
Kjempegode havrekjeks
Her er oppskrift på noen nydelige havrekjeks som er veldig enkle å bake. Men husk at du må starte baksten dagen i forveien. Kornkjeks smaker veldig godt med smør og ekte geitost på. Perfekt til jul!

Ingredienser
Antall porsjoner
Ingredienser
Fremgangsmåte
- 1
Smelt smøret, ha i sukker og melk. Hell det over grynene og la det stå kaldt en god stund, gjerne til neste dag.
- 2
Sett stekeovnen på 185 °C.
- 3
Bland bakepulveret i litt av melet og bland dette inn i grynmassen. Kna inn så mye mel at den kan kjevles ut til en tynn leiv. 2-3 mm tykk.
- 4
Stikk ut runde kjeks med et glass eller skjær frikanter. Prikk kjeksene med gaffel og stek dem gylne, ca. 12 - 15 minutter. Avkjøl på rist.
Tips
Pass på så de ikke brenner seg. Senk eventuelt temperaturen litt og stek til kjeksen blir gylne.
- 5
Oppbevar kjeksene i en tett boks.
Tips
Fyll en pen boks eller et Norgesglass med kjeks og ta med til venner. Det er en populær gave å gi bort sammen med for eksempel en god ost.
Hev smaken med våre produkter
Flere fristende oppskrifter



