Hjemmebakte havrekjeks
Enkel•40 min min
Hjemmelagde havrekjeks er helt nydelig og perfekt å unne seg til kveldskosen, med litt brunost eller annen god ost på. Mange har den også som et fast innslag i julebaksten. Uansett bruk, dette er kjeks som når man først har fått smaken på det, lager om og om igjen! Husk å la deigen stå kaldt en god stund, gjerne natten over, slik at den blir enklere å kjevle ut.
Ingredienser
Antall porsjoner
-
250 g
-
250 ghavregryn
-
250 ghvetemel
-
150 gsukker
-
1 ½ dlTINE® Helmelk 3,5 % fett eller Lett
-
2 tshornsalt
Slik gjør du det
-
1
Smelt smøret på middels varme og bland i melken. I en bolle blander du alle de tørre ingrediensene og tilsett så væsken.
-
2
La deigen hvile i kjøleskap til den er god og kald og dermed lett å kjevle, gjerne natten over. Sett stekeovnen på 190 °C ca et kvarter før steking, og finn fram et stekebrett dekket med bakepapir.
-
3
Kjevle ut deigen til en pass tynn leiv. Med et glass, eller noe annet rundt, på ca 8 cm diameter, stikker du ut runde kjeks. Prikk kjeksene med gaffel før du steker dem gylne i ca 10-12 minutter midt i ovnen. Avkjøl på rist.
-
4
Hjemmelagde havrekjeks bør oppbevares i en tett boks.