Eltefrie rundstykker med kefir og brunost
Klar for noe raskt og enkelt til matpakka eller til frokosten? Disse eltefrie rundstykkene lager nærmest seg selv. Med kun fire ingredienser får du smakfulle rundstykker iblandet brunost som pålegg. Kefir gir ekstra fylde og syrlig smak. Rundstykkene kan gjerne fryses, og så tiner de i matboksen på vei til skole eller jobb.

Ingredienser
Slik gjør du
- 1Riv eller del opp brunost i biter. 
- 2Hell Møllerens kornbrød og bakepulver i en bakebolle. Tilsett litt og litt av brunosten og rør om slik at melblandingen omslutter osten. 
- 3Tilsett kefir og bland alle ingredienser godt sammen for hånd eller i en kjøkkenmaskin, deigen skal være våt og klissete. 
- 4Sett ovnen på 210 ºC før du begynner å bake ut rundstykkene. Hvis du ikke skal steke dem med det samme, bør deigen stå i kjøleskapet frem til den skal bakes ut. Over natten går også fint. Tips Er det ikke plass i kjøleskapet, kan deigen stå på kjøkkenbenken. Rundstykkene flyter da litt utover ved steking, men smaker like godt.
- 5Dekk to stekeplater med bakepapir. Bruk en slikkepott, isskje eller vanlig spiseskje til å forme 24 rundstykker. 
- 6Stek rundstykkene midt i ovnen i ca. 25 minutter. Avkjøl på rist. 
Tips




