Skip to main content

Christmas cake

Middels
1t 15min

En litt annerledes julekake. Husk å beregne tilberedingstid til to dager da frukten skal ligge i marinaden ett døgn.

3.8
(41)
Next ImageChristmas cake

Ingredienser

Antall porsjoner

1

Ingredienser

100 g
mørk sjokolade
1.5 dl
sukker
3 stk
egg
1 ts
bakepulver
3 dl
hvetemel

Fruktblanding:

100 g
røde cocktailbær
1 dl
hasselnøtter
1 dl
valnøtter
2 dl
rosiner
2 dl
korinter
0.75 dl
cognac

Fremgangsmåte

  1. Skjær cocktailbær i mindre biter, hakk hasselnøtter og valnøtter fint. Bland frukt- og nøtteblandingen med konjakk i en bolle. Dekk til, og la dette trekke natten over.

Dag 2:

  1. Forvarm stekeovnen til 175 °C.

  2. Smør en rund form med smeltet smør. Strø 3 ss melis over. Hell i halvparten av fruktblandingen, og trykk den lett sammen.

  3. Hakk sjokoladen.

  4. Rør smør og sukker hvitt og porøst og tilsett eggene, ett av gangen. Rør deigen glatt mellom hver gang.

  5. Bland bakepulver i hvetemelet. Rør 2 ss av melet i den resterende fruktblandingen, mens resten røres i smørkremen. Vend til slutt inn den hakkede sjokoladen og resten av fruktblandingen. Rør forsiktig i deigen slik at den blir glatt og fin.

  6. Fordel deigen jevnt over frukten i formen, og stek kaken på nederste rille i stekeovnen, ca. 1 time. Kjenn med en pinne om kaken er ferdig.

    Tips

    La kaken avkjøles litt i formen før du hvelver den ut. Oppbevar kaken i tett folie og la den gjerne modnes før bruk.

Trykk for å vurdere oppskriften

Tips

Kaken er meget holdbar og egner seg fint å gi bort som en spiselig julegave.

Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter