Kaffekake som verken inneholder egg eller meieriprodukter. Den er veldig enkel å lage og smaker utrolig godt.
Enkel•1 t•1 personer
Ingredienser
5 dl lunken kaffe
2.5 dl sirup
1.5 ts kanel
1 ss appelsinskall
1 ts ingefær
1 ts allehånde
1 ss hornsalt
1 l hvetemel
Slik gjør du
1
Til denne oppskriften trenger du en liten langpanne på 20 x 30 cm som du dekker med bakepapir. Sett stekeovnen på 175 °C.
2
Kok opp kaffe, og avkjøl til den er lunken. Bland sammen kaffe og sirup. Vask appelsinen og tørk med litt kjøkkenpapir. Riv skallet (kun det oransje). Mål opp kanel, appelsinskall, ingefær, allehånde, hornsalt og hvetemel, og bland væsken i melblandingen. Rør til en glatt røre.
3
Fordel røren i langpannen, og stek kaken i ca. 45 minutter. Stikk en kakepinne midt i kaken. Hvis pinnen er tørr, er kaken ferdig.
4
Avkjøl kaken på rist, og skjær den i tynne skiver ved servering.
Tips
Kaken må oppbevares i kjøleskapet. Den kan også fryses.
Lagre
Skriv ut
Del
Kaffekake
Enkel
1t
Kaffekake som verken inneholder egg eller meieriprodukter. Den er veldig enkel å lage og smaker utrolig godt.
Trykk for å vurdere oppskriften
4
(71)
Lagre
Skriv ut
Del
porsjoner
1
5 dl
lunken kaffe
2.5 dl
sirup
1 ½ ts
kanel
1 ss
appelsinskall
1 ts
ingefær
1 ts
allehånde
1 ss
hornsalt
1 l
hvetemel
Slik gjør du
Tips
Kaken må oppbevares i kjøleskapet. Den kan også fryses.