
Christmas cake
Middels•75 min min
Ingredienser
Antall porsjoner
-
100 gmørk sjokolade
-
150 g
-
1 ½ dlsukker
-
3 stkegg
-
1 tsbakepulver
-
3 dlhvetemel
Fruktblanding:
-
100 grøde cocktailbær
-
1 dlhasselnøtter
-
1 dlvalnøtter
-
2 dlrosiner
-
2 dlkorinter
-
¾ dlcognac
Slik gjør du det
-
1
Skjær cocktailbær i mindre biter, hakk hasselnøtter og valnøtter fint. Bland frukt- og nøtteblandingen med konjakk i en bolle. Dekk til, og la dette trekke natten over.
Dag 2:
-
2
Forvarm stekeovnen til 175 °C.
-
3
Smør en rund form med smeltet smør. Strø 3 ss melis over. Hell i halvparten av fruktblandingen, og trykk den lett sammen.
-
4
Hakk sjokoladen.
-
5
Rør smør og sukker hvitt og porøst og tilsett eggene, ett av gangen. Rør deigen glatt mellom hver gang.
-
6
Bland bakepulver i hvetemelet. Rør 2 ss av melet i den resterende fruktblandingen, mens resten røres i smørkremen. Vend til slutt inn den hakkede sjokoladen og resten av fruktblandingen. Rør forsiktig i deigen slik at den blir glatt og fin.
-
7
Fordel deigen jevnt over frukten i formen, og stek kaken på nederste rille i stekeovnen, ca. 1 time. Kjenn med en pinne om kaken er ferdig.
Tips
La kaken avkjøles litt i formen før du hvelver den ut. Oppbevar kaken i tett folie og la den gjerne modnes før bruk.