Skip to main content

Olympiatoppens superbrød

Enkel
2t 30min

Supergodt brød etter oppskriften til Olympiatoppens egen kokk Harald Haugen. Brødet blir ekstra godt og saftig med Biola®. Ingenting slår fersk brød med brunost!

3.8
(52)
Next ImageOlympiatoppens superbrød

Ingredienser

Antall porsjoner

2

Ingredienser

4 dl
vann
1 dl
solsikkekjerner
7.5 dl
hvetemel
7.5 dl
sammalt hvete, grov
1 pakke
tørrgjær
100 g
hakkede hasselnøtter
4 ss
kruskakli (kan sløyfes)
2 ts
salt

Til servering

Fremgangsmåte

  1. Kok opp vann og hell det i en bakebolle sammen med solsikkekjernene. La stå i 10 minutter

  2. Når vannet med solsikkekjerner har stått i 10 minutter blander du inn Biola, mel, gjær, nøtter og kruskakli. Elt på lavest hastighet i 5-6 minutter.

  3. Ha i salt og elt videre i 4 minutter.

    Tips

    Ha gjerne i tørkede tranebær, rosiner eller valnøtter også.

  4. La heve i ca. 30 minutter.

  5. Form fine brød, og hev til deigen kjennes luftig, ca. 30-40 minutter.

  6. Sett stekeovnen på 180 °C.

  7. Stek brødene på nederste rille i ovnen i 40-50 minutter. Server nybakt brød med brunost.

Trykk for å vurdere oppskriften

Tips

Denne oppskriften gir 2 store eller 3 mindre brød. Lager du 3 små brød stekes de i ca. 40 minutter. 2 større brød trenger ca. 50 minutter i ovnen.

Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter