Oppskrift på Honningkake i langpanne
6

Honningkake i langpanne

(39)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

God, gammeldags honningkake. Den er saftig og smakfull, og holder seg lenge i kjøleskapet.

Antall porsjoner

1

Utstyr

Langpanne på 20 x 25 cm

Ingredienser

100 gTINE Meierismør
4 stkegg
250 gsukker
250 ghonning
¼ tsmalt nellik
¼ tsmalt pepper
½ tsmalt ingefær
1 tsbakepulver
250 ghvetemel
1 ssTINE Meierismør til langpannen

Pynt

150 gskåldede mandler
100 gsmeltet kokesjokolade

Slik gjør du det

    1. Til denne oppskriften trenger du en langpanne på 20 x 25 cm. Sett stekeovnen på 150 °C.
    2. Smelt smør og avkjøl. Skill eggeplommer fra eggehvitene. Pass på at det ikke kommer eggeplomme i eggehviten. Visp eggeplommer og sukker godt. Tilsett myk honning og det avkjølte smøret. Bland sammen nellik, pepper, ingefær, bakepulver og hvetemel og rør inn i blandingen.
    3. Stivpisk eggehviter, og vend inn i røren. Smelt smør, og pensle langpannen med smør. Hell røren over i formen. Stek kaken på nederste rille i ovnen i ca. 50 minutter, og avkjøl på rist.
    4. Ved servering, smeltes sjokoladen og smøres over kaken. Del i biter, og pynt med skåldede mandler.

Tips:

Honningkake er en flott gave å gi bort til jul. Pakk den pent inn, og gi den til en bekjent som ikke baker selv!

Kommentarer