Grovt brød med Kesam®
Med Kesam® i brøddeigen får du saftige og gode brød som metter. Dessuten holder brødene seg ferske og gode lenger.
Enkel•2 t 40 min•2 personer
Ingredienser
- 50 g gjær
- 5 dl lunkent vann
- 1.5 ts salt
- 3 ss olje
- 300 g Kesam® Naturell Laktosefri, (1 beger)
- 50 g linfrø
- 50 g hvetekli
- 50 g hvetekim
- 100 g sammalt rug, fin
- 200 g sammalt hvete, fin
- 500 g hvetemel
Slik gjør du
1
Rør ut gjæren i lunkent vann. Tilsett Kesam®, linfrø, hvetekli, hvetekim, sammalt rug fin, sammalt hvete fin, salt, olje og mesteparten av hvetemelet.
TipsDu kan fint bruke TINE Kesam® Mager i stedet for Original
2
Elt deigen i ca 8 minutter. Bruk gjerne en kjøkkenmaskin. Deigen skal være litt bløt.
TipsBrødene blir luftigere dersom du har en lett bløt deig. Er den for bløt, kan du tilsette litt og litt hvetemel.
3
Dekk til med plast og la deigen heve på et lunt sted til dobbel størrelse. Det vil ta en times tid.
4
Form deigen til to brød og legg brødene i smurte brødformer.
5
Etterhhev brødene på et lunt sted i ca 40 minutter.
6
Stek brødene på nederste rille i ovnen ved 200 °C i ca 45 minutter.
TipsSkjær halve brød i skiver og frys ned slik at du har fryseren full av brød du kan tine opp etter behov.