Mammas krydderkake

Krydderkake i langpanne

16
  • Enkel
  • 50 min
Enkel oppskrift på krydderkake i langpannekake som smaker av deilig krydder, og holder seg saftig lenge. Perfekt når du skal servere kake til mange.

Ingredienser

Utstyr

Langpanne på 30 x 40 cm
120 g TINE Meierismør
4 stk egg
680 g sukker
720 g hvetemel
6 ts bakepulver
4 ts ingefær
4 ts nellik
4 ts kanel
6 dl Tinemelk® Helmelk 3,5 % fett eller annen melk
200 g rosiner

Kremosttopping

200 g TINE Kremgo® Naturell
2 ts vaniljesukker

Slik gjør du det

    1. Til denne oppskriften trenger du en langpanne på 30 x 40 cm som du dekker med bakepapir. Sett stekeovnen på 200 °C.
    2. Smelt smør. Visp egg lett med en gaffel. Bland sukker, hvetemel, bakepulver, ingefær, nellik og kanel, og rør inn smør, egg, melk og rosiner.
      Tips!

      Bruk gjerne en stor kjøkkenmaskin når du blander sammen deigen, for dette er en stor porsjon.

    3. Hell røren i langpannen, og stek kaken på nederste rille i ovnen i ca. 30 minutter. Stikk en kakepinne midt i kaken. Hvis pinnen er tørr, er kaken ferdig. Avkjøl på rist.
    4. Rør kremost og vaniljesukker til en myk blanding og ha i en sprøytepose. Del kaken i porsjonsstykker og topp med kremost.
      Tips!

      Hvis du ikke har sprøytepose, kan du bruke en vanlig brødpose som du klipper et lite hull i hjørnet på.

Tips!

Kaken kan gjerne fryses, men da uten kremosttoppingen.

Kommentarer

  • Erling

    4 måneder siden
    Hei, er det mulig å sløyfe nelliken?

     (0)

    • Marit , Kokk og Kundekonsulent

      4 måneder siden
      Hei Erling!

      Det er mulig å sløyfe nelliken, ja. Eneste er at det endrer litt på smak. :)

       (0)


  • Malin

    4 måneder siden
    Kan jeg sløyfe rosinene? :)

     (0)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      4 måneder siden
      Klart du kan, Malin :) God bakst!

       (0)


  • Marja

    6 måneder siden
    Går det med kefir? ??

     (0)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      6 måneder siden
      Du kan fint bruke Kefir, Marja :)

       (0)


  • Inger Grethe Morken

    3 år siden
    Kan jeg halvere sukkermengden uten at det går utover noe?

     (0)

    • Annicken Rønning Stenmark, Kokk og kundekonsulent

      3 år siden
      Hei Inger Grethe, Om du ønsker å halvere sukkermengden anbefaler jeg deg å halverer hele oppskriften :) Lykke til!

       (5)


  • beate

    3 år siden
    Kjempegod kake! Brukte valnøtter i jeg, ble veldig godt.

     (1)

    • Annicken Rønning Stenmark, Kokk og kundekonsulent

      3 år siden
      Hei Beate, Det hørtes godt ut. Så bra det smakte :) God bakst videre!

       (0)


  • Mari

    3 år siden
    For å få kaken litt "sunnere", så er det veldig godt med litt havregryn inni !!! Veldig godt det og!!!

     (2)

    • Annicken Rønning Stenmark, Kokk og kundekonsulent

      3 år siden
      Hei Mari, Takk for tilbakemeldingen og godt tips :) God bakst!

       (1)


  • Cece

    3 år siden
    Jeg byttet ut rosiner (æsjjj) med knuste hasselnøtter. Ganske fornøyd med mesterverket!:)

     (1)

    • Øyvind , stolt kokk og baker,

      3 år siden
      Hei Cece, Smart tips til de som ikke liker rosiner like godt. Tusen takk for tips og tilbakemelding :)

       (1)


  • Aud

    3 år siden
    Det blir altfor mye krydder i denne hvis man bruker teskjemål på krydderet ??

     (2)

    • Øyvind , stolt kokk og baker,

      3 år siden
      Hei Aud, Litt usikker på om det er ett spørsmål eller om du mener at kaken smakte for mye?

       (2)


Det er mye kjærlighet i god mat