Saftig honningkake

Saftig honningkake

12
  • Enkel
  • 75 min
  • 50 min
Fantastisk formkake med lang holdbarhet og deilig smak av honning.

Ingredienser

4 stk egg
250 g sukker
250 g honning
100 g TINE Meierismør
¼ ts malt nellik
¼ ts malt pepper
½ ts malt ingefær
1 ts bakepulver
250 g hvetemel

Slik gjør du det

    1. Sett stekeovnen på 175 °C, bruk varmluft. Til denne oppskriften trenger du en en randform (som avbildet)
      Tips

      Du kan også lage kaken i langpanne eller ildfast form på ca. 20x25 cm. Da skal den stekes på 150 °C, uten varmluft i ca. 50 minutter. 

    2. Pisk smør og sukker hvitt. Tilsett honning og pisk videre i 1-2 minutter. Pisk deretter inn et og et egg. Bland det tørre sammen og bland inn. Hell røren i en godt smurt form. Stek kaken i ca. 50 minutter midt i ovnen, og avkjøl den så på rist.
    3. Oppbevar honningkaken i tett folie, plast eller boks. Den blir bare bedre om den får "modnes" gjerne mer enn én måned.
  1. Tips:

    1. Pynt eventuelt glasur, eller med mandler og sjokoladeglasur ved servering.
Tips

Lag stor porsjon og stek i små hyggelige former. La de ble godt modne, gjerne flere måneder i kald kjeller. Pakk inn i pent papir og gi bort til venner.

Kommentarer

  • Guro

    2 år siden
    Jeg lurer på hvilken størrelse på randform som blir brukt til denne oppskriften.

     (0)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      2 år siden
      Hei Guro,

      I denne oppskriften er det brukt en randform på 22 cm :) God bakst!

       (0)


Det er mye kjærlighet i god mat