Kjempegode havrekjeks

Kjempegode havrekjeks

54
  • Enkel
  • 40 min
Her er oppskrift på noen nydelige havrekjeks som er veldig enkle å bake. Men husk at du må starte baksten dagen i forveien. Kornkjeks smaker veldig godt med smør og ekte geitost på. Perfekt til jul!

Ingredienser

375 g TINE Meierismør
150 g sukker
5 dl Tinemelk® Helmelk 3,5 % fett
500 g havregryn
5 ts bakepulver
400 g hvetemel

Slik gjør du det

    1. Smelt smøret, ha i sukker og melk. Hell det over grynene og la det stå kaldt en god stund, gjerne til neste dag.
    2. Sett stekeovnen på 185 °C.
    3. Bland bakepulveret i litt av melet og bland dette inn i grynmassen. Kna inn så mye mel at den kan kjevles ut til en tynn leiv. 2-3 mm tykk.
    4. Stikk ut runde kjeks med et glass eller skjær frikanter. Prikk kjeksene med gaffel og stek dem gylne, ca. 12 - 15 minutter. Avkjøl på rist.
      Tips

      Pass på så de ikke brenner seg. Senk eventuelt temperaturen litt og stek til kjeksen blir gylne.

    5. Oppbevar kjeksene i en tett boks.
Tips

Fyll en pen boks eller et Norgesglass med kjeks og ta med til venner. Det er en populær gave å gi bort sammen med for eksempel en god ost.

Kommentarer

  • Trude

    9 dager siden
    Skal det bakes med lettkokt eller store havregryn?
    Hilsen Trude

     (0)

    • Marit , Kokk og Kundekonsulent

      6 dager siden
      Du kan gjerne bruke den lettkokte! :)

       (0)


Det er mye kjærlighet i god mat