
Panettone
Middels•360 min min
Ingredienser
Antall stykker
-
1 sstørrgjær
-
1 ½ dllunken TINE® Helmelk 3,5 % fett
-
500 ghvetemel
-
2 tssalt
-
1 stkegg
-
4 stkeggeplommer
-
75 gsukker
-
½ stkappelsin (revet skall av)
-
1 stksitron (revet skall av)
-
175 gmykrørt TINE® Meierismør
-
125 grosiner
-
50 ghakket apsikat
Slik gjør du det
-
1
Sett stekeovnen på 200 °C. Kle en høy rund form (22cm i diameter) med bakepapir som står over kanten. Denne porsjonen kan også gjerne deles på to vanlige formkakeformer.
-
2
Rør gjæren i litt lunken melk, dekk til og la stå varmt ca. 10 minutter.
-
3
Rør inn 125 gram hvetemel og resten av melken. Dekk dette til og la heve ca. 30 minutter.
-
4
Tilsett resten av hvetemelet sammen med saltet. Pisk sammen egg og eggeplommer, sukker og revet skall. Elt inn mykt smør og dekk bollen til. La stå og heve 2-4 timer til dobbel størrelse.
-
5
Ha deigen på melet bakebord og kna inn fruktene. Ha deigen i formen og skjær et dypt kryss på toppen med en skarp kniv.
-
6
Sett i ovnen og stek ved 200 °C i 15 - 20 minutter. Skru ned varmen til 175 °C og stek videre i ca. 30 minutter (til den har hevet seg og blitt gyllen).
-
7
Avkjøles i formen. Italienerne pakker sin Panettone inn i vakkert papir og gir den gjerne bort i gave til venner og familie.
-
8
Skjær Panettone i skiver og server med vispet krem til.