Skip to main content

Sitronkake med bær

Enkel
1t

Sommerfrisk og lettlaget formkake med smak av sitron.

4.2
(148)
Next ImageSitronkake med bær

Ingredienser

Antall porsjoner

10

Ingredienser

150 g
3 stk
egg
2 dl
sukker
1 ts
vaniljesukker
0.5 ts
salt
1 stk
sitron
3 dl
hvetemel
1 ts
bakepulver
1 dl
melis
2 dl
bringebær (evt. annen type bær)

Fremgangsmåte

  1. Sett ovnen på 175 °C. Smør en randform som rommer ca. 1 1/2 liter.

  2. Riv skallet av sitronen. Press sitronsaft til melisglasuren.

  3. Pisk egg, sukker, vaniljesukker og salt luftig. Rør i sitronskall, smør og mel som er blandet med bakepulver. Hell røren i formen.

  4. Stek kaken på nederste rille i ovnen i ca. 40 minutter. Kjenn med en kakenål om kaken er ferdig stekt. La kaken avkjøles.

  5. Legg kaken på bakepapir. Rør sammen melis og sitronsaft. Lag noen hull i kaken med en kakenål eller strikkepinne. Fordel sitronblandingen over kaken.

    Tips

    Server kaken med ferske bær og melisglasur. Noen strimler sitronskall er dekorativt.

Trykk for å vurdere oppskriften

Tips

Til kaken smaker det godt med en krem laget av Crème Fraîche blandet med for eksempel knust Daimsjokolade.

Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter