Christmas cake

Christmas cake

Kommentarer 2
  • Middels
  • 75 min
En litt annerledes julekake. Husk å beregne tilberedingstid til to dager da frukten skal ligge i marinaden ett døgn.

Antall porsjoner

Ingredienser

Utstyr

Rund form, 2 liter
100 g mørk sjokolade
150 g TINE Meierismør
1 ½ dl sukker
3 stk egg
1 ts bakepulver
3 dl hvetemel

Fruktblanding:

100 g røde cocktailbær
1 dl hasselnøtter
1 dl valnøtter
2 dl rosiner
2 dl korinter
¾ dl cognac

Slik gjør du det

    1. Skjær cocktailbær i mindre biter, hakk hasselnøtter og valnøtter fint. Bland frukt- og nøtteblandingen med konjakk i en bolle. Dekk til, og la dette trekke natten over.
  1. Dag 2:

    1. Forvarm stekeovnen til 175 °C.
    2. Smør en rund form med smeltet smør. Strø 3 ss melis over. Hell i halvparten av fruktblandingen, og trykk den lett sammen.
    3. Hakk sjokoladen.
    4. Rør smør og sukker hvitt og porøst og tilsett eggene, ett av gangen. Rør deigen glatt mellom hver gang.
    5. Bland bakepulver i hvetemelet. Rør 2 ss av melet i den resterende fruktblandingen, mens resten røres i smørkremen. Vend til slutt inn den hakkede sjokoladen og resten av fruktblandingen. Rør forsiktig i deigen slik at den blir glatt og fin.
    6. Fordel deigen jevnt over frukten i formen, og stek kaken på nederste rille i stekeovnen, ca. 1 time. Kjenn med en pinne om kaken er ferdig.
      Tips!

      La kaken avkjøles litt i formen før du hvelver den ut. Oppbevar kaken i tett folie og la den gjerne modnes før bruk.

Tips!

Kaken er meget holdbar og egner seg fint å gi bort som en spiselig julegave.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

  • Sol

    2 år siden
    Kan den korintene i denne oppskriften erstattes med dadler? :) Og kan sukkeret erstattes med honning? Hvilken mengde bør man gå for, i så fall? :)

    Kommenter  (0)

    • Annicken Rønning Stenmark, Kokk og kundekonsulent

      2 år siden
      Hei Sol, Korintene kan du så klart bytte ut med dadler :) Da sukkeret skal blandes med egg og piskes hvitt går det ikke å bytte den ut med honning dessverre. Lykke til :)

      Kommenter  (0)


Det er mye kjærlighet i god mat