
Eltefrie rundstykker med kefir og brunost
Enkel•60 min25 min
Ingredienser
Antall stykker
-
300 g
-
1 poseMøllerens Kornbrød
-
50 gbakepulver (ca. 4 ss)
-
1 l
Slik gjør du det
-
1
Riv eller del opp brunost i biter.
-
2
Hell Møllerens kornbrød og bakepulver i en bakebolle. Tilsett litt og litt av brunosten og rør om slik at melblandingen omslutter osten.
-
3
Tilsett kefir og bland alle ingredienser godt sammen for hånd eller i en kjøkkenmaskin, deigen skal være våt og klissete.
-
4
Sett ovnen på 210 ºC før du begynner å bake ut rundstykkene. Hvis du ikke skal steke dem med det samme, bør deigen stå i kjøleskapet frem til den skal bakes ut. Over natten går også fint.
Tips
Er det ikke plass i kjøleskapet, kan deigen stå på kjøkkenbenken. Rundstykkene flyter da litt utover ved steking, men smaker like godt.
-
5
Dekk to stekeplater med bakepapir. Bruk en slikkepott, isskje eller vanlig spiseskje til å forme 24 rundstykker.
-
6
Stek rundstykkene midt i ovnen i ca. 25 minutter. Avkjøl på rist.