Brunost-cookies

(52)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

  • Steketid

Velsmakende, myke kjeks med brunost. Perfekte med et stort glass melk.

Antall stykker

Ingredienser

100 gTINE Meierismør
2 dlbrunt sukker
2 stkegg
2 ½ dlhvetemel
1 dlhavregryn
1 tsvaniljesukker
1 tsbakepulver
150 gTINE Gudbrandsdalsost Original
1 ½ dlmandler
2 dlrosiner

Slik gjør du det

    1. Sett ovnen på 180 °C. Pisk romtemperert smør og brunt sukker luftig. Tilsett egg, ett av gangen, og bland godt.
    2. Tilsett hvetemel, havregryn, vaniljesukker og bakepulver og rør til en jevn deig.
    3. Skjær brunost i biter og hakk mandler, og rør inn i deigen med rosiner. Bruk en spiseskje og sett deigen i klumper utover et stekebrett dekket med bakepapir. La det være litt rom mellom hver for de renner litt utover.

      Tips:

      Du kan bytte ut rosinene med annen tørket frukt eller bær og nøttene med sjokolade om ønskelig.

    4. Stek i ovnen i 10-12 minutter eller til gylne. De skal være litt myke i midten. Avkjøl på rist.

Tips:

Lag gjerne kjeksene på forhånd og oppbevar dem i en lufttett boks.

Kommentarer

  Legg til kommentar