
Bringebær- og kesamkake
Saftig formkake med mandler, friske bær og litt krem på toppen. En smakfull opplevelse.

Ingredienser
Porsjoner
Slik gjør du
- 1
Til denne oppskriften på bringebær- og kesamkake trenger du enten en avlang form på 1 ½ liter (brødform) eller en rund kakeform på 24 cm i diameter.
- 2
Sett stekeovnen på 200 °C
- 3
Visp egg og sukker til lett og luftig eggedosis.
- 4
Finhakk mandler og bland dem i eggedosisen sammen med kesam og revet sitronskall.
- 5
Bland sammen mel og bakepulver og rør det forsiktig inn i eggedosisen. Hell røra i en godt smurt form og strø over bringebærene.
- 6
Stek kaken i nedre del av ovnen i ca. 30 – 35 minutter.
Tips
Stikk med en trepinne for å sjekke om det henger igjen noe deig. Hvis det ikke er deig på pinnen, er kaken ferdig. Avkjøl kaken.
- 7
Pynt med vispet krem, friske krydderurter og melisdryss.
Tips
Du kan selvfølgelig lage denne kaken med andre bær enn bringebær, for eksempel blåbær eller jordbær.
Flere fristende oppskrifter



