Toscakake

(94)
  • Utførelse

    Middels
  • Tid

Toscakake er perfekt kake å ha med på piknik eller avslutninger og dugnadsfester.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

1

Utstyr

Springform på ca. 24 cm

Ingredienser

Bunn:

100 gTINE Meierismør
3 stkegg
2 dlsukker
2 ½ dlhvetemel

Glasur:

100 gmandler
75 gTINE Meierismør
¾ dlsukker
1 sshvetemel
1 ssTinemelk® Helmelk 3,5 % fett

Slik gjør du det

    1. Du trenger en kakeform ca. 24 cm i diameter. Sett stekeovnen på 175 °C.
    2. Smelt smør til bunnen og avkjøl litt. Visp egg og sukker til eggedosis. Rør i smør og tilslutt mel. Fyll røren i godt smurt form og stek i ca. 20 minutter.
    3. Skåld og hakk mandler og bland smør, sukker mel og melk i en kjele. Varm glasuren på svak varme. Den må ikke koke for da sukrer den seg og skiller ut fettet.
    4. Ta kaken ut av ovnen og smør over glasuren. Stek videre i 15 - 20 minutter, eller til den er ferdigstekt. Glasuren skal være lysebrun.
    5. La kaken stå litt i formen før du legger den på rist til avkjøling.

Tips:

#1: Det er eggedosisen som gjør at kaken hever seg, men den må da piskes en god stund (ca. 10 minutter). Har du ikke tid til dette, så tilsett 1 teskje bakepulver.

#2: Kaken holder seg myk hvis du pakker den inn i plast. Den kan gjerne fryses.

Kommentarer