Skip to main content

Honningkake i langpanne

Enkel
1t 20min

God, gammeldags honningkake. Den er saftig og smakfull, og holder seg lenge i kjøleskapet.

3.8
(177)
Next ImageHonningkake i langpanne

Ingredienser

Antall porsjoner

1

Ingredienser

4 stk
egg
250 g
sukker
250 g
honning
0.25 ts
malt nellik
0.25 ts
malt pepper
0.5 ts
malt ingefær
1 ts
bakepulver
250 g
hvetemel
1 ss
TINE® Meierismør til langpannen

Pynt

150 g
skåldede mandler
100 g
smeltet kokesjokolade

Fremgangsmåte

  1. Til denne oppskriften trenger du en langpanne på 20 x 25 cm. Sett stekeovnen på 150 °C.

  2. Smelt smør og avkjøl. Skill eggeplommer fra eggehvitene. Pass på at det ikke kommer eggeplomme i eggehviten. Visp eggeplommer og sukker godt. Tilsett myk honning og det avkjølte smøret. Bland sammen nellik, pepper, ingefær, bakepulver og hvetemel og rør inn i blandingen.

  3. Stivpisk eggehviter, og vend inn i røren. Smelt smør, og pensle langpannen med smør. Hell røren over i formen. Stek kaken på nederste rille i ovnen i ca. 50 minutter, og avkjøl på rist.

  4. Ved servering, smeltes sjokoladen og smøres over kaken. Del i biter, og pynt med skåldede mandler.

    Tips

    Oppbevar honningkaken i tett folie, plast eller boks. Den kan også fryses.

Trykk for å vurdere oppskriften

Tips

Honningkake er en flott gave å gi bort til jul. Pakk den pent inn, og gi den til en bekjent som ikke baker selv!

Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter