Christmas cake
En litt annerledes julekake. Husk å beregne tilberedingstid til to dager da frukten skal ligge i marinaden ett døgn.
Middels•1 t 15 min•1 personer
Ingredienser
- 100 g mørk sjokolade
- 150 g TINE® Meierismør
- 1.5 dl sukker
- 3 stykk egg
- 1 ts bakepulver
- 3 dl hvetemel
Fruktblanding:
- 100 g røde cocktailbær
- 1 dl hasselnøtter
- 1 dl valnøtter
- 2 dl rosiner
- 2 dl korinter
- 0.75 dl cognac
Slik gjør du
1
Skjær cocktailbær i mindre biter, hakk hasselnøtter og valnøtter fint. Bland frukt- og nøtteblandingen med konjakk i en bolle. Dekk til, og la dette trekke natten over.
Dag 2:
1
Forvarm stekeovnen til 175 °C.
2
Smør en rund form med smeltet smør. Strø 3 ss melis over. Hell i halvparten av fruktblandingen, og trykk den lett sammen.
3
4
Rør smør og sukker hvitt og porøst og tilsett eggene, ett av gangen. Rør deigen glatt mellom hver gang.
5
Bland bakepulver i hvetemelet. Rør 2 ss av melet i den resterende fruktblandingen, mens resten røres i smørkremen. Vend til slutt inn den hakkede sjokoladen og resten av fruktblandingen. Rør forsiktig i deigen slik at den blir glatt og fin.
6
Fordel deigen jevnt over frukten i formen, og stek kaken på nederste rille i stekeovnen, ca. 1 time. Kjenn med en pinne om kaken er ferdig.
TipsLa kaken avkjøles litt i formen før du hvelver den ut. Oppbevar kaken i tett folie og la den gjerne modnes før bruk.
TipsKaken er meget holdbar og egner seg fint å gi bort som en spiselig julegave.