skal ikke smeltes, men være romtemperert slik at det er enkelt og jobbe med :) Lykke til!

       (2)


  • Tina

    4 måneder siden
    Veldig fornøyd med denne oppskriften, enkel og grei :) kaken blir saftig og god og varer i flere dager

     (3)


Det er mye kjærlighet i god mat