
Saftig honningkake
Fantastisk formkake med lang holdbarhet og deilig smak av honning.

Ingredienser
Antall porsjoner
Ingredienser
Fremgangsmåte
- 1
Sett stekeovnen på 175 °C, bruk varmluft. Til denne oppskriften trenger du en en randform (som avbildet)
Tips
Du kan også lage kaken i langpanne eller ildfast form på ca. 20x25 cm. Da skal den stekes på 150 °C, uten varmluft i ca. 50 minutter.
- 2
Pisk smør og sukker hvitt. Tilsett honning og pisk videre i 1-2 minutter. Pisk deretter inn et og et egg. Bland det tørre sammen og bland inn. Hell røren i en godt smurt form. Stek kaken i ca. 50 minutter midt i ovnen, og avkjøl den så på rist.
- 3
Oppbevar honningkaken i tett folie, plast eller boks. Den blir bare bedre om den får "modnes" gjerne mer enn én måned.
Tips:
- 4
Pynt eventuelt glasur, eller med mandler og sjokoladeglasur ved servering.
Tips
Lag stor porsjon og stek i små hyggelige former. La de ble godt modne, gjerne flere måneder i kald kjeller. Pakk inn i pent papir og gi bort til venner.