
Christmas cake
En litt annerledes julekake. Husk å beregne tilberedingstid til to dager da frukten skal ligge i marinaden ett døgn.

Ingredienser
Antall porsjoner
1
Ingredienser
Fruktblanding:
Fremgangsmåte
- 1
Skjær cocktailbær i mindre biter, hakk hasselnøtter og valnøtter fint. Bland frukt- og nøtteblandingen med konjakk i en bolle. Dekk til, og la dette trekke natten over.
Dag 2:
- 2
Forvarm stekeovnen til 175 °C.
- 3
Smør en rund form med smeltet smør. Strø 3 ss melis over. Hell i halvparten av fruktblandingen, og trykk den lett sammen.
- 4
Hakk sjokoladen.
- 5
Rør smør og sukker hvitt og porøst og tilsett eggene, ett av gangen. Rør deigen glatt mellom hver gang.
- 6
Bland bakepulver i hvetemelet. Rør 2 ss av melet i den resterende fruktblandingen, mens resten røres i smørkremen. Vend til slutt inn den hakkede sjokoladen og resten av fruktblandingen. Rør forsiktig i deigen slik at den blir glatt og fin.
- 7
Fordel deigen jevnt over frukten i formen, og stek kaken på nederste rille i stekeovnen, ca. 1 time. Kjenn med en pinne om kaken er ferdig.
Tips
La kaken avkjøles litt i formen før du hvelver den ut. Oppbevar kaken i tett folie og la den gjerne modnes før bruk.
Tips
Kaken er meget holdbar og egner seg fint å gi bort som en spiselig julegave.