Kokos- og sitronkake

Kokos- og sitronkake

Kommentarer 10
  • Enkel
  • 90 min
  • 50 min
Kokos og sitron er en herlig smakskombinasjon, og denne oppskriften med Kesam er saftig og smakfull. Server kaken med melisglasur. Til denne oppskriften trenger du en rund kakeform, 24 cm i diameter.

Ingredienser

Antall porsjoner

Utstyr

Rund kakeform 24 cm
100 g TINE Meierismør
3 stk egg
2 ½ dl sukker
3 dl Kesam® Original (eller vaniljekesam)
1 stk revet og presset sitron
4 dl hvetemel
1 ½ ts bakepulver
1 ts vaniljesukker
2 dl kokosmasse

Til formen:

25 g TINE Meierismør
2 dl kokosmasse

Pynt:

3 dl melis
2 ss vann
1 ss sitronsaft (kan sløyfes)

Slik gjør du det

    1. Sett stekeovnen på 175 °C.
    2. Smelt smør og avkjøl. Visp egg og sukker til lett og luftig eggedosis. Riv sitronskall og press saften ut av sitronen. Tilsett kesam, smeltet smør, sitronskall og sitronsaft i eggedosisen.
    3. Bland sammen mel, bakepulver, vaniljesukker og kokos. Vend det i eggedosisen.
    4. Smør formen og strø den med kokos. Hell i røren. Stek kaken på rist på nederste rille i ovnen i ca. 50 minutter.
    5. Avkjøl kaken en stund i formen. Ta den ut og legg på fat. Rør sammen en melisglasur og smør over kaken.
      Tips!

      Rist kokosmasse i en tørr panne til den blir brun, og dryss over som pynt.

Tips!

Det er fint å pynte kaken med kokosmasse som du rister gyllen i en tørr, varm stekepanne.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

  • Nazanin

    5 måneder siden
    Hei! Kan vi bruke kesam lime i steden for vanilje kesam?

    Kommenter  (0)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      5 måneder siden
      Klart du kan :) God bakst!

      Kommenter  (0)


  • Hanne Højbak-Nielsen

    3 år siden
    Kan jeg bruke kesam mager? Fikk ikke tak i original. Hilsen Hanne

    Kommenter  (0)

    • Hilsen kokkene fra Melkerampa

      3 år siden
      Hei Hanne, Det er ingen problem å bruke mager kesam istedenfor vanlig kesam. Lykke til :)

      Kommenter  (0)


  • Tone

    4 år siden
    Hei! Kan man erstatte vaniljekesam med vanilje yoghurt?

    Kommenter  (0)

    • Alexander Nilsen, Matfaglig webredaktør

      4 år siden
      Hei Tone, Ja, Kesam kan byttes ut med yoghurt i denne oppskriften. Smaken blir ikke helt den samme, men fortsatt veldig god :) God baking!

      Kommenter  (0)


  • Wenche Nielsen

    5 år siden
    Formkaker er jo bestandig godt og denne er utrolig god. Kokos og sitron passet også veldig godt sammen, det gav en frisk og deilig smak.

    Kommenter  (0)

    • Alexander Nilsen, Matfaglig webredaktør

      5 år siden
      Hei Wenche, Helt enig med deg, kokos og sitron spiller godt på lag.

      Kommenter  (0)


  • Karen Ulshagen

    5 år siden
    1,5 dl bakepulver var vel litt i meste laget.... Jeg satset på 1.5 ts og håper det går bra.

    Kommenter  (0)

    • Oda Smeby Christensen

      5 år siden
      :D Oj, det var en god dose bakepulver. Godt at du har våkne øyne. Tusen takk! Vi endrer, og håper at kaken smakte.

      Kommenter  (0)


Det er mye kjærlighet i god mat