Kjempegode havrekjeks

Kjempegode havrekjeks

Kommentarer 52
  • Enkel
  • 40 min
Her er oppskrift på noen nydelige havrekjeks som er veldig enkle å bake. Men husk at du må starte baksten dagen i forveien. Kornkjeks smaker veldig godt med smør og ekte geitost på. Perfekt til jul!

Ingredienser

Antall porsjoner

375 g TINE Meierismør
150 g sukker
5 dl Tinemelk® Helmelk 3,5 % fett
500 g havregryn
5 ts bakepulver
400 g hvetemel

Slik gjør du det

    1. Smelt smøret, ha i sukker og melk. Hell det over grynene og la det stå kaldt en god stund, gjerne til neste dag.
    2. Sett stekeovnen på 185 °C.
    3. Bland bakepulveret i litt av melet og bland dette inn i grynmassen. Kna inn så mye mel at den kan kjevles ut til en tynn leiv. 2-3 mm tykk.
    4. Stikk ut runde kjeks med et glass eller skjær frikanter. Prikk kjeksene med gaffel og stek dem gylne, ca. 12 - 15 minutter. Avkjøl på rist.
      Tips!

      Pass på så de ikke brenner seg. Senk eventuelt temperaturen litt og stek til kjeksen blir gylne.

    5. Oppbevar kjeksene i en tett boks.
Tips!

Fyll en pen boks eller et Norgesglass med kjeks og ta med til venner. Det er en populær gave å gi bort sammen med for eksempel en god ost.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

  • Karolina

    9 måneder siden
    Hvor mange kjeks får man ut av en porsjon?

    Kommenter  (0)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      9 måneder siden
      Hei Karolina,

      Ser at Marianne lenger ned i kommentarene fikk 85+ stykk kjeks ut av sin deig, men det kommer an på hvor store du lager kjeksene :) Lykke til og god bakst!

      Kommenter  (0)


  • Anonym

    2 år siden
    Må disse stå 24 timer? Kan de stå i noen timer?:)

    Kommenter  (154)


  • Anonym

    2 år siden
    Må disse stå 24 timer? Kan de stå i noen timer?:)

    Kommenter  (32)


  • Anonym

    2 år siden
    Må disse stå 24 timer? Kan de stå i noen timer?:)

    Kommenter  (25)


  • Anonym

    2 år siden
    Må disse stå 24 timer? Kan de stå i noen timer?:)

    Kommenter  (3)


  • Anonym

    2 år siden
    Må disse stå 24 timer? Kan de stå i noen timer?:)

    Kommenter  (9)


  • Anonym

    2 år siden
    Må disse stå 24 timer? Kan de stå i noen timer?:)

    Kommenter  (1)


  • Anonym

    2 år siden
    Må disse stå 24 timer? Kan de stå i noen timer?:)

    Kommenter  (6)


  • Anonym

    2 år siden
    Må disse stå 24 timer? Kan de stå i noen timer?:)

    Kommenter  (2)

    • Annicken Rønning Stenmark, Kokk og kundekonsulent

      2 år siden
      Hei, Grynene må stå i flere timer gjerne over natten slik at de trekker til seg nok med vann :) Så jeg anbefaler at de står minst 8 timer. Lykke til!

      Kommenter  (0)

      • Liv Olaug

        12 måneder siden
        Hei. Lurer på om disse havrekjeksene bare skal stekes ved 155 grader. De virket ikke stekt etter den tiden i min ovn. Ser andre kjeks skal stekes på 190 grader, men de skal kanskje være så lyse??
        Vennlig hilsen Liv.

        Kommenter  (0)

        • Annicken , Kokk og kundekonsulent

          12 måneder siden
          Hei Liv,

          Havrekjeksene er veldig lyse på farge, så 155 grader skal være nok :)God bakst!

          Kommenter  (0)


  • Marie Monsen

    2 år siden
    Om man skal bake og gi bort i julegave feks, bør de fryses om det er slik at de må spises innen 5-7 dager? Tenkte å bake en stund før jul.

    Kommenter  (0)

    • Annicken Rønning Stenmark, Kokk og kundekonsulent

      2 år siden
      Hei Marie, Anbefaler at disse blir lagd rett før om du skal gi de bort i gave:) Hvis du fryser kjekesene kan de bli seige og må spises 1 døgn eller 2 etter opptining. Lykke til!

      Kommenter  (3)


Det er mye kjærlighet i god mat