Hjemmebakte havrekjeks

Hjemmebakte havrekjeks

30
  • Enkel
  • 40 min
Hjemmelagde havrekjeks er helt nydelig og perfekt å unne seg til kveldskosen, med litt brunost eller annen god ost på. Mange har den også som et fast innslag i julebaksten. Uansett bruk, dette er kjeks som når man først har fått smaken på det, lager om og om igjen! Husk å la deigen stå kaldt en god stund, gjerne natten over, slik at den blir enklere å kjevle ut.

Ingredienser

250 g TINE Meierismør
250 g havregryn
250 g hvetemel
150 g sukker
1 ½ dl Tinemelk® Helmelk 3,5 % fett eller Lett
2 ts hornsalt

Slik gjør du det

    1. Smelt smøret på middels varme og bland i melken. I en bolle blander du alle de tørre ingrediensene og tilsett så væsken.
    2. La deigen hvile i kjøleskap til den er god og kald og dermed lett å kjevle, gjerne natten over. Sett stekeovnen på 190 °C ca et kvarter før steking, og finn fram et stekebrett dekket med bakepapir.
    3. Kjevle ut deigen til en pass tynn leiv. Med et glass, eller noe annet rundt, på ca 8 cm diameter, stikker du ut runde kjeks. Prikk kjeksene med gaffel før du steker dem gylne i ca 10-12 minutter midt i ovnen. Avkjøl på rist.
    4. Hjemmelagde havrekjeks bør oppbevares i en tett boks.
    5. Hjemmelagde havrekjeks bør oppbevares i en tett boks.
Tips

Tilsett gjerne 0,75 dl rosiner og 2 ts kanel dersom du ønsker en litt annerledes vri på havrekjeksene dine. 100 g hakket sjokolade er en annen variant, som er perfekt for søtmonser!

Kommentarer

  • Hans-Olav

    1 måneder siden
    Kan man bruke glutenfrie havregryn og samme forhold av de andre ingrediensene?

     (0)

    • Marit , Kokk og Kundekonsulent

      28 dager siden
      Det skal gå fin fint, Hans-Olav!

      Husk at det er gluten i hvetemel, så om du vil ha det helt glutenfritt, så må du bytte ut med glutenfritt mel. :)

       (0)

      • Omer

        3 dager siden
        Må man ha med hornsalt
        Og hvorfor

         (0)

        • Ann Helen

          3 dager siden
          For å få kjeksen mer sprø. Bakepulver og natron har ikke samme effekt på sprøhet. Utvidet forklaring kan leses om her:
          https://www.naturfag.no/artikkel/vis.html?tid=1087336

           (0)


Det er mye kjærlighet i god mat