Mammas krydderkake

Krydderkake i langpanne

24
266
Enkel50 min
Enkel oppskrift på krydderkake i langpannekake som smaker av deilig krydder, og holder seg saftig lenge. Perfekt når du skal servere kake til mange.

Ingredienser

Antall porsjoner

Kremosttopping

Slik gjør du det

  1. 1

    Til denne oppskriften trenger du en langpanne på 30 x 40 cm som du dekker med bakepapir. Sett stekeovnen på 200 °C.

  2. 2

    Smelt smør. Visp egg lett med en gaffel. Bland sukker, hvetemel, bakepulver, ingefær, nellik og kanel, og rør inn smør, egg, melk og rosiner.

    Tips

    Bruk gjerne en stor kjøkkenmaskin når du blander sammen deigen, for dette er en stor porsjon.

  3. 3

    Hell røren i langpannen, og stek kaken på nederste rille i ovnen i ca. 30 minutter. Stikk en kakepinne midt i kaken. Hvis pinnen er tørr, er kaken ferdig. Avkjøl på rist.

  4. 4

    Rør kremost og vaniljesukker til en myk blanding og ha i en sprøytepose. Del kaken i porsjonsstykker og topp med kremost.

    Tips

    Hvis du ikke har sprøytepose, kan du bruke en vanlig brødpose som du klipper et lite hull i hjørnet på.

Tips

Kaken kan gjerne fryses, men da uten kremosttoppingen.

Del denne oppskriften: