Skip to main content

Vørterkake - Vørterbrød

Enkel
1t 50min

Vørterkake hører for mange julen til. Den gode krydderduften som brer seg i huset når vørterkaken stekes gir julestemning. Vørterkake er morsom og populær gave å ha med bort.

3.7
(199)
Next ImageVørterkake - Vørterbrød

Ingredienser

Antall porsjoner

2

Ingredienser

500 g
siktet rugmel
1 ts
malt anis
1 ts
malt koriander
0.5 ts
malt nellik
1 ts
malt pepper
1 dl
mørk sirup
50 g
gjær
1 stk
vørterøl (flaske 33 cl)
500 g
hvetemel
2 dl
rosiner

Fremgangsmåte

  1. Bland rugmelet med halvparten av hvetemelet. Tilsett anis, koriander, nellik og pepper. Løs gjæren opp i lunken melk tilsatt sirup. Tilsett vørterøl og rør den lunkne væsken i melblandingen.

  2. Elt deigen godt og tilsett mer hvetemel til deigen slipper bollen og er passe fast. Dekk med plast og la deigen heve på et lunt sted til dobbel størrelse, ca. 1 time.

  3. Sett stekeovnen på 200 °C. Finn fram en stekeplate som du har smurt eller har på bakepapir.

  4. Del deigen i to eller tre like emner. Elt inn rosiner og form til runde eller avlange brød. Sett brødene på smurt stekeovnsplate og la dem etterheve i ca. 30 minutter. Stek brødene nederst i ovnen i ca 40 minutter. Tips: Hvis du pensler vørterbrødene med vann idet de tas ut av stekeovnen blir de blanke oppå.

  5. Server vørterkake med godt smør og ost på.

Trykk for å vurdere oppskriften

Tips

Istedenfor tradisjonelle krydder, kan man bruke ublandet gløgg sammen med vørterøl som deigveske.

Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter