Toscakake
Middels•50 min min
Ingredienser
Antall porsjoner
Bunn:
-
100 g
-
3 stkegg
-
2 dlsukker
-
2 ½ dlhvetemel
Glasur:
-
100 gmandler
-
75 g
-
¾ dlsukker
-
1 sshvetemel
-
1 ss
Slik gjør du det
-
1
Du trenger en kakeform ca. 24 cm i diameter. Sett stekeovnen på 175 °C.
-
2
Smelt smør til bunnen og avkjøl litt. Visp egg og sukker til luftig eggedosis. Rør i smør og tilslutt mel. Fyll røren i godt smurt form og stek i ca. 20 minutter.
Tips
Det er eggedosisen som gjør at kaken hever seg, men den må da piskes en god stund (ca. 10 minutter). Har du ikke tid til dette, så tilsett 1 teskje bakepulver.
-
3
Skåld og hakk mandler og bland sammen med smør, sukker, mel og melk i en kjele. Varm glasuren på svak varme. Den må ikke koke for da sukrer den seg og skiller ut fettet.
-
4
Ta kaken ut av ovnen og smør over glasuren.
Tips
Bruk en kakepinne eller en tannpirker for å sjekke om kaken er ferdig. Kaken skal stekes nesten ferdig før du smører på glasuren. Om det er spor av røre på pinnen går det bra, men kaken skal ikke være rå. Kaken steker ferdig med glasuren på.
-
5
Stek videre i 15-20 minutter, eller til den er ferdigstekt. Glasuren skal være lysebrun. La kaken stå litt i formen før du legger den på rist til avkjøling.