Kokos- og sitronkake

Kokos- og sitronkake

10
  • Enkel
  • 90 min
  • 50 min
Kokos og sitron er en herlig smakskombinasjon, og denne oppskriften med Kesam er saftig og smakfull. Server kaken med melisglasur. Til denne oppskriften trenger du en rund kakeform, 24 cm i diameter.

Ingredienser

Utstyr

Rund kakeform 24 cm
100 g TINE Meierismør
3 stk egg
2 ½ dl sukker
3 dl Kesam® Original (eller vaniljekesam)
1 stk revet og presset sitron
4 dl hvetemel
1 ½ ts bakepulver
1 ts vaniljesukker
2 dl kokosmasse

Til formen:

25 g TINE Meierismør
2 dl kokosmasse

Pynt:

3 dl melis
2 ss vann
1 ss sitronsaft (kan sløyfes)

Slik gjør du det

    1. Sett stekeovnen på 175 °C.
    2. Smelt smør og avkjøl. Visp egg og sukker til lett og luftig eggedosis. Riv sitronskall og press saften ut av sitronen. Tilsett kesam, smeltet smør, sitronskall og sitronsaft i eggedosisen.
    3. Bland sammen mel, bakepulver, vaniljesukker og kokos. Vend det i eggedosisen.
    4. Smør formen og strø den med kokos. Hell i røren. Stek kaken på rist på nederste rille i ovnen i ca. 50 minutter.
    5. Avkjøl kaken en stund i formen. Ta den ut og legg på fat. Rør sammen en melisglasur og smør over kaken.
      Tips

      Rist kokosmasse i en tørr panne til den blir brun, og dryss over som pynt.

Tips

Det er fint å pynte kaken med kokosmasse som du rister gyllen i en tørr, varm stekepanne.

Kommentarer

  • Nazanin

    1 år siden
    Hei! Kan vi bruke kesam lime i steden for vanilje kesam?

     (0)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      1 år siden
      Klart du kan :) God bakst!

       (0)


Det er mye kjærlighet i god mat