Amerikanske pannekaker med syrnet melk

Amerikanske pannekaker med bacontopping

10
  • Enkel
  • 45 min
Denne oppskriften på amerikanske pannekaker vil nok fort bli en favoritt til helgefrokosten. Klassikeren er å toppe pannekakene med sirup og bær, men her varierer vi med sprøstekt bacon.

Ingredienser

3 stk egg
3 dl TINE Skumma Kulturmjølk
3 ss sukker
1 ts natron
3 ½ dl hvetemel
½ ts salt
60 g smeltet TINE Meierismør
3 ss TINE Meierismør til steking
200 g tykke baconskiver
1 dl lønnesirup

Slik gjør du det

    1. Smelt smøret. Skill egg og pisk eggeplommer i en stor bolle. Ha i Skumma Kulturmjølk, sukker, natron, mel og salt mens du visper.
    2. Pisk inn smeltet smør. Stivpisk eggehviter og vend inn i røra. La gjerne røren svelle (hvile) i 20 minutter før steking.
    3. Stek pannekakene i en stekepanne med litt smør, på middels varme. Snu dem etter 2 - 3 minutter, når det begynner å boble på overflaten. Stek dem raskt på den andre siden.
    4. Ha bacon i en tørr stekepanne og varm sakte opp. Når fettet har begynt å slippe fra baconskivene, skrur du opp varmen. Stek til det er sprøstekt. Server pannekakene med bacon og lønnesirup.
Tips

Istedenfor bacon, kan du bruke frukt og bær. 

Kommentarer

  • Selma

    3 år siden
    Må man ha eggehvite i pannekakene?

     (0)


Det er mye kjærlighet i god mat