
Kokos- og sitronkake
Kokos og sitron er en herlig smakskombinasjon, og denne oppskriften med Kesam er saftig og smakfull. Server kaken med melisglasur. Til denne oppskriften trenger du en rund kakeform, 24 cm i diameter.

Ingredienser
Antall porsjoner
1
Ingredienser
Pynt:
Fremgangsmåte
- 1
Sett stekeovnen på 175 °C.
- 2
Smelt smør og avkjøl. Visp egg og sukker til lett og luftig eggedosis. Riv sitronskall og press saften ut av sitronen. Tilsett kesam, smeltet smør, sitronskall og sitronsaft i eggedosisen.
- 3
Bland sammen mel, bakepulver, vaniljesukker og kokos. Vend det i eggedosisen.
- 4
Smør formen og strø den med kokos. Hell i røren. Stek kaken på rist på nederste rille i ovnen i ca. 50 minutter.
- 5
Avkjøl kaken en stund i formen. Ta den ut og legg på fat. Rør sammen en melisglasur og smør over kaken.
Tips
Rist kokosmasse i en tørr panne til den blir brun, og dryss over som pynt.
Tips
Det er fint å pynte kaken med kokosmasse som du rister gyllen i en tørr, varm stekepanne.
Hev smaken med våre produkter
Flere fristende oppskrifter



