
Bringebær- og kesamkake
Saftig formkake med mandler, friske bær og litt krem på toppen. En smakfull opplevelse.

Ingredienser
Antall porsjoner
Ingredienser
Fremgangsmåte
- 1
Til denne oppskriften på bringebær- og kesamkake trenger du enten en avlang form på 1 ½ liter (brødform) eller en rund kakeform på 24 cm i diameter.
- 2
Sett stekeovnen på 200 °C
- 3
Visp egg og sukker til lett og luftig eggedosis.
- 4
Finhakk mandler og bland dem i eggedosisen sammen med kesam og revet sitronskall.
- 5
Bland sammen mel og bakepulver og rør det forsiktig inn i eggedosisen. Hell røra i en godt smurt form og strø over bringebærene.
- 6
Stek kaken i nedre del av ovnen i ca. 30 – 35 minutter.
Tips
Stikk med en trepinne for å sjekke om det henger igjen noe deig. Hvis det ikke er deig på pinnen, er kaken ferdig. Avkjøl kaken.
- 7
Pynt med vispet krem, friske krydderurter og melisdryss.
Tips
Du kan selvfølgelig lage denne kaken med andre bær enn bringebær, for eksempel blåbær eller jordbær.
Hev smaken med våre produkter
Flere fristende oppskrifter



