Hjemmebakte havrekjeks

Hjemmebakte havrekjeks

61
557
Enkel40 min
Hjemmelagde havrekjeks er helt nydelig og perfekt å unne seg til kveldskosen, med litt brunost eller annen god ost på. Mange har den også som et fast innslag i julebaksten. Uansett bruk, dette er kjeks som når man først har fått smaken på det, lager om og om igjen! Husk å la deigen stå kaldt en god stund, gjerne natten over, slik at den blir enklere å kjevle ut.

Ingredienser

Antall porsjoner

Slik gjør du det

 1. 1

  Smelt smøret på middels varme og bland i melken. I en bolle blander du alle de tørre ingrediensene og tilsett så væsken.

 2. 2

  La deigen hvile i kjøleskap til den er god og kald og dermed lett å kjevle, gjerne natten over. Sett stekeovnen på 190 °C ca et kvarter før steking, og finn fram et stekebrett dekket med bakepapir.

 3. 3

  Kjevle ut deigen til en pass tynn leiv. Med et glass, eller noe annet rundt, på ca 8 cm diameter, stikker du ut runde kjeks. Prikk kjeksene med gaffel før du steker dem gylne i ca 10-12 minutter midt i ovnen. Avkjøl på rist.

 4. 4

  Hjemmelagde havrekjeks bør oppbevares i en tett boks.

Tips

Tilsett gjerne 0,75 dl rosiner og 2 ts kanel dersom du ønsker en litt annerledes vri på havrekjeksene dine. 100 g hakket sjokolade er en annen variant, som er perfekt for søtmonser!

Del denne oppskriften: