Kokos- og sitronkake

Kokos- og sitronkake

12
97
Enkel90 min
Kokos og sitron er en herlig smakskombinasjon, og denne oppskriften med Kesam er saftig og smakfull. Server kaken med melisglasur. Til denne oppskriften trenger du en rund kakeform, 24 cm i diameter.

Ingredienser

Antall stykker

  • 100 g
  • 3 stk
    egg
  • 2 ½ dl
    sukker
  • 3 dl
    Kesam® Original (eller vaniljekesam)
  • 1 stk
    revet og presset sitron
  • 4 dl
    hvetemel
  • 1 ½ ts
    bakepulver
  • 1 ts
    vaniljesukker
  • 2 dl
    kokosmasse

Til formen:

Pynt:

  • 3 dl
    melis
  • 2 ss
    vann
  • 1 ss
    sitronsaft (kan sløyfes)

Slik gjør du det

  1. 1

    Sett stekeovnen på 175 °C.

  2. 2

    Smelt smør og avkjøl. Visp egg og sukker til lett og luftig eggedosis. Riv sitronskall og press saften ut av sitronen. Tilsett kesam, smeltet smør, sitronskall og sitronsaft i eggedosisen.

  3. 3

    Bland sammen mel, bakepulver, vaniljesukker og kokos. Vend det i eggedosisen.

  4. 4

    Smør formen og strø den med kokos. Hell i røren. Stek kaken på rist på nederste rille i ovnen i ca. 50 minutter.

  5. 5

    Avkjøl kaken en stund i formen. Ta den ut og legg på fat. Rør sammen en melisglasur og smør over kaken.

    Tips

    Rist kokosmasse i en tørr panne til den blir brun, og dryss over som pynt.

Tips

Det er fint å pynte kaken med kokosmasse som du rister gyllen i en tørr, varm stekepanne.

Del denne oppskriften: