Lefse med brunostkrem
Enkel•60 min min
Ingredienser
Antall stykker
LEFSER
-
5 dl
-
75 g
-
1 sssukker
-
½ tsbakepulver
-
½ tshornsalt
-
1 ⅖ lhvetemel , pluss ekstra mel til utbaking
BRUNOSTKREM
-
100 gsukker
-
200 g
-
1 sskanel
-
150 g
TIL SERVERING
-
3 dl
Slik gjør du det
-
1
Smelt smør og ha i melk. Rør til godt blandet.
-
2
Bland sukker, bakepulver, hornsalt og hvetemel i en bolle, hell i melkeblandingen og bland forsiktig sammen med hendene til deigen så vidt holder sammen.
-
3
Del i små emner, ca. 85 g per stykk, og form til boller. La dem hvile under et fuktig klede og plastfolie, ca. 20 minutter.
-
4
Ha godt med mel på et bakebord eller en voksduk og kjevle ut tynne lefser. Stek lefsene på begge sider i en stor varm jernpanne eller på en takke.
-
5
Dekk de ferdigstekte lefsene med et varmt og fuktig klede mellom lagene slik at de holder seg myke.
Tips
Skal du servere lefsene med en gang kan du smøre brunostkremen direkte på lefsene, brette sammen og servere.
-
6
Pisk sammen sukker, romtemperert smør og kanel sammen. Riv brunosten på et rivjern og bland inn. Kjør gjerne blandingen med en stavmikser så den blir helt jevn.
-
7
Smør lefsene med brunostkremen, dryss litt ekstra brunost på og server med rømme.