
Myk tranebærkake
Saftig formkake med smak av tranebær og appelsin. Vakkert pyntet med melisglasur, mynteblader og tranebær.

Ingredienser
Antall porsjoner
Ingredienser
Melisglasur:
Garnering:
Fremgangsmåte
- 1
Legg tørkede tranebær i appelsinsaft og la det trekke et par timer eller natten over.
- 2
Sett stekeovnen på 175 °C. Til denne kaken trenger du en godt smurt randform som rommer ca 1,5 liter.
- 3
Rør smør og sukker hvitt og porøst. Deretter rører du inn ett og ett egg. Tilsett revet appelsinskall. Bland tranebærene med ca. 1 ss hvetemel.
- 4
Bland resten av melet med bakepulver og sikt det i deigen. Rør inn tranebærene til slutt. Ha deigen i formen.
- 5
Stek på nederste rille i ovnen ved i ca. 50 minutter. Avkjøl kaken en stund i formen før den hvelves ut. Avkjøl på rist deretter.
Glasur og garneringen:
- 6
Blend melis med vannet. Ringle glasuren over tranebærkaken. Pynt med tranebær og mynteblader
Tips
I stedet for tranebær kan du bruke rosiner, gjerne sultanas.
Hev smaken med våre produkter
Flere fristende oppskrifter



