Sveler med syrnet melk

Sveler med syrnet melk

4
77
Enkel40 min
Oppskrift på små, tykke sveler er så godt som uimotståelige. Svelene er perfekt kosemat og er også fine å ha med seg i sekken på tur. Toppingen kan varieres i det uendelige; både sukker, smør, syltetøy, bær, rømme, kesam, sirup og brunost er sikre vinnere til sveler.

Ingredienser

Antall porsjoner

Sveler

Servering

  • 3 dl
    bringebær
  • 1 stk
    granateple
  • 2 dl
    ferdig sjokoladesaus

Slik gjør du det

  1. 1

    Smelt smøret. Visp deretter luftig eggedosis av egg og sukker. Tilsett så Skumma Kulturmjølk og det smeltede smøret.

  2. 2

    Bland mel, natron og hornsalt og sikt det i eggedosisen. Bland alt til en klumpfri røre. La gjerne røren svelle (hvile) i 20 minutter før steking.

  3. 3

    Varm stekepanne eller en takke til middels varme og legg i en liten øse med røre. Stek svelene på begge sider til de er gyldne og fine.

  4. 4

    Server dem nystekte, med bringebær, granateple og sjokoladesaus. Det er også godt med syltetøy og rømme eller vaniljekesam til.

Tips

Har du stekepanne med et slippbelegg er det i utgangspunktet ikke nødvendig med smør i pannen og du får et jevnere stekeresultat. Samtidig tilfører smør en god smak

Del denne oppskriften: