Mor Monsen

Mor Monsen

17
  • Enkel
  • 60 min
Mor Monsen er myk og saftig, og har en mild sitronsmak. I tillegg er den veldig enkel å lage.

Ingredienser

Utstyr

Langpanne på 20 x 40 cm
300 g TINE Meierismør
300 g sukker
8 stk egg
1 stk sitron
300 g hvetemel
1 ts bakepulver
1 ss TINE Meierismør til langpannen
100 g mandler
100 g korinter
50 g perlesukker

Slik gjør du det

    1. Til denne oppskriften trenger du en langpanne på 20 x 40 cm. Sett stekeovnen på 175 °C.
    2. Rør smør og sukker hvitt. Skill eggeplommene fra eggehvitene. Riv skallet av sitronen.
    3. Bland eggeplommer, mel, bakepulver og sitronskall i smørkremen. Bruk gjerne en kjøkkenmaskin. Visp eggehvite stiv og bland forsiktig i røren.
    4. Hakk mandler. Smelt smør. Pensle langpannen med smør, og dekk bunnen med bakepapir. Hell røren i langpannen. Fordel mandler, korinter og perlesukker over.
    5. Stek kaken på nederste rille i ovnen i ca 25 minutter. Avkjøl og skjær i pene firkanter eller snipper.
Tips

Kaken holder seg god i kjøleskapet. Del den i biter, og oppbevar den i en tett boks. Den kan også fryses.

Kommentarer

  • Camilla

    2 måneder siden
    Langpanne 20x40? Hvor får man tak i det?

     (0)

    • Marit , Kokk og Kundekonsulent

      2 måneder siden
      Det går nok fint med 20*30 størrelse og tenker jeg, Camilla. :)

       (0)


Det er mye kjærlighet i god mat