Kjempegode havrekjeks
Enkel•40 min min
Her er oppskrift på noen nydelige havrekjeks som er veldig enkle å bake. Men husk at du må starte baksten dagen i forveien. Kornkjeks smaker veldig godt med smør og ekte geitost på. Perfekt til jul!
Ingredienser
Antall porsjoner
-
375 g
-
150 gsukker
-
5 dl
-
500 ghavregryn
-
5 tsbakepulver
-
400 ghvetemel
Slik gjør du det
-
1
Smelt smøret, ha i sukker og melk. Hell det over grynene og la det stå kaldt en god stund, gjerne til neste dag.
-
2
Sett stekeovnen på 185 °C.
-
3
Bland bakepulveret i litt av melet og bland dette inn i grynmassen. Kna inn så mye mel at den kan kjevles ut til en tynn leiv. 2-3 mm tykk.
-
4
Stikk ut runde kjeks med et glass eller skjær frikanter. Prikk kjeksene med gaffel og stek dem gylne, ca. 12 - 15 minutter. Avkjøl på rist.
Tips
Pass på så de ikke brenner seg. Senk eventuelt temperaturen litt og stek til kjeksen blir gylne.
-
5
Oppbevar kjeksene i en tett boks.