Skip to main content

Myk tranebærkake

Enkel
1t 30min

Saftig formkake med smak av tranebær og appelsin. Vakkert pyntet med melisglasur, mynteblader og tranebær.

4.0
(14)
Next ImageMyk tranebærkake

Ingredienser

Antall porsjoner

Ingredienser

3 dl
tørkede ferske tranebær
1 stk
revet skallet av og saften fra appelsin (ca 1 dl saft)
2.5 dl
sukker
3 stk
egg
3.5 dl
hvetemel
1.5 ts
bakepulver

Melisglasur:

1 dl
melis
2 ts
vann

Garnering:

12 stk
ferske eller tørkede ferske tranebær
8 stk
mynteblad

Fremgangsmåte

  1. Legg tørkede tranebær i appelsinsaft og la det trekke et par timer eller natten over.

  2. Sett stekeovnen på 175 °C. Til denne kaken trenger du en godt smurt randform som rommer ca 1,5 liter.

  3. Rør smør og sukker hvitt og porøst. Deretter rører du inn ett og ett egg. Tilsett revet appelsinskall. Bland tranebærene med ca. 1 ss hvetemel.

  4. Bland resten av melet med bakepulver og sikt det i deigen. Rør inn tranebærene til slutt. Ha deigen i formen.

  5. Stek på nederste rille i ovnen ved i ca. 50 minutter. Avkjøl kaken en stund i formen før den hvelves ut. Avkjøl på rist deretter.

Glasur og garneringen:

  1. Blend melis med vannet. Ringle glasuren over tranebærkaken. Pynt med tranebær og mynteblader

Trykk for å vurdere oppskriften

Tips

I stedet for tranebær kan du bruke rosiner, gjerne sultanas.

Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter