Yoghurt- og sitronpai
Enkel•45 min min
Oppskrift på en herlig dessertkake med smak av sitron. Skjem bort venner og familie med denne friske kaken. Yoghurt- og sitronpaien kan med fordel lages dagen før, da den må stå kjølig i 4-5 timer før servering.
Ingredienser
Antall porsjoner
Pai
-
200 gmandelflak
-
50 gsmeltet TINE® Meierismør
Fyll
-
4 platergelatin
-
2 stksitroner (revet skall av)
-
1 dlsitronsaft
-
2 dl
-
2 dl
-
1 dlhonning
Garnering
-
1 stklime og sitron (revet skall av)
Slik gjør du det
-
1
Kjør mandelflak raskt i food prosessor. Bland med smeltet smør. Trykk ut blandingen i en paiform, på ca. 24 cm i diameter.
-
2
Stek bunnen mitt i ovnen 175 °C i ca. 5 minutter. Avkjøl helt.
-
3
Legg gelatinplatene i bløt i kaldt vann i ca. 7 minutter. Visp sammen sitronskall, sitronsaft, yoghurt, creme fraiche og honning.
-
4
Ta opp gelatinen, klem ut vannet og løs den opp i ca. 0,25 dl kokende vann. Rør litt av gelatinen i yoghurtblandingen og bland etterpå med resten. La blandingen stå kjølig før den fylles i formen. Sett paien kjølig i minst 4-5 timer før servering.
-
5
Pynt med revet sitron- og limeskall.