Yoghurt- og sitronpai

Yoghurt- og sitronpai

Kommentarer 2
  • Enkel
  • 45 min
Oppskrift på en herlig dessertkake med smak av sitron. Skjem bort venner og familie med denne friske kaken. Yoghurt- og sitronpaien kan med fordel lages dagen før, da den må stå kjølig i 4-5 timer før servering.

Antall porsjoner

Ingredienser

Pai

200 g mandelflak
50 g smeltet TINE Meierismør

Fyll

4 plater gelatin
2 stk sitroner (revet skall av)
1 dl sitronsaft
2 dl TINE Yoghurt Naturell
2 dl TINE Lett Crème Fraîche 18 %
1 dl honning

Garnering

1 stk lime og sitron (revet skall av)

Slik gjør du det

    1. Kjør mandelflak raskt i food prosessor. Bland med smeltet smør. Trykk ut blandingen i en paiform, på ca. 24 cm i diameter.
    2. Stek bunnen mitt i ovnen 175 °C i ca. 5 minutter. Avkjøl helt.
    3. Legg gelatinplatene i bløt i kaldt vann i ca. 7 minutter. Visp sammen sitronskall, sitronsaft, yoghurt, creme fraiche og honning.
    4. Ta opp gelatinen, klem ut vannet og løs den opp i ca. 0,25 dl kokende vann. Rør litt av gelatinen i yoghurtblandingen og bland etterpå med resten. La blandingen stå kjølig før den fylles i formen. Sett paien kjølig i minst 4-5 timer før servering.
    5. Pynt med revet sitron- og limeskall.
Tips!

For å få mer saft ut av sitrusfrukter, slik som lime, er det et tips å legge dem i kokende vann i noen minutter til de blir myke. Skjær deretter i to, og skvis ut saften.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

  • Beate

    3 år siden
    Hei. Kan denne kaken fryses?

    Kommenter  (0)

    • Øyvind , stolt kokk og baker,

      3 år siden
      Hei Beate, Denne kaken kan du fint fryse, men det kan være at bunnen vil ry litt etter tining. Lykke til :)

      Kommenter  (0)


Det er mye kjærlighet i god mat