Julens gode fruktkake

Julens gode fruktkake

Kommentarer 8
  • Middels
  • 35 min
Fruktkake er for mange en av julens viktigste ingredienser. Jo mer tørket frukt og nøtter, jo bedre blir den. Lag kaken tidlig, den kan modnes på et kjølig sted i flere måneder ( men ikke i fryseboks). Den blir bare mer og mer saftig ettersom frukten får gitt fra seg mer og mer væske. God holdbarhet!

Ingredienser

Antall porsjoner

Fruktkake

250 g TINE Meierismør
2 dl sukker
4 stk egg
4 ½ dl hvetemel
½ ts salt
1 ½ ts bakepulver
5 dl tørket finhakket fruktblanding (rosiner, aprikoser, korinter, sukat, svisker)
1 dl cocktailbær
1 dl hakkede valnøtter

Slik gjør du det

    1. Du trenger en kakeform eller brødform. Sett stekeovnen på 150 °C.
    2. Rør smør og sukker hvitt og porøst. Tilsett eggene, ett av gangen, og rør godt mellom hver gang. Bland hvetemel, salt og bakepulver, og rør i den finhakkede frukten.
    3. Del cocktailbærene i fire deler og bland i. Tilsett valnøttene og rør alt til røren sammen. Fyll røren i smurt og strødd form. Glatt til overflaten med slikkepott.
    4. Stek i nedre del av ovnen i 45 - 60 minutter. Avkjøl kaken før du hvelver den.
Tips!

Pakk kaken inn i cellofan og pynt med silkebånd. Det blir en flott jule- eller vertinnegave som kommer til å bli satt stor pris på!

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

  • Bente

    11 måneder siden
    Kjempefin oppskrift, har akkurat bakt og kaken ble perfekt. ??????

    Kommenter  (0)

    • Sindre , Kundekonsulent

      11 måneder siden
      Ingenting er som når baksten blir perfekt!



      Ønsker deg en riktig fin helg!

      Kommenter  (0)


  • Vivian

    1 år siden
    Kan man bruke mandler i stedet for nøtter?

    Kommenter  (0)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      1 år siden
      Hei Vivian, Du kan godt bytte ut med mandler, men det vil ikke smake helt likt av kaken som med andre nøtter :) Lykke til og god bakst!

      Kommenter  (0)


  • Si

    2 år siden
    I brødform tok kaka veldig mye lenger tid å steke, mulig å oppgi hvor mange liter som er anbefalt å bruke?

    Kommenter  (6)

    • Annicken Rønning Stenmark, Kokk og kundekonsulent

      2 år siden
      Hei Si, Anbefaler å bruke en prødform på 1,3 liter :) Håper det ikke tar like lang tid å steke nå, Lykke til! God jul.

      Kommenter  (0)


  • Pia I

    2 år siden
    Kan jeg bløtelegge frukten i litt konjakk eller rom? Eller tilsette en klunk i røra?

    Kommenter  (0)

    • Annicken Rønning Stenmark, Kokk og kundekonsulent

      2 år siden
      Hei Pia, Det er klart du kan bløtlegge frukten i litt konjakk eller rom :) Det blir nok veldig god smak på kaken. God bakst!

      Kommenter  (0)


Det er mye kjærlighet i god mat