Honningkake i langpanne
God, gammeldags honningkake. Den er saftig og smakfull, og holder seg lenge i kjøleskapet.
Enkel•1 t 20 min•1 personer
Ingredienser
- 100 g TINE® Meierismør
- 4 stykk egg
- 250 g sukker
- 250 g honning
- 0.25 ts malt nellik
- 0.25 ts malt pepper
- 0.5 ts malt ingefær
- 1 ts bakepulver
- 250 g hvetemel
- 1 ss TINE® Meierismør, til langpannen
Pynt
- 150 g skåldede mandler
- 100 g smeltet kokesjokolade
Slik gjør du
1
Til denne oppskriften trenger du en langpanne på 20 x 25 cm. Sett stekeovnen på 150 °C.
2
Smelt smør og avkjøl. Skill eggeplommer fra eggehvitene. Pass på at det ikke kommer eggeplomme i eggehviten. Visp eggeplommer og sukker godt. Tilsett myk honning og det avkjølte smøret. Bland sammen nellik, pepper, ingefær, bakepulver og hvetemel og rør inn i blandingen.
3
Stivpisk eggehviter, og vend inn i røren. Smelt smør, og pensle langpannen med smør. Hell røren over i formen. Stek kaken på nederste rille i ovnen i ca. 50 minutter, og avkjøl på rist.
4
Ved servering, smeltes sjokoladen og smøres over kaken. Del i biter, og pynt med skåldede mandler.
TipsOppbevar honningkaken i tett folie, plast eller boks. Den kan også fryses.
TipsHonningkake er en flott gave å gi bort til jul. Pakk den pent inn, og gi den til en bekjent som ikke baker selv!