Amerikanske pannekaker med syrnet melk

Amerikanske pannekaker med bacontopping

Kommentarer 10
  • Enkel
  • 45 min
Denne oppskriften på amerikanske pannekaker vil nok fort bli en favoritt til helgefrokosten. Klassikeren er å toppe pannekakene med sirup og bær, men her varierer vi med sprøstekt bacon.

Ingredienser

Antall porsjoner

3 stk egg
3 dl TINE Skumma Kulturmjølk
3 ss sukker
1 ts natron
3 ½ dl hvetemel
½ ts salt
60 g smeltet TINE Meierismør
3 ss TINE Meierismør til steking
200 g tykke baconskiver
1 dl lønnesirup

Slik gjør du det

    1. Smelt smøret. Skill egg og pisk eggeplommer i en stor bolle. Ha i Skumma Kulturmjølk, sukker, natron, mel og salt mens du visper.
    2. Pisk inn smeltet smør. Stivpisk eggehviter og vend inn i røra. La gjerne røren svelle (hvile) i 20 minutter før steking.
    3. Stek pannekakene i en stekepanne med litt smør, på middels varme. Snu dem etter 2 - 3 minutter, når det begynner å boble på overflaten. Stek dem raskt på den andre siden.
    4. Ha bacon i en tørr stekepanne og varm sakte opp. Når fettet har begynt å slippe fra baconskivene, skrur du opp varmen. Stek til det er sprøstekt. Server pannekakene med bacon og lønnesirup.
Tips!

Istedenfor bacon, kan du bruke frukt og bær. 

Kommentar

Kommentarer

  • Selma

    2 år siden
    Må man ha eggehvite i pannekakene?

    Kommenter  (0)


  • Emmy

    2 år siden
    Hvor mange pannekaker er 1 posjon?

    Kommenter  (0)

    • Øyvind , stolt kokk og baker,

      2 år siden
      Hei Emmy, Det vil variere alt ettersom hvor store du lager de, men du bør få mellom 12 og 15 pannekaker. Lykke til :)

      Kommenter  (0)


  • kristoffer

    3 år siden
    Her MÅ det være feil i oppskriften, har sjekket mange andre oppskrifter. Det er for lite mel i denne.

    Kommenter  (9)

    • Øyvind , stolt kokk og baker,

      3 år siden
      Hei Kristoffer, Jeg har laget denne oppskriften flere ganger jeg, og perfekt resultat hver gang. Men du kan selvsagt ha i ekstra hvetemel dersom du foretrekker tykkere pannekakerøre. Lykke til :)

      Kommenter  (3)

    • Hobbykoker

      3 år siden
      Bytt ut TS med DL på hvetemel så går det bra. Feil benevnelse i oppskriften.

      Kommenter  (2)


  • Aurora

    3 år siden
    Hei! Kan natron erstattes med bakepulver?

    Kommenter  (5)

    • Øyvind , stolt kokk og baker,

      3 år siden
      Hei Aurora, Du kan bruke bakepulver men det vil fungere best med natron, siden oppskriften inneholder syrnet melk. En gyllen huskeregel er at du bruker Natron når det er syrnet melk eller yoghurt i oppskriften - men du bruker bakepulver ellers. Lykke til :)

      Kommenter  (1)


  • Else Marie Danielsen

    3 år siden
    Prøvde meg på disse pannekakene ..men kan vel ikke vere seriøst att d ska kun ver 3 1/3 tsmel?

    Kommenter  (8)

    • Øyvind , stolt kokk og baker,

      3 år siden
      Hei Else Marie, Joda det stemmer at du kun skal ha 3 til 4 ts med hvetemel. Disse pannekakene har så mye egg i seg, at de blir "stive" av eggene. Lykke til :)

      Kommenter  (6)


Det er mye kjærlighet i god mat