Christmas cake
Utførelse
MiddelsTid
En litt annerledes julekake. Husk å beregne tilberedingstid til to dager da frukten skal ligge i marinaden ett døgn.
Ingredienskalkulator
Antall porsjoner
1Utstyr
Rund form, 2 literIngredienser
100 g | mørk sjokolade |
150 g | TINE Meierismør |
1 ½ dl | sukker |
3 stk | egg |
1 ts | bakepulver |
3 dl | hvetemel |
Fruktblanding:
100 g | røde cocktailbær |
1 dl | hasselnøtter |
1 dl | valnøtter |
2 dl | rosiner |
2 dl | korinter |
¾ dl | cognac |
Slik gjør du det
Dag 1:
- Skjær cocktailbær i mindre biter, hakk hasselnøtter og valnøtter fint. Bland frukt- og nøtteblandingen med konjakk i en bolle. Dekk til, og la dette trekke natten over.
Dag 2:
- Forvarm stekeovnen til 175 °C.
- Smør en rund form med smeltet smør. Strø 3 ss melis over. Hell i halvparten av fruktblandingen, og trykk den lett sammen.
- Hakk sjokoladen.
- Rør smør og sukker hvitt og porøst og tilsett eggene, ett av gangen. Rør deigen glatt mellom hver gang.
- Bland bakepulver i hvetemelet. Rør 2 ss av melet i den resterende fruktblandingen, mens resten røres i smørkremen. Vend til slutt inn den hakkede sjokoladen og resten av fruktblandingen. Rør forsiktig i deigen slik at den blir glatt og fin.
- Fordel deigen jevnt over frukten i formen, og stek kaken på nederste rille i stekeovnen, ca. 1 time. Kjenn med en pinne om kaken er ferdig.
Tips:
La kaken avkjøles litt i formen før du hvelver den ut. Oppbevar kaken i tett folie og la den gjerne modnes før bruk.
Tips:
Kaken er meget holdbar og egner seg fint å gi bort som en spiselig julegave.