
Vørterkake - Vørterbrød
Vørterkake hører for mange julen til. Den gode krydderduften som brer seg i huset når vørterkaken stekes gir julestemning. Vørterkake er morsom og populær gave å ha med bort.

Ingredienser
Antall porsjoner
2
Ingredienser
Fremgangsmåte
- 1
Bland rugmelet med halvparten av hvetemelet. Tilsett anis, koriander, nellik og pepper. Løs gjæren opp i lunken melk tilsatt sirup. Tilsett vørterøl og rør den lunkne væsken i melblandingen.
- 2
Elt deigen godt og tilsett mer hvetemel til deigen slipper bollen og er passe fast. Dekk med plast og la deigen heve på et lunt sted til dobbel størrelse, ca. 1 time.
- 3
Sett stekeovnen på 200 °C. Finn fram en stekeplate som du har smurt eller har på bakepapir.
- 4
Del deigen i to eller tre like emner. Elt inn rosiner og form til runde eller avlange brød. Sett brødene på smurt stekeovnsplate og la dem etterheve i ca. 30 minutter. Stek brødene nederst i ovnen i ca 40 minutter. Tips: Hvis du pensler vørterbrødene med vann idet de tas ut av stekeovnen blir de blanke oppå.
- 5
Server vørterkake med godt smør og ost på.
Tips
Istedenfor tradisjonelle krydder, kan man bruke ublandet gløgg sammen med vørterøl som deigveske.
Hev smaken med våre produkter
Flere fristende oppskrifter



