Pannebrød med kefir og brunost
Visste du at du kan lage brød i stekepannen? Med pannebrød er veien kort til nystekt brød både til frokost og kvelds. Pannebrødene er iblandet brunost, som gjør dem spiseklare rett fra pannen.
Enkel•30 min•12 personer
Ingredienser
- 125 g TINE® Gudbrandsdalsost, , revet
- 500 g Møllerens Kornbrød
- 10 g bakepulver, (ca. 2,5 ts)
- 100 g solsikkekjerner, eller gresskarkjerner
- 5 dl TINE® Kefir Økologisk
- 2.5 dl vann
Slik gjør du
1
Riv kjøleskapskald brunost.
2
Bland Møllerens kornbrød, bakepulver og solsikke- og/eller gresskarkjerner i en bakebolle. Tilsett litt og litt av brunosten og rør om slik at melblandingen omslutter osten.
3
Bland inn kefir og vann i det tørre og rør sammen.
TipsHell vannet i kefir-kartongen, rist, så får du med deg alt av kefiren.
4
Fordel 2-3 spiseskjeer røre i en stekepanne eller på en takke. Trykk røren eventuelt litt ut med baksiden av en våt spiseskje til ønsket størrelse.
5
Stek pannebrødene på middels varme til de er gylne på begge sider.
TipsPannebrødene kan fryses. De kan da varmes i 2 minutter i en brødrister.
TipsTil denne oppskriften er det fint å bruke opp brunostrester. Ta vare på brunostrestene i fryseren og bruk som naturlig søtning i bakverk, revet over havregrøt eller i vaffelrøren.