Saftig honningkake
Enkel•75 min50 min
Fantastisk formkake med lang holdbarhet og deilig smak av honning.
Ingredienser
Antall porsjoner
-
4 stkegg
-
250 gsukker
-
250 ghonning
-
100 g
-
¼ tsmalt nellik
-
¼ tsmalt pepper
-
½ tsmalt ingefær
-
1 tsbakepulver
-
250 ghvetemel
Slik gjør du det
-
1
Sett stekeovnen på 175 °C, bruk varmluft. Til denne oppskriften trenger du en en randform (som avbildet)
Tips
Du kan også lage kaken i langpanne eller ildfast form på ca. 20x25 cm. Da skal den stekes på 150 °C, uten varmluft i ca. 50 minutter.
-
2
Pisk smør og sukker hvitt. Tilsett honning og pisk videre i 1-2 minutter. Pisk deretter inn et og et egg. Bland det tørre sammen og bland inn. Hell røren i en godt smurt form. Stek kaken i ca. 50 minutter midt i ovnen, og avkjøl den så på rist.
-
3
Oppbevar honningkaken i tett folie, plast eller boks. Den blir bare bedre om den får "modnes" gjerne mer enn én måned.
Tips:
-
4
Pynt eventuelt glasur, eller med mandler og sjokoladeglasur ved servering.