Skip to main content

Bringebær- og kesamkake

Enkel
1t

Saftig formkake med mandler, friske bær og litt krem på toppen. En smakfull opplevelse.

3.9
(72)
Next ImageBringebær- og kesamkake

Ingredienser

Antall porsjoner

Ingredienser

3 stk
egg
1.5 dl
sukker
10 stk
mandler
0.5 stk
sitron (bruk kun det revne skallet av sitronen)
1 dl
hvetemel
1 ts
bakepulver
3 dl
bringebær

Fremgangsmåte

  1. Til denne oppskriften på bringebær- og kesamkake trenger du enten en avlang form på 1 ½ liter (brødform) eller en rund kakeform på 24 cm i diameter.

  2. Sett stekeovnen på 200 °C

  3. Visp egg og sukker til lett og luftig eggedosis.

  4. Finhakk mandler og bland dem i eggedosisen sammen med kesam og revet sitronskall.

  5. Bland sammen mel og bakepulver og rør det forsiktig inn i eggedosisen. Hell røra i en godt smurt form og strø over bringebærene.

  6. Stek kaken i nedre del av ovnen i ca. 30 – 35 minutter.

    Tips

    Stikk med en trepinne for å sjekke om det henger igjen noe deig. Hvis det ikke er deig på pinnen, er kaken ferdig. Avkjøl kaken.

  7. Pynt med vispet krem, friske krydderurter og melisdryss.

Trykk for å vurdere oppskriften

Tips

Du kan selvfølgelig lage denne kaken med andre bær enn bringebær, for eksempel blåbær eller jordbær.

Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter