Saftig honningkake

Saftig honningkake

Kommentarer 12
  • Enkel
  • 75 min
  • 50 min
Fantastisk formkake med lang holdbarhet og deilig smak av honning.

Ingredienser

Antall porsjoner

4 stk egg
250 g sukker
250 g honning
100 g TINE Meierismør
¼ ts malt nellik
¼ ts malt pepper
½ ts malt ingefær
1 ts bakepulver
250 g hvetemel

Slik gjør du det

    1. Sett stekeovnen på 175 °C, bruk varmluft. Til denne oppskriften trenger du en en randform (som avbildet)
      Tips!

      Du kan også lage kaken i langpanne eller ildfast form på ca. 20x25 cm. Da skal den stekes på 150 °C, uten varmluft i ca. 50 minutter. 

    2. Pisk smør og sukker hvitt. Tilsett honning og pisk videre i 1-2 minutter. Pisk deretter inn et og et egg. Bland det tørre sammen og bland inn. Hell røren i en godt smurt form. Stek kaken i ca. 50 minutter midt i ovnen, og avkjøl den så på rist.
    3. Oppbevar honningkaken i tett folie, plast eller boks. Den blir bare bedre om den får "modnes" gjerne mer enn én måned.
  1. Tips:

    1. Pynt eventuelt glasur, eller med mandler og sjokoladeglasur ved servering.
Tips!

Lag stor porsjon og stek i små hyggelige former. La de ble godt modne, gjerne flere måneder i kald kjeller. Pakk inn i pent papir og gi bort til venner.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

  • Guro

    8 måneder siden
    Jeg lurer på hvilken størrelse på randform som blir brukt til denne oppskriften.

    Kommenter  (0)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      8 måneder siden
      Hei Guro,

      I denne oppskriften er det brukt en randform på 22 cm :) God bakst!

      Kommenter  (0)


  • Wenche Einstad

    2 år siden
    Jeg baker denne kaken hver høst. Steker den på 150 grader i 11/2 time. Blir super. Jo lenger den ligger, jo bedre er den??.

    Kommenter  (3)

    • Annicken Rønning Stenmark, Kokk og kundekonsulent

      2 år siden
      Hei Wenche, Takk for hyggelig tilbakemelding, jeg er helt enig med deg :) God bakst videre!

      Kommenter  (4)


  • Dina Lithander Nilsen

    2 år siden
    Når den skal "modnes", bør den ligge i kjøleskap?

    Kommenter  (14)


  • Renate

    3 år siden
    Veldig god, men den må stå i værtfall en halvtime lengere enn det som står i oppskriften

    Kommenter  (0)

    • Øyvind , stolt kokk og baker,

      3 år siden
      Hei Renate, Det er kommet endel tilbakemeldinger på denne kaken, så vi skal testbake den på nytt og oppdatere oppskriften i løpet av noen uker. Takk for innspillet ditt :)

      Kommenter  (0)

    • Alexander Nilsen, Matfaglig ansvarlig

      3 år siden
      Hei Renate, Da har vi testet oppskriften på nytt. Vi endret temperaturen til 175 °C og brukte varmluft. Da ble kaken veldig saftig og god :)

      Kommenter  (2)


  • Anette G

    3 år siden
    Jeg har forsøkt å bake etter denne oppskriften flere ganger, men aldri fått det til. Kaken blir rå, nesten røre inni, og jeg må steke mye lengre enn det står i oppskriften. Nå helte jeg akkurat ut restene etter et nytt forsøk. Har forsøkt med mere mel, høyere temperatur osv, men det ble ikke så vellykket. Trodde ikke det var noe galt med ovnen min for har ikke det problemet med andre oppskrifter. Ser jo ut som om dette er en gammel velprøvd oppskrift, men hvorfor er det så lav steketemperatur? Bør jeg steke lenger eller på høyere temperatur?

    Kommenter  (1)

    • Alexander Nilsen, Matfaglig ansvarlig

      3 år siden
      Hei Anette, Det var leit å høre. Jeg skal få testet oppskriften på nytt i løpet av en uke, og komme tilbake til deg :) Så finner vi nok ut av det.

      Kommenter  (0)


  • Anne Biegitta Refsum

    5 år siden
    Denne honningkaken skaper alltid stor glede! Jeg har bakt den utallige ganger og gir den som gave .. Den er nydelig nybakt og modner fint. Har utvidet oppskriften: fordoblet kryddermengden, tilsetter 1SS saft og skall av 1/2 appelsin og 1/2 sitron og hele valnøtter .

    Kommenter  (12)

    • Oda Smeby Christensen

      5 år siden
      Takk for hyggelig tilbakemelding, og ikke minst; gode tips!

      Kommenter  (0)


Det er mye kjærlighet i god mat