Christmas cake

Christmas cake

6
35
Middels75 min
En litt annerledes julekake. Husk å beregne tilberedingstid til to dager da frukten skal ligge i marinaden ett døgn.

Ingredienser

Antall porsjoner

  • 100 g
    mørk sjokolade
  • 150 g
  • 1 ½ dl
    sukker
  • 3 stk
    egg
  • 1 ts
    bakepulver
  • 3 dl
    hvetemel

Fruktblanding:

  • 100 g
    røde cocktailbær
  • 1 dl
    hasselnøtter
  • 1 dl
    valnøtter
  • 2 dl
    rosiner
  • 2 dl
    korinter
  • ¾ dl
    cognac

Slik gjør du det

  1. 1

    Skjær cocktailbær i mindre biter, hakk hasselnøtter og valnøtter fint. Bland frukt- og nøtteblandingen med konjakk i en bolle. Dekk til, og la dette trekke natten over.

Dag 2:

  1. 2

    Forvarm stekeovnen til 175 °C.

  2. 3

    Smør en rund form med smeltet smør. Strø 3 ss melis over. Hell i halvparten av fruktblandingen, og trykk den lett sammen.

  3. 4

    Hakk sjokoladen.

  4. 5

    Rør smør og sukker hvitt og porøst og tilsett eggene, ett av gangen. Rør deigen glatt mellom hver gang.

  5. 6

    Bland bakepulver i hvetemelet. Rør 2 ss av melet i den resterende fruktblandingen, mens resten røres i smørkremen. Vend til slutt inn den hakkede sjokoladen og resten av fruktblandingen. Rør forsiktig i deigen slik at den blir glatt og fin.

  6. 7

    Fordel deigen jevnt over frukten i formen, og stek kaken på nederste rille i stekeovnen, ca. 1 time. Kjenn med en pinne om kaken er ferdig.

    Tips

    La kaken avkjøles litt i formen før du hvelver den ut. Oppbevar kaken i tett folie og la den gjerne modnes før bruk.

Tips

Kaken er meget holdbar og egner seg fint å gi bort som en spiselig julegave.

Del denne oppskriften: