Sveler med syrnet melk
Enkel•40 min min
Oppskrift på små, tykke sveler er så godt som uimotståelige. Svelene er perfekt kosemat og er også fine å ha med seg i sekken på tur. Toppingen kan varieres i det uendelige; både sukker, smør, syltetøy, bær, rømme, kesam, sirup og brunost er sikre vinnere til sveler.
Ingredienser
Antall porsjoner
Sveler
-
3 stkegg
-
2 dlsukker
-
9 dl
-
4 sssmeltet TINE® Meierismør
-
1 tsnatron
-
½ tshornsalt
-
8 dlhvetemel
Servering
-
3 dlbringebær
-
1 stkgranateple
-
2 dlferdig sjokoladesaus
Slik gjør du det
-
1
Smelt smøret. Visp deretter luftig eggedosis av egg og sukker. Tilsett så Skumma Kulturmjølk og det smeltede smøret.
-
2
Bland mel, natron og hornsalt og sikt det i eggedosisen. Bland alt til en klumpfri røre. La gjerne røren svelle (hvile) i 20 minutter før steking.
-
3
Varm stekepanne eller en takke til middels varme og legg i en liten øse med røre. Stek svelene på begge sider til de er gyldne og fine.
-
4
Server dem nystekte, med bringebær, granateple og sjokoladesaus. Det er også godt med syltetøy og rømme eller vaniljekesam til.