Myk tranebærkake
Saftig formkake med smak av tranebær og appelsin. Vakkert pyntet med melisglasur, mynteblader og tranebær.
Enkel•1 t 30 min•1 personer
Ingredienser
- 3 dl tørkede ferske tranebær
- 1 stykk revet skallet av og saften fra appelsin, (ca 1 dl saft)
- 200 g TINE® Meierismør
- 2.5 dl sukker
- 3 stykk egg
- 3.5 dl hvetemel
- 1.5 ts bakepulver
Garnering:
- 12 stykk ferske eller tørkede ferske tranebær
- 8 stykk mynteblad
Slik gjør du
1
Legg tørkede tranebær i appelsinsaft og la det trekke et par timer eller natten over.
2
Sett stekeovnen på 175 °C. Til denne kaken trenger du en godt smurt randform som rommer ca 1,5 liter.
3
Rør smør og sukker hvitt og porøst. Deretter rører du inn ett og ett egg. Tilsett revet appelsinskall. Bland tranebærene med ca. 1 ss hvetemel.
4
Bland resten av melet med bakepulver og sikt det i deigen. Rør inn tranebærene til slutt. Ha deigen i formen.
5
Stek på nederste rille i ovnen ved i ca. 50 minutter. Avkjøl kaken en stund i formen før den hvelves ut. Avkjøl på rist deretter.
Glasur og garneringen:
1
Blend melis med vannet. Ringle glasuren over tranebærkaken. Pynt med tranebær og mynteblader
TipsI stedet for tranebær kan du bruke rosiner, gjerne sultanas.