Mammas krydderkake

Krydderkake i langpanne

22
  • Enkel
  • 50 min
Enkel oppskrift på krydderkake i langpannekake som smaker av deilig krydder, og holder seg saftig lenge. Perfekt når du skal servere kake til mange.

Ingredienser

Utstyr

Langpanne på 30 x 40 cm
120 g TINE Meierismør
4 stk egg
680 g sukker
720 g hvetemel
6 ts bakepulver
4 ts ingefær
4 ts nellik
4 ts kanel
6 dl Tinemelk® Helmelk 3,5 % fett eller annen melk
200 g rosiner

Kremosttopping

200 g TINE Kremgo® Naturell
2 ts vaniljesukker

Slik gjør du det

    1. Til denne oppskriften trenger du en langpanne på 30 x 40 cm som du dekker med bakepapir. Sett stekeovnen på 200 °C.
    2. Smelt smør. Visp egg lett med en gaffel. Bland sukker, hvetemel, bakepulver, ingefær, nellik og kanel, og rør inn smør, egg, melk og rosiner.
      Tips

      Bruk gjerne en stor kjøkkenmaskin når du blander sammen deigen, for dette er en stor porsjon.

    3. Hell røren i langpannen, og stek kaken på nederste rille i ovnen i ca. 30 minutter. Stikk en kakepinne midt i kaken. Hvis pinnen er tørr, er kaken ferdig. Avkjøl på rist.
    4. Rør kremost og vaniljesukker til en myk blanding og ha i en sprøytepose. Del kaken i porsjonsstykker og topp med kremost.
      Tips

      Hvis du ikke har sprøytepose, kan du bruke en vanlig brødpose som du klipper et lite hull i hjørnet på.

Tips

Kaken kan gjerne fryses, men da uten kremosttoppingen.

Kommentarer

  • Linda

    1 måneder siden
    Kan en bruke mindre sukker i krydderkaka?

     (0)

    • Anneli Charlott , Kundebehandler

      1 måneder siden
      Hei, Linda! Du kan fint redusere mengde sukker, men om du reduserer den for mye vil vi anbefale og redusere oppskriften også slik at det ikke går utover smaken :-)

       (0)


Det er mye kjærlighet i god mat