
Mor Monsen
Mor Monsen er myk og saftig, og har en mild sitronsmak. I tillegg er den veldig enkel å lage.

Ingredienser
Antall porsjoner
1
Ingredienser
Fremgangsmåte
- 1
Til denne oppskriften trenger du en langpanne på 20 x 40 cm. Sett stekeovnen på 175 °C.
- 2
Rør smør og sukker hvitt. Skill eggeplommene fra eggehvitene. Riv skallet av sitronen.
- 3
Bland eggeplommer, mel, bakepulver og sitronskall i smørkremen. Bruk gjerne en kjøkkenmaskin. Visp eggehvite stiv og bland forsiktig i røren.
- 4
Hakk mandler. Smelt smør. Pensle langpannen med smør, og dekk bunnen med bakepapir. Hell røren i langpannen. Fordel mandler, korinter og perlesukker over.
- 5
Stek kaken på nederste rille i ovnen i ca 25 minutter. Avkjøl og skjær i pene firkanter eller snipper.
Tips
Kaken holder seg god i kjøleskapet. Del den i biter, og oppbevar den i en tett boks. Den kan også fryses.
Hev smaken med våre produkter
Flere fristende oppskrifter



