Christmas cake

Christmas cake

5
  • Middels
  • 75 min
En litt annerledes julekake. Husk å beregne tilberedingstid til to dager da frukten skal ligge i marinaden ett døgn.

Ingredienser

Utstyr

Rund form, 2 liter
100 g mørk sjokolade
150 g TINE Meierismør
1 ½ dl sukker
3 stk egg
1 ts bakepulver
3 dl hvetemel

Fruktblanding:

100 g røde cocktailbær
1 dl hasselnøtter
1 dl valnøtter
2 dl rosiner
2 dl korinter
¾ dl cognac

Slik gjør du det

    1. Skjær cocktailbær i mindre biter, hakk hasselnøtter og valnøtter fint. Bland frukt- og nøtteblandingen med konjakk i en bolle. Dekk til, og la dette trekke natten over.
  1. Dag 2:

    1. Forvarm stekeovnen til 175 °C.
    2. Smør en rund form med smeltet smør. Strø 3 ss melis over. Hell i halvparten av fruktblandingen, og trykk den lett sammen.
    3. Hakk sjokoladen.
    4. Rør smør og sukker hvitt og porøst og tilsett eggene, ett av gangen. Rør deigen glatt mellom hver gang.
    5. Bland bakepulver i hvetemelet. Rør 2 ss av melet i den resterende fruktblandingen, mens resten røres i smørkremen. Vend til slutt inn den hakkede sjokoladen og resten av fruktblandingen. Rør forsiktig i deigen slik at den blir glatt og fin.
    6. Fordel deigen jevnt over frukten i formen, og stek kaken på nederste rille i stekeovnen, ca. 1 time. Kjenn med en pinne om kaken er ferdig.
      Tips

      La kaken avkjøles litt i formen før du hvelver den ut. Oppbevar kaken i tett folie og la den gjerne modnes før bruk.

Tips

Kaken er meget holdbar og egner seg fint å gi bort som en spiselig julegave.

Kommentarer

  • John

    12 dager siden
    Hei,
    Det går vel an å blande all frukten inn i deigen? Synes ikke det er så fint med et lag i bunnen (eller i toppen for den slags skyld). Min skal ha marsipanlokk. Hilsen John (3 år for sent ser jeg nå 🤔)

     (0)

    • Marit , Kokk og Kundekonsulent

      6 dager siden
      Bland gjerne inn all frukten om du vil det, John. :)

       (0)

    • Marit , Kokk og Kundekonsulent

      6 dager siden
      Bland gjerne inn all frukten om du vil det, John. :)

       (0)


Det er mye kjærlighet i god mat