Olympiatoppens superbrød
Supergodt brød etter oppskriften til Olympiatoppens egen kokk Harald Haugen. Brødet blir ekstra godt og saftig med Biola®. Ingenting slår fersk brød med brunost!
Enkel•2 t 30 min•2 personer
Ingredienser
- 4 dl vann
- 1 dl solsikkekjerner
- 4 dl Biola® Naturell Laktosefri
- 7.5 dl hvetemel
- 7.5 dl sammalt hvete, grov
- 1 pakke tørrgjær
- 100 g hakkede hasselnøtter
- 4 ss kruskakli, (kan sløyfes)
- 2 ts salt
Til servering
- 1 stykk TINE® Gudbrandsdalsost
Slik gjør du
1
Kok opp vann og hell det i en bakebolle sammen med solsikkekjernene. La stå i 10 minutter
2
Når vannet med solsikkekjerner har stått i 10 minutter blander du inn Biola, mel, gjær, nøtter og kruskakli. Elt på lavest hastighet i 5-6 minutter.
3
Ha i salt og elt videre i 4 minutter.
TipsHa gjerne i tørkede tranebær, rosiner eller valnøtter også.
4
La heve i ca. 30 minutter.
5
Form fine brød, og hev til deigen kjennes luftig, ca. 30-40 minutter.
6
Sett stekeovnen på 180 °C.
7
Stek brødene på nederste rille i ovnen i 40-50 minutter. Server nybakt brød med brunost.
TipsDenne oppskriften gir 2 store eller 3 mindre brød. Lager du 3 små brød stekes de i ca. 40 minutter. 2 større brød trenger ca. 50 minutter i ovnen.