Gulrotkake

Gulrotkake

Kommentarer 54
  • Enkel
  • 80 min
  • 45 min
Oppskrift på gulrotkake i rund form. Med syrnet melk får du ekstra saftig og god kakebunn som alle vil elske.

Ingredienser

Antall porsjoner

Utstyr

Springform ca. 24 cm
4 stk egg
3 dl sukker
3 ½ dl hvetemel
1 ts natron
1 ts bakepulver
1 ½ ts kanel
1 ts vaniljesukker
½ ts salt
2 dl TINE Kulturmjølk
1 dl nøytral olje
4 dl gulrøtter , revet

Smørkrem/glasur til gulrotkake

375 g TINE Kremgo’® Naturell , romtemperert
125 g TINE Meierismør , romtemperert
6 dl melis
½ stk sitron , kun saften

Slik gjør du det

    1. Pisk egg og sukker til eggedosis. Bland mel, natron, bakepulver, kanel, vaniljesukker og salt.
    2. Bland det vekselvis med Kulturmjølk, olje og gulrøtter i en bolle til en jevn masse.
    3. Stekes i en rund form på ca. 24 cm i diameter på 180 °C i 45 - 50 minutter. Avkjøl kaken og del den deretter i to på langs.
    4. Pisk sammen kremost, smør og melis til den er hvit og luftig. Smak til med sitronsaft.
    5. Smør et lag med smørkrem på den ene kaken. Legg over den andre kaken og dekk resten av kaken med smørkrem.
Tips!

Kakebunnen blir faktisk enda saftigere etter frysing, men vent med å lage smørkrem til kaken skal nytes.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

  • Jeanett

    9 dager siden
    Husk å piske eggedosisen luftig pisker min minst 10 min i full fart på kjøkkenmaskin. Det kan være løsningen på at kaken ikke blir så kompakt og trenger lenger steketid :)

    Kommenter  (0)


  • Jeanett

    9 dager siden
    Jeg har laget denne kaken flere ganger og den er like god vær eneste gang å blitt en favoritt:) skal lage den igjen på fredag for svigermor:) tusen takk for en kjempe fin oppskrift på en super saftig kake, bestemor sier den er like god etter en uke i kjøleskapet:)

    Kommenter  (0)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      9 dager siden
      Takk for hyggelig tilbakemelding, Jeanett :)

      Håper både du og svigermor koser dere med kaken!

      Kommenter  (0)


  • Lene

    15 dager siden
    Enig med alle andre som har fått dårlig resultat etter å ha fulgt denne oppskrift. TINE KAN IKKE VÆRE BEKJENT Å STÅ BAK DETTE

    Kommenter  (0)


  • Alma

    20 dager siden
    Kan også bekrefte at kaka ble rå, tross ekstra lang steketid og har fulgt oppskriften nøye. Kanskje for mye veske i oppskriften.

    Kommenter  (0)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      16 dager siden
      Det var leit å høre, Alma. Vi skal testbake oppskriften igjen og se om det er noen justeringer som må til :)

      Kommenter  (0)


  • Liliana Kamanzi

    20 dager siden
    Nydelig oppskrift! Kjempe fornøyd!!

    Kommenter  (0)


  • Kine

    2 måneder siden
    Hei! Har fulgt oppskriften til punkt og prikke, kakeformen er nøyaltig riktig størrelse som dere anbefaler, har brukt over og undervarme og etter 45 min. Er den helt rå inni? Hjelp?

    Kommenter  (0)

    • Kine

      2 måneder siden
      Oppdatering: kaken trengte totalt 70 minutter i ovnen for å bli gjennomstekt. Den ble nesten brent på toppen og formen (24cm) ble for liten, kaken fikk 'muffinstopp'.

      Kommenter  (0)

      • Annicken , Kokk og kundekonsulent

        2 måneder siden
        Hei Kine,

        Så bra at den ble gjennomstekt til slutt. Vi vil se på oppskriften og gjøre eventuelle justeringer som er nødvendig.

        God matlaging videre!

        Kommenter  (0)


  • Maren

    2 måneder siden
    Har fulgt oppskriften helt nøyaktig. Kaken ble kompakt, deigete og rå i midten. Kjente smaken av egg ganske tydelig. Skal ikke bake denne kaka flere ganger, når det finnes andre oppskrifter som duger.

    Kommenter  (0)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      2 måneder siden
      Så leit å høre, Maren :/ Hadde du riktig størrelse på kakeformen?

      Vi håper du prøver igjen og får det resultatet du ønsker :)

      Kommenter  (0)

      • Maren

        2 måneder siden
        Ja, hadde riktig str på kakeformen. Rart dere bare leter etter feil hos forbruker. Og nei, kommer absolutt ikke til å tenke på å prøve den oppskrifta der igjen.

        Kommenter  (0)

        • Annicken , Kokk og kundekonsulent

          2 måneder siden
          Vi leter ikke etter feil hos forbruker, men alle våre oppskrifter er test lagd slik at de skal etter å bli fulgt slik det står gi ett godt resultat. Det er vanskelig for oss å vite hva som kan ha gått galt i prosessen når vi ikke kan se hva dere gjør eller om hva som kan være galt med oppskriften. Derfor prøver vi å spørre dere litt så vi kanskje kan finne en grunn og om flere kommer å sier det samme som deg så må vi selvfølgelig test bake denne igjen å se om vi må gjøre noen justeringer på oppskriften :)

          Kommenter  (0)


  • Ove

    2 måneder siden
    Saftig og god kake. Takk for god oppskrift ?

    Kommenter  (0)


  • J

    3 måneder siden
    Nå har jeg prøvd fem ganger.. kala blir deigete og rå inni selv med ti min ekstra i ovnen.. riktig str på form.hva kan være feil??

    Kommenter  (0)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      2 måneder siden
      Så leit å høre at det ikke har blitt vellykket 5 ganger :/ Steker du kaken på over og under varme?

      Kommenter  (0)


  • Lillian

    5 måneder siden
    Hvor i ovnen skal den stå?

    Kommenter  (0)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      5 måneder siden
      Hei Lillian,

      Kaken skal stekes midt i ovnen :) God bakst!

      Kommenter  (0)


Det er mye kjærlighet i god mat