Toscakake

Toscakake

26
  • Middels
  • 50 min
Toscakake er perfekt kake å ha med på piknik eller avslutninger og dugnadsfester.

Ingredienser

Utstyr

Springform på ca. 24 cm

Bunn:

100 g TINE Meierismør
3 stk egg
2 dl sukker
2 ½ dl hvetemel

Glasur:

100 g mandler
75 g TINE Meierismør
¾ dl sukker
1 ss hvetemel
1 ss Tinemelk® Helmelk 3,5 % fett

Slik gjør du det

    1. Du trenger en kakeform ca. 24 cm i diameter. Sett stekeovnen på 175 °C.
    2. Smelt smør til bunnen og avkjøl litt. Visp egg og sukker til eggedosis. Rør i smør og tilslutt mel. Fyll røren i godt smurt form og stek i ca. 20 minutter.
    3. Skåld og hakk mandler og bland smør, sukker mel og melk i en kjele. Varm glasuren på svak varme. Den må ikke koke for da sukrer den seg og skiller ut fettet.
    4. Ta kaken ut av ovnen og smør over glasuren. Stek videre i 15 - 20 minutter, eller til den er ferdigstekt. Glasuren skal være lysebrun.
    5. La kaken stå litt i formen før du legger den på rist til avkjøling.
Tips

#1: Det er eggedosisen som gjør at kaken hever seg, men den må da piskes en god stund (ca. 10 minutter). Har du ikke tid til dette, så tilsett 1 teskje bakepulver.

#2: Kaken holder seg myk hvis du pakker den inn i plast. Den kan gjerne fryses.

Kommentarer

  • Kristin

    1 år siden
    Hei. Skal sukkeret i glasuren smeltes helt? Skal glasuren få litt farge i kasserollen? Eller skal smøret bare smelte, så er den klar? :)

     (0)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      1 år siden
      Hie Kristin,

      Glasuren skal bare varmes på svak varme slik at du får en jevn glasur.Den må ikke koke for da sukrer den seg og skiller ut fettet.

      Lykke til :)

       (0)


Det er mye kjærlighet i god mat