Mor Monsen
Enkel•60 min min
Mor Monsen er myk og saftig, og har en mild sitronsmak. I tillegg er den veldig enkel å lage.
Ingredienser
Antall porsjoner
-
300 g
-
300 gsukker
-
8 stkegg
-
1 stksitron
-
300 ghvetemel
-
1 tsbakepulver
-
1 ssTINE® Meierismør til langpannen
-
100 gmandler
-
100 gkorinter
-
50 gperlesukker
Slik gjør du det
-
1
Til denne oppskriften trenger du en langpanne på 20 x 40 cm. Sett stekeovnen på 175 °C.
-
2
Rør smør og sukker hvitt. Skill eggeplommene fra eggehvitene. Riv skallet av sitronen.
-
3
Bland eggeplommer, mel, bakepulver og sitronskall i smørkremen. Bruk gjerne en kjøkkenmaskin. Visp eggehvite stiv og bland forsiktig i røren.
-
4
Hakk mandler. Smelt smør. Pensle langpannen med smør, og dekk bunnen med bakepapir. Hell røren i langpannen. Fordel mandler, korinter og perlesukker over.
-
5
Stek kaken på nederste rille i ovnen i ca 25 minutter. Avkjøl og skjær i pene firkanter eller snipper.