Honningkake i langpanne

Honningkake i langpanne

12
167
Enkel80 min
God, gammeldags honningkake. Den er saftig og smakfull, og holder seg lenge i kjøleskapet.

Ingredienser

Antall porsjoner

  • 100 g
  • 4 stk
    egg
  • 250 g
    sukker
  • 250 g
    honning
  • ¼ ts
    malt nellik
  • ¼ ts
    malt pepper
  • ½ ts
    malt ingefær
  • 1 ts
    bakepulver
  • 250 g
    hvetemel
  • 1 ss
    TINE® Meierismør til langpannen

Pynt

  • 150 g
    skåldede mandler
  • 100 g
    smeltet kokesjokolade

Slik gjør du det

  1. 1

    Til denne oppskriften trenger du en langpanne på 20 x 25 cm. Sett stekeovnen på 150 °C.

  2. 2

    Smelt smør og avkjøl. Skill eggeplommer fra eggehvitene. Pass på at det ikke kommer eggeplomme i eggehviten. Visp eggeplommer og sukker godt. Tilsett myk honning og det avkjølte smøret. Bland sammen nellik, pepper, ingefær, bakepulver og hvetemel og rør inn i blandingen.

  3. 3

    Stivpisk eggehviter, og vend inn i røren. Smelt smør, og pensle langpannen med smør. Hell røren over i formen. Stek kaken på nederste rille i ovnen i ca. 50 minutter, og avkjøl på rist.

  4. 4

    Ved servering, smeltes sjokoladen og smøres over kaken. Del i biter, og pynt med skåldede mandler.

    Tips

    Oppbevar honningkaken i tett folie, plast eller boks. Den kan også fryses.

Tips

Honningkake er en flott gave å gi bort til jul. Pakk den pent inn, og gi den til en bekjent som ikke baker selv!

Del denne oppskriften: