
Olympiatoppens superbrød
Supergodt brød etter oppskriften til Olympiatoppens egen kokk Harald Haugen. Brødet blir ekstra godt og saftig med Biola®. Ingenting slår fersk brød med brunost!

Ingredienser
Antall porsjoner
2
Ingredienser
Til servering
Fremgangsmåte
- 1
Kok opp vann og hell det i en bakebolle sammen med solsikkekjernene. La stå i 10 minutter
- 2
Når vannet med solsikkekjerner har stått i 10 minutter blander du inn Biola, mel, gjær, nøtter og kruskakli. Elt på lavest hastighet i 5-6 minutter.
- 3
Ha i salt og elt videre i 4 minutter.
Tips
Ha gjerne i tørkede tranebær, rosiner eller valnøtter også.
- 4
La heve i ca. 30 minutter.
- 5
Form fine brød, og hev til deigen kjennes luftig, ca. 30-40 minutter.
- 6
Sett stekeovnen på 180 °C.
- 7
Stek brødene på nederste rille i ovnen i 40-50 minutter. Server nybakt brød med brunost.
Tips
Denne oppskriften gir 2 store eller 3 mindre brød. Lager du 3 små brød stekes de i ca. 40 minutter. 2 større brød trenger ca. 50 minutter i ovnen.