Julens gode fruktkake

Julens gode fruktkake

14
  • Middels
  • 35 min
Fruktkake er for mange en av julens viktigste ingredienser. Jo mer tørket frukt og nøtter, jo bedre blir den. Lag kaken tidlig, den kan modnes på et kjølig sted i flere måneder ( men ikke i fryseboks). Den blir bare mer og mer saftig ettersom frukten får gitt fra seg mer og mer væske. God holdbarhet!

Ingredienser

Fruktkake

250 g TINE Meierismør
2 dl sukker
4 stk egg
4 ½ dl hvetemel
½ ts salt
1 ½ ts bakepulver
5 dl tørket finhakket fruktblanding (rosiner, aprikoser, korinter, sukat, svisker)
1 dl cocktailbær
1 dl hakkede valnøtter

Slik gjør du det

    1. Du trenger en kakeform eller brødform. Sett stekeovnen på 150 °C.
    2. Rør smør og sukker hvitt og porøst. Tilsett eggene, ett av gangen, og rør godt mellom hver gang. Bland hvetemel, salt og bakepulver, og rør i den finhakkede frukten.
    3. Del cocktailbærene i fire deler og bland i. Tilsett valnøttene og rør alt til røren sammen. Fyll røren i smurt og strødd form. Glatt til overflaten med slikkepott.
    4. Stek i nedre del av ovnen i 45 - 60 minutter. Avkjøl kaken før du hvelver den.
Tips

Pakk kaken inn i cellofan og pynt med silkebånd. Det blir en flott jule- eller vertinnegave som kommer til å bli satt stor pris på!

Kommentarer

  • Lars

    2 måneder siden
    Måtte steke kaken i nesten 2 timer før det ikke var noe deig rester igjen på stekepannen. Stekte i vanlige brødformer. :)

     (0)

    • Lars

      2 måneder siden
      #stekepinnen skulle det stå! 😂

       (0)


Det er mye kjærlighet i god mat