Skip to main content

Saftig honningkake

Enkel
1t 15min

Fantastisk formkake med lang holdbarhet og deilig smak av honning.

3.6
(121)
Next ImageSaftig honningkake

Ingredienser

Antall porsjoner

Ingredienser

4 stk
egg
250 g
sukker
250 g
honning
0.25 ts
malt nellik
0.25 ts
malt pepper
0.5 ts
malt ingefær
1 ts
bakepulver
250 g
hvetemel

Fremgangsmåte

  1. Sett stekeovnen på 175 °C, bruk varmluft. Til denne oppskriften trenger du en en randform (som avbildet)

    Tips

    Du kan også lage kaken i langpanne eller ildfast form på ca. 20x25 cm. Da skal den stekes på 150 °C, uten varmluft i ca. 50 minutter. 

  2. Pisk smør og sukker hvitt. Tilsett honning og pisk videre i 1-2 minutter. Pisk deretter inn et og et egg. Bland det tørre sammen og bland inn. Hell røren i en godt smurt form. Stek kaken i ca. 50 minutter midt i ovnen, og avkjøl den så på rist.

  3. Oppbevar honningkaken i tett folie, plast eller boks. Den blir bare bedre om den får "modnes" gjerne mer enn én måned.

Tips:

  1. Pynt eventuelt glasur, eller med mandler og sjokoladeglasur ved servering.

Trykk for å vurdere oppskriften

Tips

Lag stor porsjon og stek i små hyggelige former. La de ble godt modne, gjerne flere måneder i kald kjeller. Pakk inn i pent papir og gi bort til venner.

Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter