Honningkake i langpanne
Enkel•80 min min
God, gammeldags honningkake. Den er saftig og smakfull, og holder seg lenge i kjøleskapet.
Ingredienser
Antall porsjoner
-
100 g
-
4 stkegg
-
250 gsukker
-
250 ghonning
-
¼ tsmalt nellik
-
¼ tsmalt pepper
-
½ tsmalt ingefær
-
1 tsbakepulver
-
250 ghvetemel
-
1 ssTINE® Meierismør til langpannen
Pynt
-
150 gskåldede mandler
-
100 gsmeltet kokesjokolade
Slik gjør du det
-
1
Til denne oppskriften trenger du en langpanne på 20 x 25 cm. Sett stekeovnen på 150 °C.
-
2
Smelt smør og avkjøl. Skill eggeplommer fra eggehvitene. Pass på at det ikke kommer eggeplomme i eggehviten. Visp eggeplommer og sukker godt. Tilsett myk honning og det avkjølte smøret. Bland sammen nellik, pepper, ingefær, bakepulver og hvetemel og rør inn i blandingen.
-
3
Stivpisk eggehviter, og vend inn i røren. Smelt smør, og pensle langpannen med smør. Hell røren over i formen. Stek kaken på nederste rille i ovnen i ca. 50 minutter, og avkjøl på rist.
-
4
Ved servering, smeltes sjokoladen og smøres over kaken. Del i biter, og pynt med skåldede mandler.
Tips
Oppbevar honningkaken i tett folie, plast eller boks. Den kan også fryses.