Hjemmebakte havrekjeks

Hjemmebakte havrekjeks

34
  • Enkel
  • 40 min
Hjemmelagde havrekjeks er helt nydelig og perfekt å unne seg til kveldskosen, med litt brunost eller annen god ost på. Mange har den også som et fast innslag i julebaksten. Uansett bruk, dette er kjeks som når man først har fått smaken på det, lager om og om igjen! Husk å la deigen stå kaldt en god stund, gjerne natten over, slik at den blir enklere å kjevle ut.

Ingredienser

250 g TINE Meierismør
250 g havregryn
250 g hvetemel
150 g sukker
1 ½ dl Tinemelk® Helmelk 3,5 % fett eller Lett
2 ts hornsalt

Slik gjør du det

    1. Smelt smøret på middels varme og bland i melken. I en bolle blander du alle de tørre ingrediensene og tilsett så væsken.
    2. La deigen hvile i kjøleskap til den er god og kald og dermed lett å kjevle, gjerne natten over. Sett stekeovnen på 190 °C ca et kvarter før steking, og finn fram et stekebrett dekket med bakepapir.
    3. Kjevle ut deigen til en pass tynn leiv. Med et glass, eller noe annet rundt, på ca 8 cm diameter, stikker du ut runde kjeks. Prikk kjeksene med gaffel før du steker dem gylne i ca 10-12 minutter midt i ovnen. Avkjøl på rist.
    4. Hjemmelagde havrekjeks bør oppbevares i en tett boks.
    5. Hjemmelagde havrekjeks bør oppbevares i en tett boks.
Tips

Tilsett gjerne 0,75 dl rosiner og 2 ts kanel dersom du ønsker en litt annerledes vri på havrekjeksene dine. 100 g hakket sjokolade er en annen variant, som er perfekt for søtmonser!

Kommentarer

  • Liv

    2 måneder siden
    Hei, passer det med lemon curd på disse havrekjeksene?

     (0)

    • Marit , Kokk og Kundekonsulent

      2 måneder siden
      Det hadde jeg testet, Liv! For det hørtes godt ut! :)

       (0)

      • Eli

        2 måneder siden
        Kan man bruke Moe annet enn hornsalt ? Natron eller bakepulver ?

         (0)

        • Marit , Kokk og Kundekonsulent

          2 måneder siden
          Det er anbefalt hornsalt for det beste og sprøeste resultatet. :)

           (0)


Det er mye kjærlighet i god mat