tablecloth-basil
Saftig honningkake
(74)

Saftig honningkake

  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

  • Steketid

Fantastisk formkake med lang holdbarhet og deilig smak av honning.

Tablecloth

Ingredienser

Antall porsjoner

4 stkegg
250 gsukker
250 ghonning
100 gTINE Meierismør
¼ tsmalt nellik
¼ tsmalt pepper
½ tsmalt ingefær
1 tsbakepulver
250 ghvetemel
Basil1Basil2

Slik gjør du det

    1. Sett stekeovnen på 175 °C, bruk varmluft. Til denne oppskriften trenger du en en randform (som avbildet)
      blue heart
      Tips!

      Du kan også lage kaken i langpanne eller ildfast form på ca. 20x25 cm. Da skal den stekes på 150 °C, uten varmluft i ca. 50 minutter. 

    2. Pisk smør og sukker hvitt. Tilsett honning og pisk videre i 1-2 minutter. Pisk deretter inn et og et egg. Bland det tørre sammen og bland inn. Hell røren i en godt smurt form. Stek kaken i ca. 50 minutter midt i ovnen, og avkjøl den så på rist.
    3. Oppbevar honningkaken i tett folie, plast eller boks. Den blir bare bedre om den får "modnes" gjerne mer enn én måned.
    1. Pynt eventuelt glasur, eller med mandler og sjokoladeglasur ved servering.
blue heart
Tips!

Lag stor porsjon og stek i små hyggelige former. La de ble godt modne, gjerne flere måneder i kald kjeller. Pakk inn i pent papir og gi bort til venner.

Comments

Kommentarer

Tableclothblue heartpayoff