Mor Monsen

(77)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Mor Monsen er myk og saftig, og har en mild sitronsmak. I tillegg er den veldig enkel å lage.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

1

Utstyr

Langpanne på 20 x 40 cm

Ingredienser

300 gTINE Meierismør
300 gsukker
8 stkegg
1 stksitron
300 ghvetemel
1 tsbakepulver
1 ssTINE Meierismør til langpannen
100 gmandler
100 gkorinter
50 gperlesukker

Slik gjør du det

    1. Til denne oppskriften trenger du en langpanne på 20 x 40 cm. Sett stekeovnen på 175 °C.
    2. Rør smør og sukker hvitt. Skill eggeplommene fra eggehvitene. Riv skallet av sitronen.
    3. Bland eggeplommer, mel, bakepulver og sitronskall i smørkremen. Bruk gjerne en kjøkkenmaskin. Visp eggehvite stiv og bland forsiktig i røren.
    4. Hakk mandler. Smelt smør. Pensle langpannen med smør, og dekk bunnen med bakepapir. Hell røren i langpannen. Fordel mandler, korinter og perlesukker over.
    5. Stek kaken på nederste rille i ovnen i ca 25 minutter. Avkjøl og skjær i pene firkanter eller snipper.

Tips:

Kaken holder seg god i kjøleskapet. Del den i biter, og oppbevar den i en tett boks. Den kan også fryses.

Kommentarer