Honningkake i langpanne

Honningkake i langpanne

8
  • Enkel
  • 80 min
God, gammeldags honningkake. Den er saftig og smakfull, og holder seg lenge i kjøleskapet.

Ingredienser

Utstyr

Langpanne på 20 x 25 cm
100 g TINE Meierismør
4 stk egg
250 g sukker
250 g honning
¼ ts malt nellik
¼ ts malt pepper
½ ts malt ingefær
1 ts bakepulver
250 g hvetemel
1 ss TINE Meierismør til langpannen

Pynt

150 g skåldede mandler
100 g smeltet kokesjokolade

Slik gjør du det

    1. Til denne oppskriften trenger du en langpanne på 20 x 25 cm. Sett stekeovnen på 150 °C.
    2. Smelt smør og avkjøl. Skill eggeplommer fra eggehvitene. Pass på at det ikke kommer eggeplomme i eggehviten. Visp eggeplommer og sukker godt. Tilsett myk honning og det avkjølte smøret. Bland sammen nellik, pepper, ingefær, bakepulver og hvetemel og rør inn i blandingen.
    3. Stivpisk eggehviter, og vend inn i røren. Smelt smør, og pensle langpannen med smør. Hell røren over i formen. Stek kaken på nederste rille i ovnen i ca. 50 minutter, og avkjøl på rist.
    4. Ved servering, smeltes sjokoladen og smøres over kaken. Del i biter, og pynt med skåldede mandler.
      Tips

      Oppbevar honningkaken i tett folie, plast eller boks. Den kan også fryses.

Tips

Honningkake er en flott gave å gi bort til jul. Pakk den pent inn, og gi den til en bekjent som ikke baker selv!

Kommentarer

  • Oda

    2 år siden
    Hvor lang er egentlig holdbarheten i kjøleskapet?

     (1)

    • Sindre , Kundekonsulent

      2 år siden
      Hei Oda! Så lenge du oppbevarer honningkaken i tett folie, plast eller boks kan den gjerne oppbevares vel én måned. Smaken blir bare bedre ved "modning"

       (1)


Det er mye kjærlighet i god mat