
Honningkake i langpanne
God, gammeldags honningkake. Den er saftig og smakfull, og holder seg lenge i kjøleskapet.

Ingredienser
Antall porsjoner
1
Ingredienser
Pynt
Fremgangsmåte
- 1
Til denne oppskriften trenger du en langpanne på 20 x 25 cm. Sett stekeovnen på 150 °C.
- 2
Smelt smør og avkjøl. Skill eggeplommer fra eggehvitene. Pass på at det ikke kommer eggeplomme i eggehviten. Visp eggeplommer og sukker godt. Tilsett myk honning og det avkjølte smøret. Bland sammen nellik, pepper, ingefær, bakepulver og hvetemel og rør inn i blandingen.
- 3
Stivpisk eggehviter, og vend inn i røren. Smelt smør, og pensle langpannen med smør. Hell røren over i formen. Stek kaken på nederste rille i ovnen i ca. 50 minutter, og avkjøl på rist.
- 4
Ved servering, smeltes sjokoladen og smøres over kaken. Del i biter, og pynt med skåldede mandler.
Tips
Oppbevar honningkaken i tett folie, plast eller boks. Den kan også fryses.
Tips
Honningkake er en flott gave å gi bort til jul. Pakk den pent inn, og gi den til en bekjent som ikke baker selv!
Hev smaken med våre produkter
Flere fristende oppskrifter



