Saftig honningkake

(67)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

  • Steketid

Fantastisk formkake med lang holdbarhet og deilig smak av honning.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Ingredienser

4 stkegg
250 gsukker
250 ghonning
100 gTINE Meierismør
¼ tsmalt nellik
¼ tsmalt pepper
½ tsmalt ingefær
1 tsbakepulver
250 ghvetemel

Slik gjør du det

    1. Sett stekeovnen på 175 °C, bruk varmluft. Til denne oppskriften trenger du en en randform (som avbildet)

      Tips:

      Du kan også lage kaken i langpanne eller ildfast form på ca. 20x25 cm. Da skal den stekes på 150 °C, uten varmluft i ca. 50 minutter. 

    2. Pisk smør og sukker hvitt. Tilsett honning og pisk videre i 1-2 minutter. Pisk deretter inn et og et egg. Bland det tørre sammen og bland inn. Hell røren i en godt smurt form. Stek kaken i ca. 50 minutter midt i ovnen, og avkjøl den så på rist.
    3. Oppbevar honningkaken i tett folie, plast eller boks. Den blir bare bedre om den får "modnes" gjerne mer enn én måned.
  • Tips:

    1. Pynt eventuelt glasur, eller med mandler og sjokoladeglasur ved servering.

Tips:

Lag stor porsjon og stek i små hyggelige former. La de ble godt modne, gjerne flere måneder i kald kjeller. Pakk inn i pent papir og gi bort til venner.

Kommentarer