Mor Monsen

Mor Monsen

Kommentarer 15
  • Enkel
  • 60 min
Mor Monsen er myk og saftig, og har en mild sitronsmak. I tillegg er den veldig enkel å lage.

Ingredienser

Antall porsjoner

Utstyr

Langpanne på 20 x 40 cm
300 g TINE Meierismør
300 g sukker
8 stk egg
1 stk sitron
300 g hvetemel
1 ts bakepulver
1 ss TINE Meierismør til langpannen
100 g mandler
100 g korinter
50 g perlesukker

Slik gjør du det

    1. Til denne oppskriften trenger du en langpanne på 20 x 40 cm. Sett stekeovnen på 175 °C.
    2. Rør smør og sukker hvitt. Skill eggeplommene fra eggehvitene. Riv skallet av sitronen.
    3. Bland eggeplommer, mel, bakepulver og sitronskall i smørkremen. Bruk gjerne en kjøkkenmaskin. Visp eggehvite stiv og bland forsiktig i røren.
    4. Hakk mandler. Smelt smør. Pensle langpannen med smør, og dekk bunnen med bakepapir. Hell røren i langpannen. Fordel mandler, korinter og perlesukker over.
    5. Stek kaken på nederste rille i ovnen i ca 25 minutter. Avkjøl og skjær i pene firkanter eller snipper.
Tips!

Kaken holder seg god i kjøleskapet. Del den i biter, og oppbevar den i en tett boks. Den kan også fryses.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

  • Solveig

    11 måneder siden
    En herlig oppskrift som jeg er innom hver jul nå, takk fir den

    Kommenter  (0)

    • Sindre , Kundekonsulent

      11 måneder siden
      Så hyggelig at du liker oppskriften vår, Solveig!



      Ønsker deg en riktig fin jul!

      Kommenter  (0)


  • Kari

    2 år siden
    Hei. Lurer også på dette med væske/smak. Kunne saften fra sitronen vært tilsatt deigen? Det var litt lite sitronsmak av kakene.

    Kommenter  (0)

    • Annicken Rønning Stenmark, Kokk og kundekonsulent

      2 år siden
      Hei Kari, Klart du kan ha sitronsaft i deigen, Prøvd deg fram til ønsket mengde :) God bakst!

      Kommenter  (0)


  • Tone

    2 år siden
    Skal det ikke være noe annen veske i oppskriften? Det står at en har eggeplommer, mel osv. oppi røren... Her ble det ikke noe røre, men mer som en fast deig slik at det var vanskelig å få blandet inn de stive eggehvitene. Venter nå i spenning på resultatet i ovnen ??

    Kommenter  (0)

    • Annicken Rønning Stenmark, Kokk og kundekonsulent

      2 år siden
      Hei Tone, Det skal ikke være noe annen væske i oppskriften enn egg og sitron :) Hvordan ble resultatet? God bakst videre!

      Kommenter  (7)


  • Amy Lightfoot

    3 år siden
    God oppskrift, men forstår ikke vitsen med å smøre langpannen med smør og så dekke bunnen med bakepapir. Er hensikten å selge mer smør ? Det har i hvert fall ingen funksjon under bakepapiret

    Kommenter  (3)

    • Ole Østeby

      3 år siden
      Det har til hensikt at matpapiret sklir mindre når du jevner røren utover.

      Kommenter  (5)

    • Øyvind , stolt kokk og baker,

      3 år siden
      Hei Amy, Her kom Ole meg i forkjøpet :) Det er rett og slett for at bakepapiret ikke skal skli når du fordeler røren i langpannen. Lykke til :)

      Kommenter  (2)


  • Mona

    4 år siden
    Dette er en fantastisk god oppskrift som gir SKIKKELIG saftig kake, kan anbefales til alle! Hvis noen er litt usikker på hvordan denne skal lages pga eggehvittene, så kan man sjekke steg-for-steg bloggposten min, den kaken er for god tll å gå i glemmeboken. Bare husk å bruk Tine SMØR!:D Lykke til! Du finner posten her: http://denlykkeligeamateur.blogg.no/1401796382_03062014.html

    Kommenter  (2)

    • Alexander Nilsen, Matfaglig webredaktør

      4 år siden
      Hei Mona, Helt enig med deg, denne kaken må ikke glemmes. Takk for at du deler oppskriften i steg for steg med oss, det så veldig bra ut :)

      Kommenter  (4)

      • Mona

        4 år siden
        Bare hyggelig! Tilater meg å si at bloggen min er flyttet til permanent hjem, Mor Monsen posten er nå her: http://denlykkeligeamateur.com/2014/07/26/mor-monsen/ (Så slipper man å klikke på inaktive linker) Har også skrevet en egen post om Hanna Winsnes som ga oss kaken - posten ligger i kokeboken min der inne. Wow, for et liv den damen hadde, hun var multitasker de luxe, og det tror jeg ikke det er mange som vet, jeg visste ikke det ihvertfall.. Takk for dere sørger for å legge ut disse gamle gode oppskriftene så de ikke blir glemt, de er jo knallgode og fortjener dagens lys:-)

        Kommenter  (9)

        • Alexander Nilsen, Matfaglig webredaktør

          4 år siden
          Bra du holder oss oppdatert, Mona:) Morsomt med litt historie også!

          Kommenter  (0)


  • Jorunn

    5 år siden
    Hei, de grovhakkede manglene skal vel strøs oppå kaken og ikke røres inn i deigen ?

    Kommenter  (0)

    • Oda Smeby Christensen

      5 år siden
      De skal strøs oppå. God baking!

      Kommenter  (0)


Det er mye kjærlighet i god mat