Lefse med brunostkrem

Lefse med brunostkrem

Kommentarer 0
  • Enkel
  • 60 min
Du trenger verken takke eller masse erfaring for å lage lefser med denne oppskriften. Smurt med brunostkrem blir dette en super vri på møsbrømlefse.

Ingredienser

Antall porsjoner

LEFSER

5 dl Tinemelk® Helmelk 3,5 % fett
75 g TINE Meierismør
1 ss sukker
½ ts bakepulver
½ ts hornsalt
1 ⅖ l hvetemel , pluss ekstra mel til utbaking

BRUNOSTKREM

100 g sukker
200 g TINE Meierismør
1 ss kanel
150 g TINE Gudbrandsdalsost Original

TIL SERVERING

3 dl TINE Lettrømme 18 %

Slik gjør du det

    1. Smelt smør og ha i melk. Rør til godt blandet.
    2. Bland sukker, bakepulver, hornsalt og hvetemel i en bolle, hell i melkeblandingen og bland forsiktig sammen med hendene til deigen så vidt holder sammen.
    3. Del i små emner, ca. 85 g per stykk, og form til boller. La dem hvile under et fuktig klede og plastfolie, ca. 20 minutter.
    4. Ha godt med mel på et bakebord eller en voksduk og kjevle ut tynne lefser. Stek lefsene på begge sider i en stor varm jernpanne eller på en takke.
    5. Dekk de ferdigstekte lefsene med et varmt og fuktig klede mellom lagene slik at de holder seg myke.
      Tips!

      Skal du servere lefsene med en gang kan du smøre brunostkremen direkte på lefsene, brette sammen og servere.

    6. Pisk sammen sukker, romtemperert smør og kanel sammen. Riv brunosten på et rivjern og bland inn. Kjør gjerne blandingen med en stavmikser så den blir helt jevn.
    7. Smør lefsene med brunostkremen, dryss litt ekstra brunost på og server med rømme.
Tips!

Disse lefsene kan fint stekes i panne, men har du en takke kan du lage skikkelig store lefser.  Du kan også bruke ferdigkjøpte lefser. Varm dem lett i ovnen pakket inn i folie før servering.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

Det er mye kjærlighet i god mat