Skip to main content

Kokos- og sitronkake

Enkel
1t 30min

Kokos og sitron er en herlig smakskombinasjon, og denne oppskriften med Kesam er saftig og smakfull. Server kaken med melisglasur. Til denne oppskriften trenger du en rund kakeform, 24 cm i diameter.

3.6
(161)
Next ImageKokos- og sitronkake

Ingredienser

Antall porsjoner

1

Ingredienser

3 stk
egg
2.5 dl
sukker
3 dl
Kesam® Naturell (eller vaniljekesam)
1 stk
revet og presset sitron
4 dl
hvetemel
1.5 ts
bakepulver
1 ts
vaniljesukker
2 dl
kokosmasse

Til formen:

2 dl
kokosmasse

Pynt:

3 dl
melis
2 ss
vann
1 ss
sitronsaft (kan sløyfes)

Fremgangsmåte

  1. Sett stekeovnen på 175 °C.

  2. Smelt smør og avkjøl. Visp egg og sukker til lett og luftig eggedosis. Riv sitronskall og press saften ut av sitronen. Tilsett kesam, smeltet smør, sitronskall og sitronsaft i eggedosisen.

  3. Bland sammen mel, bakepulver, vaniljesukker og kokos. Vend det i eggedosisen.

  4. Smør formen og strø den med kokos. Hell i røren. Stek kaken på rist på nederste rille i ovnen i ca. 50 minutter.

  5. Avkjøl kaken en stund i formen. Ta den ut og legg på fat. Rør sammen en melisglasur og smør over kaken.

    Tips

    Rist kokosmasse i en tørr panne til den blir brun, og dryss over som pynt.

Trykk for å vurdere oppskriften

Tips

Det er fint å pynte kaken med kokosmasse som du rister gyllen i en tørr, varm stekepanne.

Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter