Krydderkake i langpanne
Enkel•50 min min
Enkel oppskrift på krydderkake i langpannekake som smaker av deilig krydder, og holder seg saftig lenge. Perfekt når du skal servere kake til mange.
Ingredienser
Antall porsjoner
-
120 g
-
4 stkegg
-
680 gsukker
-
720 ghvetemel
-
6 tsbakepulver
-
4 tsingefær
-
4 tsnellik
-
4 tskanel
-
6 dlTINE® Helmelk 3,5 % fett eller annen melk
-
200 grosiner
Kremosttopping
-
1 pakke
-
2 tsvaniljesukker
Slik gjør du det
-
1
Til denne oppskriften trenger du en langpanne på 30 x 40 cm som du dekker med bakepapir. Sett stekeovnen på 200 °C.
-
2
Smelt smør. Visp egg lett med en gaffel. Bland sukker, hvetemel, bakepulver, ingefær, nellik og kanel, og rør inn smør, egg, melk og rosiner.
Tips
Bruk gjerne en stor kjøkkenmaskin når du blander sammen deigen, for dette er en stor porsjon.
-
3
Hell røren i langpannen, og stek kaken på nederste rille i ovnen i ca. 30 minutter. Stikk en kakepinne midt i kaken. Hvis pinnen er tørr, er kaken ferdig. Avkjøl på rist.
-
4
Rør kremost og vaniljesukker til en myk blanding og ha i en sprøytepose. Del kaken i porsjonsstykker og topp med kremost.
Tips
Hvis du ikke har sprøytepose, kan du bruke en vanlig brødpose som du klipper et lite hull i hjørnet på.