Julens gode fruktkake

Julens gode fruktkake

10
  • Middels
  • 35 min
Fruktkake er for mange en av julens viktigste ingredienser. Jo mer tørket frukt og nøtter, jo bedre blir den. Lag kaken tidlig, den kan modnes på et kjølig sted i flere måneder ( men ikke i fryseboks). Den blir bare mer og mer saftig ettersom frukten får gitt fra seg mer og mer væske. God holdbarhet!

Ingredienser

Fruktkake

250 g TINE Meierismør
2 dl sukker
4 stk egg
4 ½ dl hvetemel
½ ts salt
1 ½ ts bakepulver
5 dl tørket finhakket fruktblanding (rosiner, aprikoser, korinter, sukat, svisker)
1 dl cocktailbær
1 dl hakkede valnøtter

Slik gjør du det

    1. Du trenger en kakeform eller brødform. Sett stekeovnen på 150 °C.
    2. Rør smør og sukker hvitt og porøst. Tilsett eggene, ett av gangen, og rør godt mellom hver gang. Bland hvetemel, salt og bakepulver, og rør i den finhakkede frukten.
    3. Del cocktailbærene i fire deler og bland i. Tilsett valnøttene og rør alt til røren sammen. Fyll røren i smurt og strødd form. Glatt til overflaten med slikkepott.
    4. Stek i nedre del av ovnen i 45 - 60 minutter. Avkjøl kaken før du hvelver den.
Tips

Pakk kaken inn i cellofan og pynt med silkebånd. Det blir en flott jule- eller vertinnegave som kommer til å bli satt stor pris på!

Kommentarer

  • Synnøve

    11 måneder siden
    Jeg har nettopp bakt kaken, og den ser veldig god ut, men jeg lurer på om den kommer til å være veldig tørr? Det er ingen væske i oppskriften, og det står heller ikke at den skal dynkes med noe?

     (0)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      11 måneder siden
      Hei Synnøve,

      Det er ganske mye smør i denne kaken så den skal bli saftig og god :)

       (0)


Det er mye kjærlighet i god mat