
Sitronkake med bær
Sommerfrisk og lettlaget formkake med smak av sitron.

Ingredienser
Antall porsjoner
10
Ingredienser
Fremgangsmåte
- 1
Sett ovnen på 175 °C. Smør en randform som rommer ca. 1 1/2 liter.
- 2
Riv skallet av sitronen. Press sitronsaft til melisglasuren.
- 3
Pisk egg, sukker, vaniljesukker og salt luftig. Rør i sitronskall, smør og mel som er blandet med bakepulver. Hell røren i formen.
- 4
Stek kaken på nederste rille i ovnen i ca. 40 minutter. Kjenn med en kakenål om kaken er ferdig stekt. La kaken avkjøles.
- 5
Legg kaken på bakepapir. Rør sammen melis og sitronsaft. Lag noen hull i kaken med en kakenål eller strikkepinne. Fordel sitronblandingen over kaken.
Tips
Server kaken med ferske bær og melisglasur. Noen strimler sitronskall er dekorativt.
Tips
Til kaken smaker det godt med en krem laget av Crème Fraîche blandet med for eksempel knust Daimsjokolade.