Håndkle og blad
Mammas krydderkake
(239239)

Mammas krydderkake

  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Stor langpannekake som smaker av deilig krydder, og holder seg saftig lenge. Perfekt når du skal servere kake til mange.

Håndkle

Ingredienser

Antall porsjoner

1

Utstyr

Langpanne på 30 x 40 cm
120 gTINE Meierismør
4 stkegg
680 gsukker
720 ghvetemel
6 tsbakepulver
4 tsingefær
4 tsnellik
4 tskanel
6 dlTinemelk® Helmelk 3,5 % fett eller annen melk
200 grosiner

Kremosttopping

200 gTINE Kremgo’® Naturell
2 tsvaniljesukker
BladBlad

Slik gjør du det

    1. Til denne oppskriften trenger du en langpanne på 30 x 40 cm som du dekker med bakepapir. Sett stekeovnen på 200 °C.
    2. Smelt smør. Visp egg lett med en gaffel. Bland sukker, hvetemel, bakepulver, ingefær, nellik og kanel, og rør inn smør, egg, melk og rosiner.
      Blått hjerte
      Tips!

      Bruk gjerne en stor kjøkkenmaskin når du blander sammen deigen, for dette er en stor porsjon.

    3. Hell røren i langpannen, og stek kaken på nederste rille i ovnen i ca. 30 minutter. Stikk en kakepinne midt i kaken. Hvis pinnen er tørr, er kaken ferdig. Avkjøl på rist.
    4. Rør kremost og vaniljesukker til en myk blanding og ha i en sprøytepose. Del kaken i porsjonsstykker og topp med kremost.
      Blått hjerte
      Tips!

      Hvis du ikke har sprøytepose, kan du bruke en vanlig brødpose som du klipper et lite hull i hjørnet på.

Blått hjerte
Tips!

Kaken kan gjerne fryses, men da uten kremosttoppingen.

kommentar

Kommentarer

HåndkleBlått hjerteKjærlighet i god mat