Toscakake

Toscakake

Kommentarer 26
  • Middels
  • 50 min
Toscakake er perfekt kake å ha med på piknik eller avslutninger og dugnadsfester.

Antall porsjoner

Ingredienser

Utstyr

Springform på ca. 24 cm

Bunn:

100 g TINE Meierismør
3 stk egg
2 dl sukker
2 ½ dl hvetemel

Glasur:

100 g mandler
75 g TINE Meierismør
¾ dl sukker
1 ss hvetemel
1 ss Tinemelk® Helmelk 3,5 % fett

Slik gjør du det

    1. Du trenger en kakeform ca. 24 cm i diameter. Sett stekeovnen på 175 °C.
    2. Smelt smør til bunnen og avkjøl litt. Visp egg og sukker til eggedosis. Rør i smør og tilslutt mel. Fyll røren i godt smurt form og stek i ca. 20 minutter.
    3. Skåld og hakk mandler og bland smør, sukker mel og melk i en kjele. Varm glasuren på svak varme. Den må ikke koke for da sukrer den seg og skiller ut fettet.
    4. Ta kaken ut av ovnen og smør over glasuren. Stek videre i 15 - 20 minutter, eller til den er ferdigstekt. Glasuren skal være lysebrun.
    5. La kaken stå litt i formen før du legger den på rist til avkjøling.
Tips!

#1: Det er eggedosisen som gjør at kaken hever seg, men den må da piskes en god stund (ca. 10 minutter). Har du ikke tid til dette, så tilsett 1 teskje bakepulver.

#2: Kaken holder seg myk hvis du pakker den inn i plast. Den kan gjerne fryses.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

  • Kristin

    4 måneder siden
    Hei. Skal sukkeret i glasuren smeltes helt? Skal glasuren få litt farge i kasserollen? Eller skal smøret bare smelte, så er den klar? :)

    Kommenter  (0)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      4 måneder siden
      Hie Kristin,

      Glasuren skal bare varmes på svak varme slik at du får en jevn glasur.Den må ikke koke for da sukrer den seg og skiller ut fettet.

      Lykke til :)

      Kommenter  (0)


  • jan melvold

    6 måneder siden
    ha mandlene i en blank plastpose , ikke ta av skallet, ta dem med ut og legg dem på asfalt eller
    sementgulv og bank med hammer til de knust . som ekstra en spisesje multe likør i kaken.
    denne kaken blir enda bbbbbbedre.

    Kommenter  (0)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      5 måneder siden
      Takk for at du deler dine tips med oss, Jan :)

      God bakst!

      Kommenter  (0)


  • Borghild Husby Kvande

    2 år siden
    Lettvint å bake og knakende god. Piska egga 15 min og kaka ble høy og flott. Den skal fryses ned og taes med på Golsfjellet i påska???? Anbefales

    Kommenter  (0)

    • Annicken Rønning Stenmark, Kokk og kundekonsulent

      2 år siden
      Hei Borghild, Takk for hyggelig tilbakemelding :) Kos dere i påsken med kake på fjellet :) God påske!

      Kommenter  (0)


  • Irene Nystrøm

    3 år siden
    Hei. Jeg lurer på hvorfor kaken min reiser seg på midten? Brukte ikke b.pulver... Smurte forma med smør i forkant.

    Kommenter  (16)

    • Øyvind , stolt kokk og baker,

      3 år siden
      Hei Irene, Eggene du har i kaken, kan gi den et lite løft, men den "setter seg" under avkjølingen etterpå :)

      Kommenter  (2)


  • veronica

    3 år siden
    Må mandlene tørkes etter de er skåldet? ?

    Kommenter  (2)

    • Øyvind , stolt kokk og baker,

      3 år siden
      Hei Veronica, Det er alltid lurt å tørke mandlene på litt papir, slik at de lettere kan kutte opp. Lykke til :)

      Kommenter  (0)


  • Tove Nystad

    3 år siden
    Kan man fryse kaken?

    Kommenter  (2)

    • Øyvind , stolt kokk og baker,

      3 år siden
      Hei Tove, Toscakaken kan du fint fryse ned. Husk å pakke den godt inn slik at den ikke tar smak fra noe av det andre i fryseren. Lykke til :)

      Kommenter  (1)


  • Steinar

    3 år siden
    Hvor i ovnen skal kaken stå når den stekes? Nede, oppe eller i midten? Hilsen uerfaren "kakebaker" som lurer på dette.

    Kommenter  (14)

    • Øyvind , stolt kokk og baker,

      3 år siden
      Hei Steinar, Jeg steker alltid kaker på nest nederste rille i ovnen og med over- og undervarme - ikke varmluft, da varmen kan bli litt for intens :)

      Kommenter  (5)


  • winnie

    4 år siden
    Hei. Går det ann å bruke annen melk enn helmelk?

    Kommenter  (0)

    • Alexander Nilsen, Matfaglig webredaktør

      4 år siden
      Hei Winnie, Ja, det kan du :) God baking!

      Kommenter  (0)


  • Mari Baa

    5 år siden
    Hei, jeg syns jeg fulgte oppskriften, men antakelig ikke nøye nok - da jeg la på glasuren og satte kaken inn i ovnen igjen, begynte kaka å ese opp gjennom glasuren... ? Jeg brukte ikke bakepulver, men vispet eggedosisen lenge og godt... Hva har jeg gjort feil?

    Kommenter  (26)

    • Kristin

      5 år siden
      Kaken hadde sikkert ikke bakt lenge nok før du helte på glasuren. Kaken skal være bakt så mye at den holder fasongen, før du heller glasur på.

      Kommenter  (1)

    • Oda Smeby Christensen

      5 år siden
      Hei! Som Kristin skriver i svaret nedenfor, er nok årasken at kaken ikke har var helt ferdigsstekt. Tyngden fra glasuren får derfor kakedeigen til å sige oppover.

      Kommenter  (0)

      • Ragnar

        4 år siden
        Med min ovn satt til ca 175 grader var 25 min passe, pluss 20 etter at jeg la på glasuren

        Kommenter  (0)

        • Hilsen kokkene fra Melkerampa

          4 år siden
          Hei Ragnar, Takk for tipset. Dette med stekeovner er vanskelig, fordi de varierer fra produsent til produsent og fordi alderen på ovnene rundt i de tusen hjem, er forskjellige. Så man må nesten bare prøve seg frem og "bli kjent" med sin egen ovn :)

          Kommenter  (1)


  • bodil

    6 år siden
    ikke bakepulver i denne oppskriften??

    Kommenter  (1)

    • Kristine Mangerud, Webredaktør

      6 år siden
      Hei Bodil! Det er riktig at det ikke skal være bakepulver i denne oppskriften. Det er eggedosisen som gjør at kaken hever seg, men den må ta piskes en god stund (ca 10 minutter). Har du ikke tid til dette, så tilsett 1 teskje bakepulver. Skal endre i oppskriften slik at dette kommer tydeligere frem. Lykke til!

      Kommenter  (1)


Det er mye kjærlighet i god mat