Skip to main content
TINE Kjøkken Logo

Saftig honningkake

Enkel
1t 15min

Fantastisk formkake med lang holdbarhet og deilig smak av honning.

3.6
(121)
Next ImageSaftig honningkake

Ingredienser

Antall porsjoner

Ingredienser

4 stk
egg
250 g
sukker
250 g
honning
0.25 ts
malt nellik
0.25 ts
malt pepper
0.5 ts
malt ingefær
1 ts
bakepulver
250 g
hvetemel

Fremgangsmåte

  1. Sett stekeovnen på 175 °C, bruk varmluft. Til denne oppskriften trenger du en en randform (som avbildet)

    Tips

    Du kan også lage kaken i langpanne eller ildfast form på ca. 20x25 cm. Da skal den stekes på 150 °C, uten varmluft i ca. 50 minutter. 

  2. Pisk smør og sukker hvitt. Tilsett honning og pisk videre i 1-2 minutter. Pisk deretter inn et og et egg. Bland det tørre sammen og bland inn. Hell røren i en godt smurt form. Stek kaken i ca. 50 minutter midt i ovnen, og avkjøl den så på rist.

  3. Oppbevar honningkaken i tett folie, plast eller boks. Den blir bare bedre om den får "modnes" gjerne mer enn én måned.

Tips:

  1. Pynt eventuelt glasur, eller med mandler og sjokoladeglasur ved servering.

Trykk for å vurdere oppskriften

Tips

Lag stor porsjon og stek i små hyggelige former. La de ble godt modne, gjerne flere måneder i kald kjeller. Pakk inn i pent papir og gi bort til venner.

Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter