Kokos- og sitronkake
Kokos og sitron er en herlig smakskombinasjon, og denne oppskriften med Kesam er saftig og smakfull. Server kaken med melisglasur. Til denne oppskriften trenger du en rund kakeform, 24 cm i diameter.
Enkel•1 t 30 min•1 personer
Ingredienser
- 100 g TINE® Meierismør
- 3 stykk egg
- 2.5 dl sukker
- 3 dl Kesam® Naturell Laktosefri, (eller vaniljekesam)
- 1 stykk revet og presset sitron
- 4 dl hvetemel
- 1.5 ts bakepulver
- 1 ts vaniljesukker
- 2 dl kokosmasse
Til formen:
- 25 g TINE® Meierismør
- 2 dl kokosmasse
Pynt:
- 3 dl melis
- 2 ss vann
- 1 ss sitronsaft, (kan sløyfes)
Slik gjør du
1
Sett stekeovnen på 175 °C.
2
Smelt smør og avkjøl. Visp egg og sukker til lett og luftig eggedosis. Riv sitronskall og press saften ut av sitronen. Tilsett kesam, smeltet smør, sitronskall og sitronsaft i eggedosisen.
3
Bland sammen mel, bakepulver, vaniljesukker og kokos. Vend det i eggedosisen.
4
Smør formen og strø den med kokos. Hell i røren. Stek kaken på rist på nederste rille i ovnen i ca. 50 minutter.
5
Avkjøl kaken en stund i formen. Ta den ut og legg på fat. Rør sammen en melisglasur og smør over kaken.
TipsRist kokosmasse i en tørr panne til den blir brun, og dryss over som pynt.
TipsDet er fint å pynte kaken med kokosmasse som du rister gyllen i en tørr, varm stekepanne.