Panettone

Panettone

Kommentarer 6
  • Middels
  • 70 min
Panettone er den klassiske italienske høye, søte fruktkaken som gjerne serveres rundt jul og nyttår. Legenden forteller at den en gang i tiden ble bakt for å imponere en pikes far, noe som resulterte i åpning av et bakeri og stor suksess. Kaken har en herlig sitrussmak og er fylt med tørkede frukter.

Antall stykker

Ingredienser

1 ss tørrgjær
1 ½ dl lunken Tinemelk® Helmelk 3,5 % fett
500 g hvetemel
2 ts salt
1 stk egg
4 stk eggeplommer
75 g sukker
½ stk appelsin (revet skall av)
1 stk sitron (revet skall av)
175 g mykrørt TINE Meierismør
125 g rosiner
50 g hakket apsikat

Slik gjør du det

    1. Sett stekeovnen på 200 °C. Kle en høy rund form (22cm i diameter) med bakepapir som står over kanten. Denne porsjonen kan også gjerne deles på to vanlige formkakeformer.
    2. Rør gjæren i litt lunken melk, dekk til og la stå varmt ca. 10 minutter.
    3. Rør inn 125 gram hvetemel og resten av melken. Dekk dette til og la heve ca. 30 minutter.
    4. Tilsett resten av hvetemelet sammen med saltet. Pisk sammen egg og eggeplommer, sukker og revet skall. Elt inn mykt smør og dekk bollen til. La stå og heve 2-4 timer til dobbel størrelse.
    5. Ha deigen på melet bakebord og kna inn fruktene. Ha deigen i formen og skjær et dypt kryss på toppen med en skarp kniv.
    6. Sett i ovnen og stek ved 200 °C i 15 - 20 minutter. Skru ned varmen til 175 °C og stek videre i ca. 30 minutter (til den har hevet seg og blitt gyllen).
    7. Avkjøles i formen. Italienerne pakker sin Panettone inn i vakkert papir og gir den gjerne bort i gave til venner og familie.
    8. Skjær Panettone i skiver og server med vispet krem til.
Tips!

Velg tørket frukt som du liker best. Bruk gjerne rikelig mengde.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

  • Virnag

    12 måneder siden
    Hvor jeg kan kjøpe dette papir for panettone?

    Kommenter  (0)

    • Margrete , Kundekonsulent

      12 måneder siden
      Hei, Virnag! Det er vi usikre på. Vi anbefaler enten å snakke med din nærbutikk som har bakeutstyr, eller høre om butikker som Cacas kanskje kan skaffe dette dersom de ikke allerede har det. Se http://www.cacas.no/ :) Lykke til!

      Kommenter  (0)


  • tine

    1 år siden
    I noen oppskrifter skal deigen heves i løpet av to døgn , (med mye mindre gjær). Er det denne langsomme metoden som gjør den fineste panettone så luftig samtidig som den er saftig, eller oppnår jeg samme resultat med denne hurtigutgaven? Noen som har prøvd begge metoder?

    Kommenter  (1)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      1 år siden
      Hei,

      Pannettonen i denne oppskriften blir luftig og saftig på smak. Håper det smaker! God jul:)

      Kommenter  (0)


  • Heidi

    5 år siden
    Jeg har lyst til å prøve denne til jul, men tenkte å lage flere små for å ha til julegaver. Om jeg deler deigen i fire, hvor lang tid bør de steke? Regner med at jeg må dra ned litt på steketiden med mindre former?

    Kommenter  (2)

    • Oda Smeby Christensen

      5 år siden
      Hei! Det vil nok bli litt kortere steketid, sannsynligvis 15 min på første stekingen, og så ti min på andre. Følg med under siste steking. Panettonene er ferdige når de gyldne og har en litt hul lyd når du banker lett på de.

      Kommenter  (3)


Det er mye kjærlighet i god mat