Julens gode fruktkake
Middels•35 min min
Fruktkake er for mange en av julens viktigste ingredienser. Jo mer tørket frukt og nøtter, jo bedre blir den. Lag kaken tidlig, den kan modnes på et kjølig sted i flere måneder ( men ikke i fryseboks). Den blir bare mer og mer saftig ettersom frukten får gitt fra seg mer og mer væske. God holdbarhet!
Ingredienser
Antall porsjoner
Fruktkake
-
250 g
-
2 dlsukker
-
4 stkegg
-
4 ½ dlhvetemel
-
½ tssalt
-
1 ½ tsbakepulver
-
5 dltørket finhakket fruktblanding (rosiner, aprikoser, korinter, sukat, svisker)
-
1 dlcocktailbær
-
1 dlhakkede valnøtter
Slik gjør du det
-
1
Du trenger en kakeform eller brødform. Sett stekeovnen på 150 °C.
-
2
Rør smør og sukker hvitt og porøst. Tilsett eggene, ett av gangen, og rør godt mellom hver gang. Bland hvetemel, salt og bakepulver, og rør i den finhakkede frukten.
-
3
Del cocktailbærene i fire deler og bland i. Tilsett valnøttene og rør alt til røren sammen. Fyll røren i smurt og strødd form. Glatt til overflaten med slikkepott.
-
4
Stek i nedre del av ovnen i 45 - 60 minutter. Avkjøl kaken før du hvelver den.