Sveler med syrnet melk

Sveler med syrnet melk

Kommentarer 4
  • Enkel
  • 40 min
Oppskrift på små, tykke sveler er så godt som uimotståelige. Svelene er perfekt kosemat og er også fine å ha med seg i sekken på tur. Toppingen kan varieres i det uendelige; både sukker, smør, syltetøy, bær, rømme, kesam, sirup og brunost er sikre vinnere til sveler.

Antall porsjoner

Ingredienser

Sveler

3 stk egg
2 dl sukker
9 dl TINE Skumma Kulturmjølk
4 ss smeltet TINE Meierismør
1 ts natron
½ ts hornsalt
8 dl hvetemel

Servering

3 dl bringebær
1 stk granateple
2 dl ferdig sjokoladesaus

Slik gjør du det

    1. Smelt smøret. Visp deretter luftig eggedosis av egg og sukker. Tilsett så Skumma Kulturmjølk og det smeltede smøret.
    2. Bland mel, natron og hornsalt og sikt det i eggedosisen. Bland alt til en klumpfri røre. La gjerne røren svelle (hvile) i 20 minutter før steking.
    3. Varm stekepanne eller en takke til middels varme og legg i en liten øse med røre. Stek svelene på begge sider til de er gyldne og fine.
    4. Server dem nystekte, med bringebær, granateple og sjokoladesaus. Det er også godt med syltetøy og rømme eller vaniljekesam til.
Tips!

Har du stekepanne med et slippbelegg er det i utgangspunktet ikke nødvendig med smør i pannen og du får et jevnere stekeresultat. Samtidig tilfører smør en god smak

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

  • Ds

    2 år siden
    Blir disse like gode om jeg bruker vanlig kulturmelk som skumma kultur?

    Kommenter  (0)


  • Rasa

    3 år siden
    2dl sukker???

    Kommenter  (0)

    • Øyvind , stolt kokk og baker,

      3 år siden
      Hei Rasa, Sukkeret har en positiv effekt på fargen og smaken på svelene :) Denne oppskriften er, i tillegg, ganske stor, så 2 dl sukker stemmer. Lykke til!

      Kommenter  (3)

      • Magnhild Flytør

        2 år siden
        Svelene blir like bra med vanlig kultur og bare en fjerdedel sukker ,heller en teskje salt og uten smør. Prøve .jeg har nettop laget røre for martna her og den har blitt godt likt i tjue å som lapper.

        Kommenter  (0)


Det er mye kjærlighet i god mat