Skip to main content
TINE Kjøkken Logo

Sitronkake med bær

Enkel
1t

Sommerfrisk og lettlaget formkake med smak av sitron.

4.2
(148)
Next ImageSitronkake med bær

Ingredienser

Antall porsjoner

10

Ingredienser

150 g
3 stk
egg
2 dl
sukker
1 ts
vaniljesukker
0.5 ts
salt
1 stk
sitron
3 dl
hvetemel
1 ts
bakepulver
1 dl
melis
2 dl
bringebær (evt. annen type bær)

Fremgangsmåte

  1. Sett ovnen på 175 °C. Smør en randform som rommer ca. 1 1/2 liter.

  2. Riv skallet av sitronen. Press sitronsaft til melisglasuren.

  3. Pisk egg, sukker, vaniljesukker og salt luftig. Rør i sitronskall, smør og mel som er blandet med bakepulver. Hell røren i formen.

  4. Stek kaken på nederste rille i ovnen i ca. 40 minutter. Kjenn med en kakenål om kaken er ferdig stekt. La kaken avkjøles.

  5. Legg kaken på bakepapir. Rør sammen melis og sitronsaft. Lag noen hull i kaken med en kakenål eller strikkepinne. Fordel sitronblandingen over kaken.

    Tips

    Server kaken med ferske bær og melisglasur. Noen strimler sitronskall er dekorativt.

Trykk for å vurdere oppskriften

Tips

Til kaken smaker det godt med en krem laget av Crème Fraîche blandet med for eksempel knust Daimsjokolade.

Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter