Yoghurt- og sitronpai

(18)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Oppskrift på en herlig dessertkake med smak av sitron. Skjem bort venner og familie med denne friske kaken. Yoghurt- og sitronpaien kan med fordel lages dagen før, da den må stå kjølig i 4-5 timer før servering.

Antall porsjoner

Ingredienser

Pai

200 gmandelflak
50 gsmeltet TINE Meierismør

Fyll

4 platergelatin
2 stksitroner (revet skall av)
1 dlsitronsaft
2 dlTINE Yoghurt Naturell
2 dlTINE Lett Crème Fraîche 18 %
1 dlhonning

Garnering

1 stklime og sitron (revet skall av)

Slik gjør du det

    1. Kjør mandelflak raskt i food prosessor. Bland med smeltet smør. Trykk ut blandingen i en paiform, på ca. 24 cm i diameter.
    2. Stek bunnen mitt i ovnen 175 °C i ca. 5 minutter. Avkjøl helt.
    3. Legg gelatinplatene i bløt i kaldt vann i ca. 7 minutter. Visp sammen sitronskall, sitronsaft, yoghurt, creme fraiche og honning.
    4. Ta opp gelatinen, klem ut vannet og løs den opp i ca. 0,25 dl kokende vann. Rør litt av gelatinen i yoghurtblandingen og bland etterpå med resten. La blandingen stå kjølig før den fylles i formen. Sett paien kjølig i minst 4-5 timer før servering.
    5. Pynt med revet sitron- og limeskall.

Tips:

For å få mer saft ut av sitrusfrukter, slik som lime, er det et tips å legge dem i kokende vann i noen minutter til de blir myke. Skjær deretter i to, og skvis ut saften.

Kommentarer

  Legg til kommentar