Amerikanske pannekaker med syrnet melk

Amerikanske pannekaker med bacontopping

13
86
Enkel45 min
Denne oppskriften på amerikanske pannekaker vil nok fort bli en favoritt til helgefrokosten. Klassikeren er å toppe pannekakene med sirup og bær, men her varierer vi med sprøstekt bacon.

Ingredienser

Antall porsjoner

Slik gjør du det

  1. 1

    Smelt smøret. Skill egg og pisk eggeplommer i en stor bolle. Ha i Kefir, sukker, natron, mel og salt mens du visper.

  2. 2

    Pisk inn smeltet smør. Stivpisk eggehviter og vend inn i røra. La gjerne røren svelle (hvile) i 20 minutter før steking.

  3. 3

    Stek pannekakene i en stekepanne med litt smør, på middels varme. Snu dem etter 2 - 3 minutter, når det begynner å boble på overflaten. Stek dem raskt på den andre siden.

  4. 4

    Ha bacon i en tørr stekepanne og varm sakte opp. Når fettet har begynt å slippe fra baconskivene, skrur du opp varmen. Stek til det er sprøstekt. Server pannekakene med bacon og lønnesirup.

Tips

Istedenfor bacon, kan du bruke frukt og bær. 

Del denne oppskriften: