Skip to main content

Krydderkake i langpanne

Enkel
50min

Enkel oppskrift på krydderkake i langpannekake som smaker av deilig krydder, og holder seg saftig lenge. Perfekt når du skal servere kake til mange.

3.9
(573)
Next ImageKrydderkake i langpanne

Ingredienser

Antall porsjoner

1

Ingredienser

4 stk
egg
680 g
sukker
720 g
hvetemel
6 ts
bakepulver
4 ts
ingefær
4 ts
nellik
4 ts
kanel
6 dl
TINE® Helmelk 3,5 % fett eller annen melk
200 g
rosiner

Kremosttopping

2 ts
vaniljesukker

Fremgangsmåte

  1. Til denne oppskriften trenger du en langpanne på 30 x 40 cm som du dekker med bakepapir. Sett stekeovnen på 200 °C.

  2. Smelt smør. Visp egg lett med en gaffel. Bland sukker, hvetemel, bakepulver, ingefær, nellik og kanel, og rør inn smør, egg, melk og rosiner.

    Tips

    Bruk gjerne en stor kjøkkenmaskin når du blander sammen deigen, for dette er en stor porsjon.

  3. Hell røren i langpannen, og stek kaken på nederste rille i ovnen i ca. 30 minutter. Stikk en kakepinne midt i kaken. Hvis pinnen er tørr, er kaken ferdig. Avkjøl på rist.

  4. Rør kremost og vaniljesukker til en myk blanding og ha i en sprøytepose. Del kaken i porsjonsstykker og topp med kremost.

    Tips

    Hvis du ikke har sprøytepose, kan du bruke en vanlig brødpose som du klipper et lite hull i hjørnet på.

Trykk for å vurdere oppskriften

Tips

Kaken kan gjerne fryses, men da uten kremosttoppingen.

Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter