Skip to main content

Kjempegode havrekjeks

Enkel
40min

Her er oppskrift på noen nydelige havrekjeks som er veldig enkle å bake. Men husk at du må starte baksten dagen i forveien. Kornkjeks smaker veldig godt med smør og ekte geitost på. Perfekt til jul!

3.7
(466)
Next ImageKjempegode havrekjeks

Ingredienser

Antall porsjoner

Ingredienser

150 g
sukker
500 g
havregryn
5 ts
bakepulver
400 g
hvetemel

Fremgangsmåte

  1. Smelt smøret, ha i sukker og melk. Hell det over grynene og la det stå kaldt en god stund, gjerne til neste dag.

  2. Sett stekeovnen på 185 °C.

  3. Bland bakepulveret i litt av melet og bland dette inn i grynmassen. Kna inn så mye mel at den kan kjevles ut til en tynn leiv. 2-3 mm tykk.

  4. Stikk ut runde kjeks med et glass eller skjær frikanter. Prikk kjeksene med gaffel og stek dem gylne, ca. 12 - 15 minutter. Avkjøl på rist.

    Tips

    Pass på så de ikke brenner seg. Senk eventuelt temperaturen litt og stek til kjeksen blir gylne.

  5. Oppbevar kjeksene i en tett boks.

Trykk for å vurdere oppskriften

Tips

Fyll en pen boks eller et Norgesglass med kjeks og ta med til venner. Det er en populær gave å gi bort sammen med for eksempel en god ost.

Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter