Hjemmebakte havrekjeks

Hjemmebakte havrekjeks

Kommentarer 22
  • Enkel
  • 40 min
Hjemmelagde havrekjeks er helt nydelig og perfekt å unne seg til kveldskosen, med litt brunost eller annen god ost på. Mange har den også som et fast innslag i julebaksten. Uansett bruk, dette er kjeks som når man først har fått smaken på det, lager om og om igjen! Husk å la deigen stå kaldt en god stund, gjerne natten over, slik at den blir enklere å kjevle ut.

Antall porsjoner

Ingredienser

250 g TINE Meierismør
250 g havregryn
250 g hvetemel
150 g sukker
1 ½ dl Tinemelk® Helmelk 3,5 % fett eller Lett
2 ts hornsalt

Slik gjør du det

    1. Smelt smøret på middels varme og bland i melken. I en bolle blander du alle de tørre ingrediensene og tilsett så væsken.
    2. La deigen hvile i kjøleskap til den er god og kald og dermed lett å kjevle, gjerne natten over. Sett stekeovnen på 190 °C ca et kvarter før steking, og finn fram et stekebrett dekket med bakepapir.
    3. Kjevle ut deigen til en pass tynn leiv. Med et glass, eller noe annet rundt, på ca 8 cm diameter, stikker du ut runde kjeks. Prikk kjeksene med gaffel før du steker dem gylne i ca 10-12 minutter midt i ovnen. Avkjøl på rist.
    4. Hjemmelagde havrekjeks bør oppbevares i en tett boks.
    5. Hjemmelagde havrekjeks bør oppbevares i en tett boks.
Tips!

Tilsett gjerne 0,75 dl rosiner og 2 ts kanel dersom du ønsker en litt annerledes vri på havrekjeksene dine. 100 g hakket sjokolade er en annen variant, som er perfekt for søtmonser!

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

  • Wenche

    2 måneder siden
    Anbefaler mindre sukker i havrekjesen . God oppskrift men , veldig søte . Jeg brukte halvparten sukker denne gangen ??

    Kommenter  (0)


  • Maja

    3 måneder siden
    Hei! Disse ser veldig gode ut! Hvordan er holdbarheten på kjeksene? Mugler de om de står for lenge?
    Mvh Maja

    Kommenter  (0)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      3 måneder siden
      Hei Maja,

      Alle kjeks vil mygle på ett tidspunkt, men så lenge de blir oppbevart i en lufttett boks så vil de holde seg ganske lenge :)

      kjeksene holder i cirka 2-3 uker med rett oppbevaring. Vi anbefaler alltid å Se-Lukte-Smake før man eventuelt kaster mat.

      Lykke til!

      Kommenter  (0)


  • Inger Lise

    1 år siden
    Veldig gode, men litt for søte. Vil prøve med 100 gr neste gang.

    Kommenter  (4)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      1 år siden
      Så bra at de falt i smak, Inger Lise :) God bakst videre!

      Kommenter  (1)


  • Jorunn o monstad

    2 år siden
    Hvilket søtningsmiddel kan man bruke i stedet for sukker, og kan man bruke annet enn hvetemel for å ta hensyn til en disbetiker 2.

    Kommenter  (1)

    • Annicken Rønning Stenmark, Kokk og kundekonsulent

      2 år siden
      Hei Jorunn, Du kan bytte ut sukkeret med Stevia, dette får du gjerne kjøpt i kostholdsbutikker. Hvor mye du skal bruke i forhold til vanelig sukker står som oftest bak på flasken :) Når det gjelder hvilket mel du burde bytte med tror jeg du finner informasjonen du trenger her: http://brodogkorn.no/kornfakta/kosthold/ Lykke til!

      Kommenter  (0)


  • Mari

    3 år siden
    Hei:) Kan jeg bruke vanlig salg eller må det være hornsalt? Er det mulig å bare droppe saltet, om det må være hornsalt?

    Kommenter  (0)

    • Reidun

      3 år siden
      Hornsalt er eit "hevemiddel" så det bør nok være med.

      Kommenter  (1)

    • Øyvind , stolt kokk og baker,

      3 år siden
      Hei Mari, Som Reidun skriver, så skal hornsaltet gjøre at havrekjeksene skal heve litt og gjøre de sprø. Så det kan ikke erstattes med vanlig salt. Lykke til :)

      Kommenter  (0)

      • Rut

        7 måneder siden
        Hadde ikke hornsalt og ikke tid til å handle, så jeg testet med 1 ts bakepulver i stedet. Resultatet ble godt, så det kan man gjøre i nødsfall. Nå skal jeg prøve igjen med hornsalt og se om resultatet blir annerledes. Og litt mindre sukker for de var søtere enn nødvendig.

        Kommenter  (0)

        • Annicken , Kokk og kundekonsulent

          7 måneder siden
          Takk for at du deler dine erfaringer med oss, Rut :) Håper du deler resultatet med oss på neste bakst!

          Kommenter  (0)


  • Kjersti Therese

    4 år siden
    Hvordan er det å fryse disse?

    Kommenter  (2)

    • Alexander Nilsen, Matfaglig webredaktør

      4 år siden
      Hei Kjersti, Kjeks er aller best fersk, men kan absolutt fryses. Vent til kjeksen er helt avkjølt etter steking. Putt dem deretter i en lufttett boks eller pose. Når de skal tines er det best å la dem tine på kjøkkenbenken. Om kjeksen ikke er sprø etter tining kan du legge dem på en rist og varme dem 3 minutter i ovnen på 200 grader :)

      Kommenter  (0)


  • Elisabet

    5 år siden
    Hei! Kor lenge held kjeksa seg gode?

    Kommenter  (0)

    • Oda Smeby Christensen

      5 år siden
      Om du oppbevarer dem i en lufttett boks, vil de holde seg gode i inntil tre uker.

      Kommenter  (0)


  • Astrid

    5 år siden
    Veldig gode kjeks, ble 50 stykker når jeg lagte di =)

    Kommenter  (1)

    • Kristine Mangerud, Webredaktør

      5 år siden
      Så hyggelig at du likte havrekjeksene, Astrid. God helg!

      Kommenter  (1)


  • Kristine

    5 år siden
    fikk en ettersmak av hornsalt. og det burde ha stått hvor mange kjeks det skulle bli. Burde ikke ta mer enn 1ts hornsalt og evt ta i litt natron kanskje....

    Kommenter  (2)


  • Kristine

    6 år siden
    Laget kjeksene med tranebær -kjempegodt. Lot være å kjevle dem ut, bare trykket dem flate. Perfekt som tursnacks:-) De skal med på påskefjellet. (Og det fungerer helt fint å steke uten nedkjøling av deigen!)

    Kommenter  (1)

    • Ane-Kamilla Eriksen, Matfaglig webredaktør

      6 år siden
      Takk for den hyggelige tilbakemeldingen, Kristine! Håper du får godt nytte av dem i skisporet i påskefjellet! ;)

      Kommenter  (1)


Det er mye kjærlighet i god mat